Foto: Instagram/bozovreco

Nakon što je muzičar Božo Vrećo objavio na društvenim mrežama poruke koje je dobio, a u kojima mu se preti smrću samo zbog toga što je, kako kaže, drugačiji - usledila je podrška javnih ličnosti koje su se oglasile ovim povodom.

Naime, nakon što je Božo objavio poruke koje je dobio na Instagramu, a u kojima mu prete smrću i nazivaju ga pogrdnim imenima samo zato što je drugačiji, usledila je podrška mnogobrojnih javnih ličnosti koje su u komentarima napisale da je Božo, kako kažu, umetnost i ljubav.

PROČITAJTE JOŠ

Među javnim ličnostima koje su komentarisale fotografiju i dale svoju podršku muzičaru nalaze se pevačica Nataša Bekvalac, njena sestra Kristina Bekvalac, zatim pevačica Karolina Gočeva, pevač Aleksa Perović, ali i glumac Bata Živojinović.

Podsetimo, bosanskohercegovački muzičar Božo Vrećo, objavio je na društvenim mrežama poruke koje dobija od strane onih koji ga, kako kaže, ne mogu podneti zbog toga što je drugačiji. On je pretnje smrću prijavio policiji.

“Moje jutro je započelo prijavom u policiji zbog pretnji smrću koje su mi došle. Sve je evidentirano i proces tek sledi. Atak na čoveka koji nikad nikom ružno nije pomislio i neće, čak ni u ovom trenu. Ne mogu vam opisati taj osećaj kada vas neko kome ništa nažao niste učinili toliko vređa, poziva na linč i priželjkuje vašu smrt. Pritom ono što me sigurno najviše pogodilo jeste grozno vređanje moje majke. Pogledajte kakvim smo to monstrumima okruženi, pogledajte taj vokabular i primitivnost.  Zar može gore, podlije i gnusnije od ovog, u što su se to ljudi pretvorili?”, napisao je Vrećo na Instagramu.

Princ sevdaha, kako ga drugačiji zovi, poznat je po sjajnom glasu i posebnim modnim kombinacijama, a tokom mnogobrojnih intervjua u medijima, isticao je kako mu je bilo teško da odrasta u maloj sredini – kako je rekao, osećao se drugačije i neprihvaćeno.

Nedavno je napisao i kako ljude neće uništiti koronavirus, već mržnja. Dodao je da je on pravi vernik, ali da nije poput onih vernika koji će javno pozivati na linč, jer je to stvar fanatizma i primitivizma, te smatra da je duhovnost nešto s čime se odgaja i što oplemenjuje.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.