Remiks pesme „One Love“ Boba Marlija kao pomoć Unicefu

Showbiz 24. jul. 202015:51
Podeli:
Bob Marli Foto: Cineliz / Allpix Press / Profimedia

Porodica pokojnog jamajčanskog pevača, gitariste i tekstopisca Boba Marlija objavila je remiks pesme "One Love", jednog od najvećih hitova ovog pionira regea, kako bi prikupila novac za Unicefov fond za borbu protiv koronavirusa.

Ovu pesmu su Bob Marli i Vejlersi (The Wailers) originalno snimili 1977, a nova verzija je omaž i Marlijevoj ćerki Sedeli, sinu Stivenu i unuku Skipu, kao i muzičarima iz konfliktnih zona i deci koja žive u osetljivim sredinama, prenosi Evening Standard i „N1„.

PROČITAJTE JOŠ

Tuff Gong International, studio koji je Marli osnovao sedamdesetih, i produkcijska kuća Amplified Music, objavila je remiks „One love“ 17. jula.

„‘One Love’ govori direktno o ključnoj istini o ovoj pandemiji: naša najveća nada da pobedimo Covid-19 i da stvorimo ravnopravniji, manje diskriminatoran svet za decu je kroz globalnu solidarnost i saradnju“, rekla je izvršna direktorka Unicefa, Henrijeta For.

Ona je dodala da je Unicef „oduševljen što su Marlijeva porodica, zajedno sa Pandorom, ponudili velikodušnu podršku, kreativnost i ljubav da pomognu najranjivijoj deci“.

Marli (1945-1981) je kroz svoj rad upoznao svet sa jamajčanskom muzikom, i tokom vremena širom sveta je počeo da biva smatran simbolom jamajčanske muzike, kulture i identiteta. Snimio je 13 studijskih albuma i dva živa, a neke od najpoznatijih pesama su mu „No Woman, No Cry“, „Revolution“, „Could You Be Loved“, „Is This Love“, „Redemption Song“, „Buffalo Soldier“, „I Shot The Sheriff“, koja je doživela dodatnu popularnost, posle obrade Erika Kleptona.

Marli je, prema podacima sa njegovog oficijalnog sajta, imao 11 dece, postao je tokom života Rastafarijanska ikona, a posebne kontroverze u vezi sa njim bile su njegovo otvoreno zalaganje za legalizaciju marihuane, a bio je i zagovornik Panafrikanizma.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar