Rasta sutra pred sudom o nagodbi s tužiocem

Showbiz 11. mar. 202112:14
Podeli:
Foto: E-Stock/Konstantin Bacetic

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu sutra treba da se održi ročište na kojem će se razmatrati sporazum o priznanju krivice za nedozvoljeno držanje droge koji je zaključio reper Stefan Djurić Rasta sa beogradskim Višim javnim tužilaštvom.

PROČITAJTE JOŠ

Sa ovog ročišta je, prema zakonu, isključena javnost, tako da novinari neće moći da mu prisustvuju.

Ročište će biti održano pred sudijom za prethodni postupak, koji će, ako potvrdi sporazum, Đuriću kao i Luki B. izreći presudu sa kaznama koje su dogovorili sa tužiocem.
Na ovaj način izbeći će suđenje i mogućost izricanja težih kazni.

Prema sporzumu koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Djurić je priznao nedozvoljeno držanje više od pola kilograma skanka za ličnu upotrebu za kaznu od godinu dana kućnog zatvora, a Luka B. nedozvoljeno držanje 90 grama kokaina za ličnu upotrebu za kaznu od godinu dana „klasičnog zatvora“.

Stefan Đurić Rasta Foto: E-stock/Časlav Vukojičić

Njima je krajem januara ukinut pritvor u kojem su proveli skoro četiri meseca od hapšenja u oktobru prošle godine.

Nakon tromesečne istrage Višeg javnog tužilaštva zbog sumnje da su izvršili teže krivično delo – preprodaju droge, protiv njih je sudu krajem prošle godine podnet optužni predlog za nedozvoljeno držanje droge, ali je ubrzo zaključen i sporazum o priznanju krivice.

Za ovo lakše delo zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine, pa je predmet prešao na nadležnost u Prvi osnovni sud.
Sporazume će pred sudom zastupati Više javno tužilaštvo jer su sa njim zaključeni.

Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu tada nije poverovalo.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar