Rekla sam mužu da me ubije ako dođu: Pevačica iz Avganistana o paklu Kabula

Showbiz 28. avg. 202110:38
Podeli:
Arijana Sajed
Arijana Sajed Foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Avganistanska pop zvezda Arijana Sajed je među malobrojnim ženama koje su uspele da odu iz Avganistana u kojem su vlast preuzeli talibani. Za strane medije ispričala je svoju mučnu priču o bekstvu, te je otkrila da je sa suprugom imala dogovor da je on ubije, ukoliko ih talibani uhvate.

„Osećala sam da ću tamo umreti, bukvalno. Bila sam bez nade. Pravo je čudo što smo uspeli da odemo. Najviše sam se plašila silovanja“, ispričala je ona.

PROČITAJTE JOŠ

Arijana je ispričala da je na aerodromu prilikom bekstva bilo haotično, da su se žene onesvešćivale, a gomile su bile očajne u pokušaju da uđu na let. Ispričala je da ju je jedna žena molila da sa sobom povede svoju bebu.

„Ne mogu da odvojim bebu od majke, a majka je zapravo htela da odnesem bebu, ali tada to nisam mogla da učinim. Vojnici su me pitali da li je to moja beba, a ja sam rekla ‘Gledajte, nije moja, ali možete li je molim vas pustiti unutra jer će beba umreti’, dobila sam odgovor da im je žao i da ne mogu da me puste da povedem tuđe dete sa sobom“, ispričala je pevačica.

Arijana je za britanski „Mirror“ priznala, prenosi „Noizz“, i da je sa svojim verenikom sklopila pakt prilikom kog joj je on obećao da će je ubiti pre nego što padne u ruke talibanima.

„Ne bojim se smrti, strahovala sam da će me uhvatiti živu, da će mi se rugati, paradirati sa mnom pred kamerama i silovati me“, rekla je ona.

„Sreli smo ih kada smo izlazili s aerodroma. Jedan od njih je stajao tamo, s rukama iza leđa i samo gledao ljude. Pogledala sam ga u oči, bio je samo nekoliko metara udaljen od mene. Ostali su pucali u zrak. Naježim se kad god se toga setim. Prolazili smo kroz pucnjavu, a ja sam samo razmišljala kako će me sad zaustaviti. Bilo je nekoliko kontrolnih tačaka do aerodroma. Talibani su bili svuda. Na jednom kontrolnom mestu su osvetlili automobil da bi nam videli lica. Ruke i noge su počele užasno da mi drhte i molila sam se da nas ne pitaju za imena i ne traže nam dokumente“, ispričala je.

Arijana i Hasib Sajed su sada u Los Angelesu i zabrinuti su za milione ljudi koji su ostali iza njih. U kontaktu su sa prijateljima i porodicom koji su još uvek tamo za koje kažu da su potpuno beznadežni.

„Srce mi krvari. Ostali su bez hrane i vode, nadam se da će biti dobro“, rekla je ona.

BONUS VIDEO:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar