Razvodi „teški“ i do 80 miliona: Ko je od braka napravio ozbiljan biznis

Showbiz 15. sep. 202107:27
Podeli:
Foto:JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Vest da se Kejli Kuoko razvodi od drugog muža nakon tri godine braka iznenadila je mnoge. Ovaj razvod postao je glavna tema Holivuda zbog načina na koji je glumica već drugi put uspela da spase svoje bogatstvo i sačuva svojih 100 miliona dolara.

No, nisu svi prošli idealno kao ona.

Mel Gibson i Robin Mur

Venčanje tada mladog ambicioznog glumca Mela Gibsona i skromne stomatološke asistentkinje Robin Mur održano je u junu 1980. godine. Njihov brak nije bio savršen, ali je Robin uspevala da toleriše muževljevo švrljanje bezmalo 30 godina. Sve dok se nije pojavila Ruskinja Oksana Grigorijeva, skoro upola mlađa od Gibsona. Robin preko ove afere ipak nije mogla da pređe. Zatražila je razvod i polovinu s bankovnog računa čoveka kojem je rodila sedmoro dece.

Mel Gibson i Robin Mur
Mel Gibson i Robin Mur Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

PROČITAJTE JOŠ

Razvod je okončan 2011, a Mur je izašla iz braka bogatija za 425 miliona dolara, što predstavlja otprilike polovinu Gibsonove ukupne imovine. No, tu nije kraj, sudija je 2012. presudio da Murovoj treba da pripadne i pola Melove penzije, ali i apsolutnog vlasništva i eventualnog profita nad privatnim ostrvom koje je od tada do danas morao da deli s bivšom suprugom.

Arnold Švarceneger i Marija Šrajver

Njihova veza krunisana je brakom u aprilu 1986. godine. Par je dobio četvoro dece, ali su „nevolje u raju“ nastale tek kada su Arnold i Marija proslavili srebrnu svadbu, nakon koje su odlučili da se razvedu. Glumac i političar je javno priznao da je imao aferu i vanbračno dete, pa je iz griže savesti pristao da podeli svoju celokupnu imovinu sa bivšom suprugom. Marija je nakon razvoda postala milionerka, jer je dobila polovinu imetka glumca i bivšeg guvernera Kalifornije, ili oko 225 miliona evra.

Arnold Švarceneger i Marija Šrajver Foto: EPA/ANDY KUNO

Madona i Gaj Riči

Ovo je jedan od malobrojnih razvoda nakon kojeg nije profitirala ženska, već muška strana. Naime, američka pop diva Madona i filmski reditelj iz Velike Britanije, Gaj Riči, ulazak u bračne vode proslavili su 2000. godine u jednom škotskom zamku. Režiser i pevačica proveli su zajedno osam godina tokom kojih su dobili sina Roka i usvojili Dejvida, dečaka iz Malavija. Kada su odlučili da se razvedu bio je to jedan od značajnijih događaja u svetu filma i muzike. Madonino bogatstvo, koje je u tom trenutku iznosilo 300 miliona dolara, osetno se smanjilo jer je bivšem mužu morala da isplati 80 miliona.

Gaj Riči i Madona
Gaj Riči i Madona Foto: EPA/DANIEL DEME

Mik Džeger i Džeri Hol

Frontmen Roling Stonsa i supermodel Džeri Hol stupili su u brak 1990. godine i 13 godina bili zajedno. Pojavila se vest da je Džeger dobio dete sa brazilskim modelom i naravno, Džeri Hol je podnela zahtev za razvod. Iako je Džeri imala svoj novac, poravnanje od pet miliona dolara uz vilu u Ričmondu izvan Londona Džeri Hol je opisala kao „vrlo, vrlo velikodušno“.

Džeri Hol i Mik Džeger
Džeri Hol i Mik Džeger Foto: Newscom / Newscom / Profimedia

Kevin Kostner i Sindi Silva

Nekadašnji holivudski srcelomac Kevin Kostner i njegova prva supruga – Sindi Silva, počeli su da se zabavljaju još u srednjoj školi. Venčali su se 1978, ali taj brak nije bio kao iz bajke. Silvi je smetao glumčev temperament, kruti stavovi i potpuna predanost poslu.

Kevin Kostner i Sindi Silva
Kevin Kostner i Sindi Silva Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Kad karijera nije išla kako je očekivao, s njim je bilo nemoguće živeti. Par se rastao 1994, i mada su detalji razvoda skriveni od javnosti, priča se da je glumac Sindi isplatio sumu od 80 miliona dolara. Kostner je od 2004. u braku sa Kristin Boumgartner.

Dženifer Lopez i Kris Džad

Dženifer Lopez je skupo platila ljubav s Krisom Džadom. Nakon braka koji je trajao nešto manje od godinu dana, pevačica je morala da plati 14 miliona dolara. Ironija je da su se njih dvoje upoznali na snimanju pevačicinog spota za pesmu „Ljubav se ne kupuje“.

Dženifer Lopez i Kris Džad
Dženifer Lopez i Kris Džad Foto: Orange County Register / Zuma Press / Profimedia

Stiven Spilberg i Ejmi Irving

Razvod čuvenog reditelja Stivena Spilberga i njegove prve supruge, glumice Ejmi Irving, naterao je brojne zvezde da pre nego što kažu “da”, potpišu predbračni ugovor. Jedan od najboljih režisera današnjice i glumica su se venčali 1985, a razveli samo tri i po godine kasnije.

Stiven Spilberg i Ejmi Irving
Stiven Spilberg i Ejmi Irving Foto: Supplied By Globe Photos, Inc / Zuma Press / Profimedia

Cifra koju je Ejmi dobila nakon brakorazvodne parnice – 100 miliona dolara, tada je bila astronomska. Zapravo, to je treći po redu najskuplji holivudski razvod tog vremena. Kada se 1991. venčao sa Kejt Kepšou, Spilberg je bio mudriji i zaštitio svoju imovinu.

Bonus video

Svi frajeri Adrijane Lime

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar