Poznato kada će Severinin sin odlukom suda doći kod majke

Podeli:
Severina
Severina Foto: E-Stock/Kobra

Iza pevačice Severine Vučković je, kao što je i sama juče izjavila za Slobodnu Dalmaciju, najtužnijih i najtežih 20 meseci života i osam godina povlačenja po sudovima.

Uprkos tome, pevačica trenutno sija od sreće, a to nije mogla da sakrije ni na koncertu u Luštici u Crnoj Gori u nedelju, kad je najavljujući pesmu „Rođeno moje“ sa širokim osmehom na licu rekla publici:

PROČITAJTE JOŠ

„Ne mogu vam reći o čemu se radi, ali vratilo se dite doma. Vi prvi znate, nije još ni objavljeno. Hvala na podršci svima. Pjevamo s veseljem!“

Kako Slobodna Dalmacija saznaje od izvora bliskih pevačici, iako je juče na društvenim mrežama objavila zajedničku fotografiju sa sinom Aleksandrom, dečak će kod Severine doći tek ove nedelje i biće kod nje 14 dana.

Isti izvor je za pomenuti medij rekao i da je presuda Županijskog suda u Splitu donesena još 5. jula, a strankama je poslata u avgustu.

Kako je već objavljeno, Županijski sud je na Severininu žalbu doneo presudu kojom je preinačio presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Maloletni sin Severine i srpskog „kralja bakra“, Milana Popovića, od sada pa nadalje, po pravosnažnoj presudi splitskog suda, 14 dana će živeti s majkom na njenoj adresi prebivališta u Zagrebu, te isto toliko vremena s ocem, i to takođe na njegovoj prijavljenoj zagrebačkoj adresi, što znači da ga Popović ne može odvesti u Srbiju.

Isto tako, iako je prvostepenom presudom bilo određeno da Severina Popoviću plaća 1.200 kuna mesečno za izdržavanje deteta, u ovoj pravosnažnoj odluci taj deo ukida, te niko nikome neće plaćati nikakvu alimentaciju, s obzirom na to da će dete živeti podjednako vremena sa svakim roditeljem.

Prvostepenom nepravosnažnom presudom donesenom krajem 2019. godine bilo je odlučeno da Severinin i Milanov sin živi s ocem, koji je imao pravo da se samostalno brine o zdravlju i obrazovanju deteta.

Pevačica je, po tada izrečenoj privremenoj meri, imala pravo da viđa sina utorkom i četvrtkom od 15 do 20 sati, te svakog drugog vikenda, od subote u 10 sati do nedelje u 20 sati. Merom je bilo regulisano i druženje majke i sina tokom letnjih i zimskih praznika, te državnih i verskih praznika.

U ovoj sudskoj bici za starateljstvo, koja je trajala još od 2013. godine, prvostepena presuda Općinskog građanskog suda u Zagrebu je već jednom bila ukinuta i Županijski sud u Splitu nije mogao zbog procesnih razloga dva puta da ukida istu presudu.

„Splitska pravosnažna presuda kojom je uvažena moja žalba potvrđuje da prvostepena presuda kojom mi je oduzeto dete nikad nije ni smela biti donesena jer nije postojao razlog za to. Nakon ovog mog strašnog iskustva s pojedincima iz hrvatskih institucija, želim da pomognem ostalim ženama koje dele sličnu sudbinu, zarobljene u mreži poliklinika, veštaka, centara, starateljki, direktorki škola i sudova“, rekla je Severina u ponedeljak za Slobodnu Dalmaciju.

Milan Popović se povodom ove presude još uvek nije oglašavao.

Bonus video

Severina nakon ročišta s Milanom Popovićem

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar