Poznati šalju podršku Hrvatskoj nakon zemljotresa: Čuvajte se

Showbiz 22. mar. 202015:15
Podeli:

Mnoge javne ličnosti oglasile su se na društvenim mrežama kako bi pružile podršku sugrađanima i prijateljima u Zagrebu i Hrvatskoj, zbog stravičnog zemljotresa koji je jutros u 6.24 pogodio tu zemlju.

Od video snimaka i poziva u kojima proveravaju da li su njihove kolege, prijatelji, rodbina i sugađani dobro, do statusa na društvenim mrežama putem kojih poručuju građanima Zagreba da se čuvaju i paze na sebe, glumci, glumice i pevačice izrazili su svoju podršku Hrvatskoj u teškoj situaciji koja ih je zadesila.

Među onima koji su prvi uputili poruke podrške bili su pevačica Seka Aleksić, glumac Ammar Mešić, pevačica Bojana Vunturišević, Sara Jovanović i Senidah, zatim pevačica Edita Aradinović, pevačica Zoi i Ida Prester.

Podsetimo, snažan zemljotres, magnitude 5,3 po Rihteru, pogodio je Zagreb danas u 6:24. Ubrzo nakon toga, usledila su još tri slabija potresa.

Grad je teško oštećen, u centru grada su velike štete – padale su fasade i uništeni su automobili. Pao je i vrh tornja zagrebačke katedrale, a građani su izašli na ulice koje su prepune cigle i delova fasade.

“Zemljotres koji je jutros pogodio Hrvatsku, jačine 5,5 po Rihteru, najjači je u poslednjih 140 godina”, izjavio je danas premijer Andrej Plenković i pozvao gađane na oprez.

“Mi ćemo za sada preporučiti da svi budu van zgrada”, rekao je premijer.