Foto: Kazuki Hirata / HollywoodNewsWire.co / Newscom / Profimedia

Glumac Rade Šerbedžija i njegova supruga, rediteljka Lenka Udovački, od nedelje su u samoizolaciji zbog koronavirusa.

Rade i Lenka provode vreme u svom domu u Rijeci i pridržavaju se svih mera izolacije u pokušaju suzbijanja zaraze.

„S obzirom da sam nedavno putovao, vrativši se kući u nedelju odmah sam otišao u samoizolaciju, kao i moja Lenka. Ne zbog straha da se zarazimo, već da smanjimo rizik prenošenja zaraze i budemo deo te opšte, preventivne priče“, rekao je Šerbedžija za „Jutarnji.hr“.

Njih dvoje kvalitetno provode vreme u karantinu i uveliko rade na novim projektima.

„Radimo na Krleži, jer sam poželeo da proširim svoju monodramu „Moj obračun s njim“ i izvedem je na Brionima ovog leta. Pripremamo se za sezonu s „Ulyssesom“ (pozorište koje je u Puli osnovao sa suprugom), opet ćemo postaviti „Ko se boji Virdžinije Vulf“, „Kralja Lira“, „Antigonu“, a spremamo i jednu Lenkinu predstavu u koprodukciji s Beogradskim dramskim pozorištem, po jednom sjajnom filmu iz doba italijanskog neorealizma – „Ružni, prljavi zli“. Ozren Grabarić igra glavnu ulogu, uveren sam da će mu to biti uloga života, a koliko ih samo ima iza sebe“.

Glumac je ovim putem apelovao da se treba držati izolacije.

„Razumno gledano, nema razloga za veliki strah. Prevencija je važna i moramo se držati izolacije i to upravo zato što nam je virus nepoznat. Mnogi će reći: „Da, ali koronavirus ima manju smrtnost od gripa“. Istina, ali mi grip poznajemo, a ovaj virus ne. Zato je važna doza opreza, ali ne semmo da paničimo“, poručio je on.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.