Foto:Promo/Zoran Lončarević/Miloš Nadaždin/E-Stock/Filip Krainčanić/Ivan Dinić/Nova S

Veliki broj TV lica je u poslednjih nekoliko godina doneo odluku da napusti ovu medijsku kuću, a poslednja u nizu je Danijela Buzurović, koja prelazi na Novu S.

Kako je portal Nova.rs prvi preneo, voditeljka TV Prva Danijela Buzurović odlučila je da nakon 12 godina napusti tu televiziju. Danijela, koja godinama vodi popularnu emisiju „Ekskluziv“, obavestila je rukovodstvo pomenute televizije o otkazu i odlazi do kraja meseca, a njeno sledeće radno mesto biće na Nova S televiziji, gde će voditi potpuno novi format zabavnog karaktera.

„Radujem se što novo poglavlje svoje karijere otvaram na Novoj S, televiziji koja u ovom momentu po mom mišljenju ima najkvalitetnije televizijske sadržaje. Kreativnost i profesionalizam su mi uvek bili prioritet a novi izazovi neophodnost. Preda mnom je jedan uzbuljiv zadatak i neka potpuno NOVA energija“, izjavila je Danijela povodom poslovne promene.

PROČITAJTE JOŠ

Danijela je samo jedna od brojnih voditelja koji su u poslednjih nekoliko godina doneli istu odluku.

Ivan Ivanović je 2018. godine, nakon osam godina rada na Prvoj, odlučio da da otkaz. Kako je tada objasnio, odluku je doneo iz ličnih i poslovnih razloga.

Ivan Ivanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

“Nemam razloga da verujem da će vreme koje dolazi na Prvoj biti onakvo kakvo je bilo i ne postoji ništa što će moći da me uveri da će moći da se radi slobodno. Mislim da je situacija takva kakva je i ne želim da moje ime stoji uz sve što se desilo prilikom kupovine te televizije, niti mislim da treba da dovodim sebe i tim koji je radio deset sezona u situaciju da budemo uslovljeni, pritisnuti ili da budemo poniženi pre svega potencijalnim pretpostavljenima koji će se možda pojaviti”, rekao je tada poznati voditelj.

On je dodao da „slobode nema, da postoje neke borbe koje pojedinačno vode Kesić i on kao i drugi koji se time bave“, ali da ne veruje da će biti moguć i „ovaj minimum slobode ostvariti u budućnosti“.

Nakon napuštanja Prve, Ivanović je ubrzo prešao na Novu S i tamo nastavio da vodi popularnu emisiju „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

Prvu je nakon samo nekoliko meseci rada napustio i voditelj Ognjen Nestorović.

„Dragi moji ljudi, u poslednjih mesec dana brojna pitanja, koja su konačno dobila i odgovor. Naime, došao je trenutak da se sa mojim kolegama sa televizije Prva profesionalno rastanem. Posao nas u ovom trenutku vodi na različite strane, zato smo se dogovorili da se rastanemo kao što smo i sarađivali – u mirnom i prijateljskom tonu. Hvala im na ukazanoj prilici i bezrezervnoj podršci, a to što nam se putevi razilaze ne znači da nećemo ostati dobre kolege! No, kao što znate, moj posao je stvar koja je meni na prvom mestu, shodno tome vreme je za neke nove stvari i projekte na koje ću biti ponosan, a svojom kolegama i saradnicima želim mnogo sreće u budućem radu“, poručio je on i kasnije počeo da radi na televiziji K1.

Voditeljka i urednica Nevena Madžarević napustila je TV Prva 2020. godine i profesionalni angažman nastavila na televiziji Nova S, na kojoj sada vodi jutarnji program „Probudi se“.

Nevena Madžarević Foto: Ivan Dinić/Nova S

Samo nekoliko dana pre Nevene ovu televiziju je napustio i Goran Dimitrijević, koji je vodio Dnevnik. I on je odlučio da profesionalnu karijeru nastavi na Novoj S.

Foto: Nova/S

Veliku buru izazvao je i otkaz koji je ova televizija dala poznatom tandemu Jovani Joksimović i Srđanu Predojeviću.

„Kada neko dobije otkaz preko Instagrama (zašto ne preko Tik toka?), i to kroz objavu koja ne sadrži ni jednu tačnu činjenicu, mora sebi da postavi sasvim logično pitanje – šta sada? Prvo, Srđan Predojević i ja danas zaista dugo nismo znali da li smo zaposleni na Prvoj TV, jer nikakvo obaveštenje o prekidu radnog odnosa nismo dobili, ni pismeno, ni usmeno, osim ako se u ‘obaveštenje’ ne računa to što je ‪u ponedeljak ujutru‬ obezbeđenje fizički onemogućilo Srđanu da uđe u zgradu Prve TV i obavi svoj posao. Tek posle Instagrama on je dobio rešenje o otkazu, a ja izgleda ‘upozorenje pred otkaz’!?'“, napisala je Jovana u septembru 2020. godine.

„Drugo, kada neko, na Instagramu, utvrdi da nas dvoje više ne radimo ‘zbog nepoštovanja radne obaveze’, a prethodno nas je onemogućio da tu obavezu ispunimo, jasno je ne samo da otvoreno laže, nego i više od toga. Da zaista želi da nas na toj televiziji nema, i da ima nameru da ne bira sredstva, ne bi li taj cilj ostvario. Sa samim prestankom radnog angažmana na Prvoj TV, ni Srđan, ni ja, nemamo nikakav problem. Bili smo i na drugim televizijama, odlazili sa njih, i taj proces doživljavamo kao nešto najnormalnije na svetu, proces u kojem ljudi koji vode televizije, i profesionalci koji u njima rade, u nekom trenutku mogu da imaju i različite planove, i različite želje. Rastanak je, u tom slučaju, najprirodnija stvar, i dešava se i bez ljutnje i bez teških reči, a pogotovo bez laži, to jest, bez nepotrebnog pokušaja pronalaženja opravdanja. Mogao je vlasnik televizije najmirnije da nam kaže ono što nedeljama već priča po gradu – da smo mu nas dvoje, jednostavno, preskupi“, dodala je ona tada.

Godinu dana ranije Prvu je napustila i Nataša Miljković koja je vodila emisiju „Jutro sa Natašom“.

Nataša Miljković
Nataša Miljković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Voditeljka je trebalo da do 1. avgusta 2019. godine bude deo ove frekvencije, ali je odlučila da ode ranije.

„Zahvalni smo joj na saradnji koju smo imali prethodnih godinu dana, koliko je bila na našoj televiziji“ saopštila je kasnije ta televizija, a Nataša je prešla na N1, na kojoj sada vodi emisiju „Persona non grata“.

Poznati voditelj Slavko Beleslin, koji je na malim ekranima prisutan dugi niz godina, takođe je napustio ovu medijsku kuću. On je 2018. godine dao otkaz na TV Prva, a kasnije je otkrio da se zasitio ove profesije i da ga više ne ispunjava.

Foto:Zoran Lončarević

Maja Nikolić je Prvu napustila nakon tri godine rada na toj televiziji. Ona je na ovoj televiziji vodila emisiju „150 minuta“, a sada radi na Novoj S na kojoj je autorka, urednica i voditeljka popularne emisije „Među nama“.

Medju nama Maja Nikolic
Maja Nikolić, Među nama Foto:Ivan Dinić/Nova S

Voditelj Filip Čukanović se već duže vreme ne pojavljuje na malim ekranima, a pre toga je bio deo tima Prva TV.

Filip Čukanović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Hvala kolegama koje su postovale moju želju da ne govorim odmah o svemu, bio mi je potreban predah jer 15 sati programa uživo nedeljno itekako troše…“, poručio je Čukanović nakon napuštanja ove televizije.

Televiziju Prva napustila je i Žaklina Tatalović, sada jedna od najprepoznatljivijih političkih novinarki i voditeljki. Ona je više puta pričala o razlozima odlaska sa ove televizije, između ostalog, i za Nova.rs.

„Sa HR-om sam razgovarala jedno tri meseca. Prolazila sam kroz proces mobinga, mogu da citiram – govorili su da mi visi giljotina nad glavnom ako nešto pitam, i da moram da znam da na svojim leđima nosim dve firme, tada je Prva bila spojena sa B92. Ako se nešto desi, možda neće biti isplaćene plate ni Prvoj ni B92. To je pritisak koji dolazi na kraju, ostali pritisci su u međuperiodu“, rekla je ona za naš portal. 

„Direktori znaju čime će se baviti televizija, ako pravimo News kanal, on mora biti bez kompromisa. Građanima mora da se predstavlja istina, da li će se tu neko reklamirati ili ne je druga stvar. Međutim, mi na Prvoj ulazimo u mod rada koji Aleksandar Vučić zahteva od 2016. godine. Ja sam od 2018. godine pričala sa HR-om o svemu šta se dešava, a ona meni priča da ne može ništa da uradi“, dodatno je objasnila Tatalović.

Žaklina Tatalović Foto: Zoran Lončarević

BONUS VIDEO: Podkast snaga uma, gošća Maja Nikolić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare