Prvo potresno obraćanje Olje Balašević nakon Đoletove smrti

Showbiz 23. apr. 202114:37
Podeli:
Olivera Balašević, Đorđe Balašević. Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Olivera Balašević, supruga pokojnog Đorđa Balaševića, održala je emotivni govor povodom donacije koju je dala Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Supruga pokojnog umetnika uručila je fakultetu donaciju u audio-video opremi u vrednosti od 3.668.550 dinara. Savremena tehnika biće znatan doprinos nastavnom programu ove ustanove, na kojem su se odškolovala dva člana porodice Balašević, ćerke Jelena i Jovana.

Potresni govor održala je Olivera Balašević u ime porodice, što je ujedno i prvo njeno pojavljivanje i obraćanje u javnosti nakon odlaska „panonskog mornara“.

„Obraćam vam se u ime porodice. Zagledana u ove crvene zatvorene kofere, koji pamte srećne trenutke i aplauze širom regiona, pomislila sam kako je put kojim idemo čudan. Od moje troje dece dvoje je ova akademija iškolovala. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, Gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onima koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđe otišao, kada nas je napustio. U ovim danima, koji su neoprostivo teški mojoj deci i meni, kao roditelj želim da se na ovaj način zahvalim. Na naličju akademske stvarnosti kojoj smo ja i moja porodica izloženi, nekoj drugoj stvarnosti koju moram da pomenem, kao javne ličnosti, postoje određena nagađanja na portalima i po kuloarima o nekakvom testamentu. A sistem nas je negde naučio da postoji termin imovinska rasprava. Na spisku onih koji nasleđuju zaostavštinu nalaze se moja deca i nalazi se Akademija umetnosti“, rekla je Olivera Balašević.

Poklonjena oprema služila je i za promociju filma Đorđa Balaševića „Kao rani mraz“, koji je rađen po motivima pesme „Priča o Vasi Ladačkom“.

„Vasa Ladački je bio zaljubljen u lepu, ali sirotu. Moj Đorđe do kraja i na kraju bio je zaljubljen u lepu, al’ sirotu i tako će biti zauvek. Hvala vam“, zaključila je ona.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar