Preporuke poznatih: Šta gledati i čitati dok ste u izolaciji

Showbiz 19. mar. 202008:30 > 10:01
Podeli:
Foto:Promo/Dejan Radić

Ukoliko provodite vreme kod kuće - što je preporučljivo - bilo da ste na to primorani ili je u pitanju sopstvena odluka na samoizolaciju, upitali smo četiri javne ličnosti da vam preporuče svoje omiljene knjige i filmove pomoću kojih možete "prekratiti" vreme.

Glumac Ammar Mešić, reperka Sajsi MC, pevač Milan Stanković i spisateljica i voditeljka Jelena Nikolić Kontrakulturna, za čitaoce Nova.rs izneli su svoje predloge filmova i knjiga koje oni rado vole da gledaju ili čitaju u slobodno vreme.

Glumac Ammar Mešić kratko je preporučio knjige „Čekajući Godoa“, autora Semjuela Beketa, kao i „Izgnanstvo i kraljevstvo“ autora Albera Kamija.

Kada je reč o filmu, on predlaže postapokaliptično ostvarenje „Open grave“ ili „Otvoreni grob“ za koje kaže da savršeno odgovara trenutku u kome vlada pandemija koronavirusa.

Foto:Promo/Dejan Radić

Voditeljka i spisateljica Jelena Nikolić poznatija kao Kontrakulturna, čitaocima Nova.rs preporučila je svoju novu knjigu „Iza kamere“.

„Na prvom mestu, naravno, svaka knjiga koju sam napisala“, kroz smeh započinje spisateljica i dodaje:

„Svakako, „Iza kamere“ je nova knjiga kojom se opraštam od ovog posla, verujem da ne zauvek. Dala sam sve svoje knjigama i ovom knjigom sam ljude upoznala sa sobom. Iskreno, mislila sam da se nikad to neće desiti. Drago mi je da jesam. Ovu knjigu prodajem samo online na mojoj instagram stranici. Želim da dam zahvalnost ljudima koji me prate od početka.“

Pored toga, preporučila je i knjigu „Una i Selindzer“, autora Frederika Begbede.

„Volim tu knjigu. Selindzer mi je jedan od omiljenih pisaca, pa mi je bilo izuzetno zadovoljstvo da o njemu čitam iz trećeg lica. Una O Nill svakako je verovatno najlepša žena na svetu. Vodila je jedan tragično predivni život. Takva je i ova knjiga – ljubav, ambicija, ego, istorija, izgubljeni snovi, uzaludna traganja“, izjavila je ona za Nova.rs.

Kada su filmovi u pitanju, priznaje da ih ne voli puno, ali preporučuje jedan.

„Što se filmova tiče, ne volim ih preterano. Kažu da je ljudima sa rasplinutom maštom preteško da ostanu fokusirani. Ako mogu birati, biram film „About time““.

Reperka Sajsi MC predložila je, kako kaže, bilo koju knjigu od autora „Srđana Valjarevića“, a kada je vizuelna umetnost u pitanju, ipak se opredelila za serije.

„The Outsider“  i „Years and years“, tim serijama sam oduševljena“, kratko je prokomentarisala za naš portal.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Milan Stanković takođe je bio kratak, te je u jednoj rečenici preporučio knjige „Mit o Sizifu“ i „Stranac“ od autora Albera Kamija.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs