Foto:EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Velike holivuduske zvezde tokom prethodnih godina osigurale su svoju privatnost kupivši velika privatna ostrva koja koriste za odmor, ali i kao znak prestiža. U trenutku globalne pandemije koronavirusa, ova ostrva za neke od njih mogu predstavljati sigurno utočište i beg od realnosti.

Naime, usled pandemije koronavirusa u svetu, Svetska zdravstvena organizacija apelovala je na građane da što više vremena provode u samoizolaciji i na taj način redukuju širenje zaraze.

PROČITAJTE JOŠ

Razmišljajući o tome gde se velike holivudske zvezde mogu izolovati i skloniti od pandemije, inostrani mediji napravili su listu privatnih ostrva koje poseduju glumci i pevačice poput Džonija Depa, Šakire, Mel Gibson itd.

Prema njihovom spisku, navede zvezde potrošile su čitavo bogatstvo na kupovinu ostrva koje su posetile tek nekoliko puta u životu.

Tako je na primer, Džoni Dep sebi obezbedio privatno ostrvo na Bahamima, tačnije minijaturno ostrvo po imenu „Little Hall’s Pond Cay“. On ga je kupio još 2004. godine, a platio ga je 3,6 miliona dolara.

Do sada je nekoliko puta posetio ovu destinaciju, a inostrani mediji prenose da je svaki put tamo odlazio privatnom jahtom dugom 46 metara.

U neposrednoj blizini ostrva „Little Hall’s Pond Cay“, glumac Nikolas Kejdž kupio je malo ostrvo „Leaf Cay“. On je još ranije posedovao kuću na Bahamima, a pomenuto ostrvo platio je 2 i po miliona evra.

Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

 

Pored njih dvojice, glumac Mel Gibson, koji inače važi za jednog od najbogatijih ljudi u Holivudu, pre petnaest godina takođe je kupio  ostrvo „Mago“ dužine oko pet hiljada hektara. Ostrvo je tada platio petnaest miliona dolara.

I kolumbijska pop zvezda Šakira, kupila je ostrvo „Bonds Cay“ na Bahamima, zajedno sa Rodžerom Vatersom, frontmenom benda Pink Floyd i španskom pop pevačicom Alehandrom Sanzom. Oni su ovo ostrvo zajedno platili četrnaest miliona dolara.

Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER

 

Edi Marfi je takođe 2007. godine kupio malo ostrvo „Rooster Cay“ na Bahamima koje je platio trinaest i po miliona dolara.

Lista javnih ličnosti se niže u nedogled, a na njoj se nalazi i pevačica Selin Dion, kao i Pamela Andreson, ali i Dejvid Koperfild i Riki Martin.

Foto:EPA/JOERG CARSTENSEN