Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pevačica Nataša Bekvalac nedavno je održala najveći koncert u svojoj karijeri "SOS za ljubav", a njen profesor pevanja otkriva do sada nepoznate detalje o njoj.

Iako je jedna od retkih koja je rasprodala celu „Arenu“ i publici koja ju je podržala u tolikom broju priredila spektakl za pamćenje, ipak je, prema oceni njenih saradnika, ona, više od svih, uživala u svom performansu na sceni.

„Nataša je pobedila sebe kroz ovaj koncert! Uživala je, ona je uživala i Arena je to osetila. I dobro je pevala“, tvrdi pfesor pevanja Nataše Bekvalac, Miloš Marković, koji je učestvovao u realizaciji njenog koncertnog projekta.

Foto: Printscreen Instagram

On ekskluzivno za Nova.rs otkriva mnoge do sada nepoznate detalje o popularnoj pevačici i govori o tome kako je biti učitelj jednoj već ostvarenoj zvezdi.

„Bekvačeva jeste najveća zvezda koju sam podučavao pevanju. Pozvala me je na sastanak, predložila saradnju u vidu časova pevanja i rada na aranžmanu za dve njene pesme ‘Ponovo’ i ‘Hiljadu nula’, koje su njoj posebno značajne. Iskreno, nisam očekivao takav poziv jer vlada mišljenje da su pevači i pevačice vrlo sujetna jedna fela. Ajde, ti mlađi, koji su svesni da treba da rade na sebi, ali ostvareni poput Nataše, mogu da kažu meni ovo ne treba. To sa njom nije bio slučaj, ovo pričam bez ikakvog poltronisanja Nataši, vrlo ljudski mi je prišla i rekla: ‘Ja želim da napredujem, želim nešto novo da naučim, a negde sam te osetila želucem da si dovoljno lud kao ja, da možemo ostvariti dobru saradnju’ i stvarno smo negde ludi na sličan način“, kaže Marković i naglašava da Bekvalčeva sve radi po intuiciji.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Nataša je zavisnik od energije! U svemu prati osećaj i samo joj je bitno da joj se poklope energije, jer u suprotnom, ne može da prihvati nekog, pa sve i da je najbolji. Po osećaju je izabrala i mene, a ko sam ja njoj da mi ukaže toliko poverenje, mogao sam biti neki prodavac magle. Međutim, ona je verovala svom osećaju. Ona veruje ljudima, možda čak i previše, ali ispostavilo se da je za ovaj koncert verovala pravim ljudima. Ispričao je i jednu anegdotu prilikom njenog upoznavanja sa ekipom koju joj je on okupio. – Kada sam doveo prateće vokale, ona im je rekla: ‘Dobro, devojke, sedite da se malo onjušimo!’ Zamislite kako je to njima u tom trenutku zvučalo čudno (smeh)“.

Foto: Printscreen Facebook

Marković, koji je završio muzičku akademiju, opštu muzičku pedagogiju i dirigovanje na muzičkoj akademiji, dao je Nataši odličnu ocenu.

„Ona peva iz srca. Malo ko ima taj osećaj, koji ona ima, a to je broj 1 u pevanju. Tačno zna kad treba biti Nataša ribetina, a kad Nataša najfrigilnija. Tačno gađa emociju gde treba, a to je čini jako, jako dobrim pevačem. Njoj se kroz udah može osetiti patnja, težina…“

Osim što radi na sebi, kako Miloš priča, pevačica je radila i na svemu ostalom.

„Vrlo ume da umeša prste u sve, ali i da ispoštuje saradnike. Banula je u studio u momentu kad smo u Ateljeu Trag snimali horske deonice, iako uopšte nije bilo potrebe da ona bude tu. Došla je zbog tih ljudi, da ih ispoštuje – prisetio se Marković, a onda opisao kako je spontano nastala jedna sjajna ideja, koju su još sjajnije sproveli u delo, međutim, niko u Areni nije primetio taj detalj u aranžmanu za pesmu „Ponovo“:- Htela je da ubacimo nešto filmski, a ja sam joj rekao: ‘Hoćeš nešto latinski?’, ona kaže: ‘Daj mi latinski!’ i ja joj predložim da to bude deo iz čuvene opere Karla Orfa ‘Karmina burana’, koja je monumentalno delo klasične muzike. Ali, fora je što niko u Areni to nije ‘provalio’. Još je fora, kad se prevede, taj deo govori kako žena bez ljubavnika, odnosno muškarca, nije žena“.

Zvezde Granda plakale i trčale na traci na njegovim časovima

Foto: Printscreen Instagram

Na časove pevanja kod Miloša su dolazile i brojne zvezde Granda među kojima su Sandra Rešić i Savo Perović.

„Umem da budem strog, ali to urodi plodom. Sandru sam poslao na traku da trči i peva da bi vežbala disanje, a Sava sam jednom izbacio sa časa jer je odbio da radi raspevavanje. Izašao je u suzama. Posle me mama opomenula, pa sam se sada malo smirio (smeh). Ali voleo bih da se jednom i javno kaže da sam zajedno sa svojim đacima, baš sa Savom Perovićem i Marinom Stefanović bukvalno promenio ceo tok takmičenja ‘Zvezde Granda’ jer smo mi prvi radili te neke obrade u sasvim novim aranžmanima, po čijim matricama sada i svi ostali pevaju, ne samo u ZG, već i u Pinkovim zvezdama, ali i na drugim dešavanjima i nastupima“.

Želja mi je da imam duet s ocem

Foto: Printscreen Instagram

Talenat i ljubav prema muzici Miloš je nasledio od slavnog oca Čede Markovića, kojeg rame uz rame sa Snežanom Đurišić, Anom Bekutom, te pokojnim Šabanom Šaulićem, smatra jednim od najboljih izvođača narodne muzike.

„On je doktor za te stvari i ja se tu ne bih mešao, ali mogu da ga podučavam drugim žanrovima. Ja ne mogu da budem on i nikad se to nisam ni trudio, jer više volim da radim ovo što radim i budem taj neki ‘šraf bez kog se ne može’ u celom tom sistemu muzičke industrije. Teram tatu da napravi koncert, jer je na poslednjem koji je imao u Sava centru pevao najbolje u životu. Želja mi je da s njim imam zabeležen neki snimak i uskoro ćemo uraditi jednu obradu“, zaključio je Miloš Marković.