Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

O tome kako se štite od koronavirusa i da li su uplašeni zbog pandemije koja je proglašena, za portal Nova.rs govore Gordan Kičić, Tijana Dapčević, Ammar Mešić, Sajsi MC i Goga Sekulić.

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je juče pandemiju koronavirusa, a u Srbiji je trenutno 19 registrovanih koji su zaraženi ovim virusom.

Od danas su u Srbiji na snagu stupile mere koje je izrekla Vlada Srbije, a koje podrazumevaju zabranu javnih skupova u zatvorenim prostorijama za više od sto ljudi.

PROČITAJTE JOŠ

O tome kako se štite od koronavirusa i da li su uplašeni zbog pandemije koja je proglašena, za Nova.rs govore Gordan Kičić, Tijana Dapčević, Ammar Mešić, Sajsi MC i Goga Sekulić.

„Preduzeo sam najregularnije mere zaštite. Dakle, što se kaže, pranje ruku, distanca od ljudi. Nisam skoro putovao. Ne mogu da budem kompententan da ja obznanim nešto, nisam epidemilog, ja sam građanin Beograda, glumac i svako ima svoju verziju kako bi to trebalo da izgleda. Stvarno se nadam da će uraditi sve što je moguće da spreče stvar. Vidite, ovo je jedna vrsta zaraze koju do sada nismo imali i ne bi bilo dobro da se pravi panika i da se širi. Ja sad kad bih rekao šta bi trebalo, a da to nije primenjeno, to će neko pročitati. Mislim da svako od nas treba da krene od svog ličnog primera, da učini sve, da svede radijus kretanja na minimum i da sačekamo taj izvestan period koji treba da se desi sad“, rekao nam je glumac, a onda se osvrnuo i na sistemska rešenja.

Foto:N1

„Pošto su zabrane okupljanja, da onda verovatno ni deca ne treba da idu u školu. Onda se postavlja pitanje ko će biti sa tom decom ako su roditelji na poslu. Prosto, to su neka sistemska pitanja koja zdrav razum samo postavlja jedno za drugim. Ja nemam rešenje“, zaključio je glumac.

Glumac Ammar Mešić apeluje na svest ljudi i na društvenu odgovornost.

„Hajde da budemo svesni svega što se dešava. Ne budimo glupi i nemoj da se zezamo i pretvaramo da smo najpametniji „jer to nama ne može da se desi“. Povedimo računa o higijeni jer je to izgleda jedini način. To što smo mladi ne znači da nekoga starijeg ne možemo da ugrozimo. Budite pametni i svesni problema. Štiteći sebe, štitimo i decu i bake i deke“, rekao je glumac popularne serije „Igra sudbine“.

Foto:Promo/Dejan Radić

Pevačica Tijana Dapčević, iako se isprva našalila, kasnije je istakla da je svesna ozbiljnosti situacije.

„Pozdravljala sam se ceo dan nogama umesto rukama. I tako će biti ubuduće. Šalu na stranu, treba povesti računa o merama predostrožnosti, jer situacija nije nimalo naivna. Zdravlje sebe i drugih treba da nam bude na prvom mestu“, bila je kratka pevačica.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Pevačica Goga Sekulić

„Nije prijatno uopšte, posebno kad imate dete. U ovom momentu treba pratiti instrukcije i biti sa što manje ljudi. Inače, vodim računa o higijeni toliko da su mi svi rekli da preterujem, a koristim sve od asepsola pa nadalje“, rekla je pevačica za Nova.rs, a onda dodala

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Možda malo da se prikoči i više vodi računa o svemu. Sprečilo bi se mnogo toga. Treba biti smiren i čuvati se u ovom momentu i ne paničiti, jer to dodatno pravi probleme svima. Prati ruke, umivati se, stavljati maske i što manji kontakt sa ljudima dok ne prođe alarm“, završava pevačica.

Reperka Sajsi MC ističe da je preduzela sve mere zaštite.

„Pokušavam da ne uletim u paniku, jer je to kontraproduktivno. Mere zaštite su asepsol i izbegavanje velike gužve. Izlazim, šetam, i ne znam da li ću nastupati. Mislim da će veći skupovi biti zabranjeni“, rekla je Sajsi MC za Nova.rs

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs
Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.