Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Mnoge naše javne ličnosti, pre nego što su se skućile u skupocenim vilama i stanovima, živeli su kao podstanari.

Pevač Haris Džinović kao podstanar je živeo do svoje 70. godine, kada se sa porodicom uselio u vilu na Senjaku koju su gradili tri godine.

PROČITAJTE JOŠ

Godinama je govorio kako je „imati vilu na Dedinju kao imati je na Beverli Hilsu“, te da je to skupo, a onda se prošle godine sa porodicom ipak uselio u dom koji su opremili po sopstvenoj zamisli.

„To je bila teška muka. Tri godine, ali, eto, i to smo završili. Jedan zid sam pomerio i to je bilo sve, što nije bila velika investicija i nije bilo puno posla“, rekao je Džinović.

Dragana Šarić, poznatija kao Bebi Dol, godinama je iznajmljivala stan na Vračaru, a kako se pisalo, odatle su je gazde isterale 2019. godine jer nije imala novac za kiriju.

„Izdavao sam joj stan. Nisam imao lepo iskustvo sa njom kao stanarkom. Nije mi plaćala kiriju mesecima, imao sam velikih problema sa njom. Na kraju sam morao da je izbacim iz stana. Ona je hohštapler i prevarant. Neću da pričam o njoj“, rekao je pevačicin bivši stanodavac za „Blic“.

Nakon toga se, navodno, sa majkom i mačkom preselila na Dorćol.

Foto:Zoran Lončarević

Pevačica Maja Nikolić živela je u sobi kod jednog penzionisanog doktora u centru Beograda. Kako se pisalo, tu sobu godinama je plaćala 70 evra mesečno, što je potvrdio i čovek kod kog je živela.

Romana Panić svojevremeno je pričala kako stalno ulaže u nešto, ali ne u nekretnine, te je dugo živela u iznajmljenom stanu na Dorćolu.

Još 2007. planirala je da podigne stambeni kredit, a kasnije je navodno pozajmila 50.000 evra jer joj je falilo čak 30.000 za dvosoban stan na Voždovcu, gde i danas stanuje. U svoj dom Romana se vratila i posle boravka u australijskom zatvoru, gde je ležala zbog pljačke bankomata, pisali su mediji.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pevačica Tanja Savić se iz rodnih Radinaca doselila u Beograd nakon učešća u „Zvezdama Granda“ kada je počela da gradi svoju karijeru. Pričalo se da je kasnije uložila 20.000 evra u kuću u kojoj su njeni roditelji ostali da žive.

Kasnije je godinama živela u Australiji sa suprugom i sinovima, a kada se vratila u Beograd, stanovala je u iznajmljenom stanu na Novom Beogradu. Kako je svojevremeno pričala, suprug joj nije dozvoljavao da se skući u Beogradu.

Ipak, ona je uspela da kupi stan u Smederevu i tamo živi sa decom.

Tanja Savić, Nikad nije kasno, emisija
Tanja Savić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Goca Tržan je, uprkos uspešnoj karijeri, godinama bila podstanar, a svoj stan kupila je tek kada se udala za Ivana Marinkovića sa kojim je dobila ćerku Lenu. Nakon što se razvela od Ivana, Goca je sa ćerkom ostala da živi u ovom stanu na Mirijevu, a otplaćivala ga je na rate. Ivan ju je nekoliko puta javno prozivao i tražio da mu da 20.000 evra, jer je “kredit podigla na osnovu hipoteke na stan njegove majke”.

Zbog svega ovoga, pevačica je odlučila da proda nekretninu i sa ćerkom i suprugom Rašom Novakovićem preselila se u kuću u Rakovici.

Pevačica Rada Manojlović spada među naše najplaćenije zvezde, ali godinama nije želela da kupi svoju nekretninu. Svu zaradu ulagala je u porodični dom u Četerežu, a svoj stan kupila je tek 2018. godine. Kako su mediji pisalu, njoj su se najpre dopale nekretnine na Crvenom krstu i Vračaru, ali se na kraju odlučila za stan u Beogradu na vodi.

Rada Manojlović
Rada Manojlović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Milica Todorović takođe poseduje nekretninu u Beogradu na vodi, a pre toga živela je kao podstanar. Svojevremeno se dosta pisalo o njenoj svađi sa zetom koji ju je, navodno, prevario za 60.000 evra.

Naime, njemu je pevačica dala novac da umesto nje kupi stan u izgradnji. Kako do dogovorenog roka nije isplatila drugi deo iznosa, investitor navodno nije hteo ni da joj omogući da kupi stan, niti da joj vrati pozamašnu kaparu.

Kako se ispostavilo da je za sve kriv njen zet, pričalo se da Milica jedno vreme nije bila u dobrim odnosima ni sa njim, ni sa svojom sestrom Jovanom.

Ski Opening-a Jahorina
Milica Todorović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Sandru Markoviću, koji je devedesetih harao s „Prsluk bendom”, banka je 2017. uzela stan, pa je iz tog razloga postao podstanar u sopstvenom stanu.

„Pre deset godina sam digao kredit u ‘švajcarcima’, i da bih ga plaćao, prodao sam stan u Novom Sadu, nisam mogao da ga plaćam. Rata mi je skočila sa 320 na 650 evra. Našao sam ljude koji su kupili stan i sad mi ga oni iznajmljuju. Živim u svom stanu kao podstanar“, rekao je on jednom prilikom za Kurir.

Indira Aradinović Indi otvoreno je govorila o tome da je promenila nekoliko stanova živećoi kao podstanar, te da joj kirija uopšte nije mala.

„Svi misle da ležimo na parama. Ovo mi je prijateljska varijanta, dobila sam ovaj stan s popustom. A i dve smo stanarke, tako da kad podelimo troškove napola, može da se postigne. Nisam želela da odem da živim u 30 kvadrata da ne bih plaćala više od 200 evra“, objasnila je pevačica za „Pulsonlajn“.

Milica Pavlović ranije je pričala kako joj je prioritet da ulaže novac u karijeru i spotove i da zato živi kao podstanar. Međutim, kada je zaradila dovoljno novca, ipak je sebi obezbedila nekretninu od 90 kvadratnih metara, za čak 320.000 evra.

Milica Pavlović Foto: Filip Krainčanić/ Nova.rs

Pevačice Andreana Čekić i Vanja Mijatović bile su cimerke i stanovale su u stanu Aca Pejovića na Bežanijskoj kosi. On je njima naplaćivao minimalnu kiriju, a kada su ozbiljnije počele da zarađuju, one su se razdvojile.

Jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, svojevremeno se u svom videu hvalio ogromnim stanom sa džakuzijem, saunom i garažom, ali i činjenicom da liftom iz garaže direktno može da uđe u stan. Međutim, iako su mnogi pomislili kako je stan njegov, jutjuber je objasnio da iznajmljuje ovu nekretninu vrednu dva i po miliona evra.

Baka Prase Foto:E-Stock//Časlav Vukojičić

Sve je začudilo kada je reper Stefan Đurić Rasta policiji nakon hapšenja navodno rekao da stanuje kao podstanar, te da je i automobil kupio na lizing, iako javnosti prezentuje luksuzan stil života.

BONUS VIDEO: Top 5 pevačica koje su uvećale usta 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.