Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL

Zbog pandemije koronavirusa u svetu i vanrednog stanja koje je uvedeno u Srbiji, veliki broj građana, ali i javnih ličnosti, prinuđen je da vreme provodi ili u karantinu, ili u izolaciji kod kuće. Srećom, na društvenim mrežama možemo naći različite načine da se zabavimo, ali i da vidimo na koji način poznati "ubijaju" dokolicu.

Tako je tokom prethodnih nedelja nastala ekspanzija fotografija i video snimaka koji imaju sličan ili potpuno različit sadržaj – od provokativnih fotografija, kućnih treninga i karantinskih koncerata, pa sve do najrazličitijih mogućih „izazova“ koje poznati plasiraju u javnost putem svog Instagrama i drugih društvenih mreža.

PROČITAJTE JOŠ

„Izazovi“ 

„Izazovi“ uključuju deljenje najraznovrsnijih fotografija – od fotografija iz deetinjstva, mladosti, tinejdžerskog perioda, najlepših fotografija, pa do video snimaka najvećih blamova i najšokantnijih izjava.

Iako sve izazove nisu prve započele, javne ličnosti poput Ane Nikolić, Nikolije, Zoi, Ljubbe, Edite Aradinović, Anastasije Ražnatović, Ivane Nikolić iz grupe Hurricane itd., aktivno učestvuju u ovim “izazovima” i na taj način nastavljaju interakciju sa svojim kolegama i koleginicama koji su takođe u izolaciji.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Većina ovih izazova uključuje deljenje sopstvenih fotografija na mrežama i tagovanju, odnosno označavanju profila drugih javnih ličnosti i prijatelja kako bi se i oni pridružili izazovu i učinili isto.

Primera radi, pevačica Edita Aradinović pre neki dan je započela izazov “Pevanje u falšu”, a na njen “tag” odgovorile su pevačice Milica Todorović i Ivana Peters.

Foto: E-Stock/ Milos Rafailovic

Ana Nikolić je započela izazov “najlepša fotografija” – a na svom storiju na Instagramu je označila i deset drugih žena koje je pozvala da učine isto.

Karantinski koncerti 

Usled pandemije koronavirusa, mnogi svetski festivali, koncerti i svirke domaćih i stranih javnih ličnosti morali su da budu pomereni za drugi datum, ili su u potpunosti otkazani.

Mnogi naši pevači i pevačice pronašli su način da ostanu u kontaktu sa svojom publikom, te su organizovali „karantinske koncerte“ koje strimuju putem Instagram lajva.

U prevodu, oni nastupaju u svojim studijima, praznim klupskim dvoranama ili čak u svojim domovima, a svirku prenose uživo putem Fejsbuka ili na svojim Instagram nalozima.

Tako su tokom prethodnih par nedelja nastupe na Instagramu imale mnoge javne ličnosti među kojima su i Severina Kojić, zvezda Granda Fatmir Sulejmani, bend „Drum“… a u narednom periodu koncerte iz karantina najavili su i Marko Luis, Dubioza kolektiv i Van Gogh.

Foto:Zoran Lončarević

Kućni treninzi 

Među mlađom generacijom javnih ličnosti, kojoj pripadaju i influenseri, aktuelni su i kućni treninzi – paravan odlasku u teretanu, jednostavni i kreativni načini na koje poznati dele svoju kućnu sportsku rutinu i ohrabruju pratioce da i oni krenu da se bave sportom, treninzima ili da u svoj život u karantinu i izolaciji jednostavno uvedu malo fizičke aktivnosti.

Među poznatima koji su se na Instagramu najviše oglašavali ovim povodom jesu Ivana Španović, Milica Dabović, Mia Borisavjević, Ana Nikolić.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Priprema hrane i recepti 

Iako to nije zabeležila na Instagramu, pevačica Ana Bekuta navodno kuva po ceo dan, kako tvrdi njen izabranik Milutin Mrkonjić.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru za domaće medije Mrkonjić je izjavio da on i pevačica Bekuta tokom celog dana vreme provode kod kuće, a da je Ana izvrsna domačica, te da redovno kuva.

„Po ceo dan kuva, radi to ona i kada je u poslu, ali sada mi non stop zuji po kući“, rekao je on za domaće medije.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

S obzirom na to da nije poznato dokle će vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa u Srbiji trajati, izvesno je da će poznatima još mnogo toga pasti na pamet da „ubiju vreme“ u samoizolaciji.

Svakako je pohvalno to što sede kod kuće.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.