Podeli
Foto:Screenshot/Youtube/Baka Prase

"Ako je to istina, ukoliko se on ne hvali tek tako da bi povećao gledanost klipova, apsolutno ima nekog dela, ako postoji krivična prijava oštećene ili ako postoje dokazi da to što je govorio jeste istina. To je ozbiljno krivično delo. Apsolutno neprimereno, čak i da nije, da priča o takvim stvarima javno jer je on opet neka ličnost koja ima uticaj na mlade i na maloletne pogotovo. Morao bi da bude svestan da se takve stvari, i da nisu istina, ne pričaju, to nije šala", rekao je advokat Denis Bećirić za Nova.rs komentarišući slučaj jutjubera Bake Praseta, protiv koga je Uprava kriminalističke policije podnela krivičnu prijavu zbog odnosa sa maloletnom osobom, o čemu je obavešten i Zaštitnik građana.

PROČITAJTE JOŠ

MUP je uputio odgovor Zaštitniku u okviru postupka koji je on pokrenuo po sopstvenoj inicijativi posle saznanja iz medija o navodnim nedozvoljenim polnim radnjama Bogdana sa maloletnicom, što je i sam priznao u nekim od svojih klipova na Jutjubu.

Advokat je u našem razgovoru istkao da verovatno postoje elementi, makar prekršaja zbog čega je i podneta prijava protiv jutjubera.

“Da bi postojalo krivično delo obljube maloletnog lica, morali bi da postoje dokazi. Nije dovoljno da samo on kaže da je bio sa maloletnicom. To je svakako dovoljno da tužilac postupi i traži od policije da ga sasluša i da se on izjasni da li je to istina ili nije, da kaže zašto to priča, i da nije istina. On time na neki način uznemirava javnost, a kako bi to tužilac okvalifikovao, koje je krivično delo u pitanju, iskreno ne znam da vam kažem. Ali da postoje elementi, makar prekršaja, ako ne i krivičnog dela, postoje, i to je nedopustivo. Ako je još izmislio da je ona kriva, i to je strašno ružno, prvo prema ženskom rodu uopšte, a pogotovo prema maloletnim licima. Verujem da je to njegov način da se reklamira, i zbog toga treba reagovati, da se pokaže da takva reklama nije dobra”, rekao je Bećirić i dodao:

View this post on Instagram

DOSIJE 2004

A post shared by Bogdan Ilic (@bakaprase) on

“Iy UKP su se verovatno konsultovali sa tužiocem pre podnošenja prijave, tako da verujem da ima osnova za neko krivično delo, barem za sprovođenje istrage. Ima dela, ako je bilo prinude i naravno, ako se konkretno zna ko je oštećena”, zaključio je Bećirić.

Podsetimo, kao što je naš portal ranije pisao, Bogdan je od strane jedne korisnice Instagrama optužen za pedofiliju zbog odnosa sa 16-godišnjom devojčicom, gde je u prilog tome objavila i njegove prepiske sa maloletnicama. Naime, on je u svom video klipu priznao da je imao odnose sa devojčicom, pravdajući se da je ona sama pristala na odnos sa njim, i govoreći da u tom trenutku nije znao da je maloletna.

Da bi stvar bila još gora, on je žrtvu nazivao pogrdnim imenima i predstavljao sebe kao žrtvu, kako je on “naseo” i da zbog toga sebe ne smatra krivim. Pored toga, on je u drugim klipvima omalovažavao čitavu situaciju, tako što se rugao na račun maloletnica, čak je snimio i pesmu “Lična”, u kojoj peva o tome da će svakoj devojci u budućnosti prvo tražiti dokumenta. Krajnje užasno je bilo i to kada je snimio video gde je inscenirao svoje hapšenje zbog ovog nemilog događaja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar