Rejv i korona: Klubovi od mera poštuju samo vreme zatvaranja

Showbiz 09. avg. 202000:41 > 01:01
Podeli:
Foto: Nova.rs

Društvenim mrežama kruže video snimci sa takozvanih "koronažurki" - odnosno snimci žurki i rejvova koji se neometano odvijaju u Beogradu uprkos proglašenom vanrednom stanju u prestonici i epidemiji koronavirusa koji i dalje hara.

Veliki broj mladih ljudi neometano izlazi u zatvorene prostorije, klubove i diskoteke, gde nepoštujući mere predostrožnosti, odnosno socijalnu distancu i nošenje maske, đuska, veseli se i uživa kao da je sve u najboljem redu.

Jedan od takvih snimaka isprva se pojavio iz kluba na Novom Beogradu, gde je veliki broj mladih ljudi, zbijenih u ograničenom prostoru. Još jedan dolazi iz centra Beograda, gde DJ-jevi puštaju muziku, dok omladina đuska zbijena jedni uz druge.

Jedina mera predostrožnosti koja jeste ispoštovana je radno vreme – klub se zatvorio u 23 časa.

Međutim, kako se da primetiti posmatrajući društvene mreže i snimke i fotografije koje su tamo objavljene – omladina u Beogradu nakon toga organizuje privatne kućne proslave ili iznajmljuje splavove, koji u tom slučaju rade do jutra.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, u Beogradu su prošle nedelje na snagu stupile nove mere u borbi protv širenja koronavirusa. Jedna od njih odnosi se na noćne klubove, koji neće raditi od 23 do 6 sati ujutru.

U zatvorenom prostoru je dozvoljeno da boravi najviše 100 gostiju, i obavezna je distanca od metar i po, dok je na otvorenom prostoru (na primer, bašti restorana) – dozvoljeno da boravi do 500 ljudi, ali takođe uz poštovanje razmaka.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar