Foto: rarrarorro/Shutterstock

Bliži se datum početka nacionalnog takmičenja, nakon kojeg će biti poznato ime srpskog predstavnika na predstojećem Evrosongu.

Gostujući u emisiji „Šarenica“ Radio-televizije Srbije, urednica Zabavnog programa javnog servisa Olivera Kovačević najavila je da će „Pesma za Evroviziju 23“ biti održana 1, 2. i 4. marta, kao i da je na konkurs stiglo 200 pesama.

PROČITAJTE JOŠ:

Olivera Kovačević govorila je tada o realizaciji televizijskog festivala „Pesma za Evroviziju 23“, putem kog će biti predstavnik koji će otići u Liverpul.

Olivera Kovačević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Radio-televizija Srbije je konkurs otvorila sa početkom nove evrovizijske sezone 1. septembra, i trebalo je da se završi 15. novembra. No, da li zbog manjka zainteresovanih autora i izvođača ili želje da se dobije nešto više od pristiglih prijava, rok je bio produžen do 1. decembra.

Za ta tri meseca stiglo je 200 kompozicija, što je za 50 više u odnosu na sezonu 2021/2022. Pesme su preslušane i selektovana je lista učesnika, koja se za sada drži u tajnosti. Kovačevićeva je otkrila da će lista učesnika biti prezentovana posle praznične euforije, i dat je okviran datum 3. januar, ali za sada spiska još uvek nema.

Ono što je poznato jesu datumi održavanja „Pesme za Evroviziju 23“. RTS će ostati veran nadmetanju sa dva polufinala i finalom, pa su polufinala zakazana za 1. i 2. mart, a finale za 4. mart.

Evrovizija 2007, kada je Marija Šerifović učestvovala Foto: JOERG CARSTENSEN / AFP / Profimedia

Iako se lista učesnika drži u tajnosti, beogradski tabloidi su se na zalasku 2022. bavili time koji umetnici se nalaze na nezvaničnom spisku. Fanove su najviše iznenadila imena folk legendi Gordane Goce Lazarević i Dragana Kojića Kebe, dok bi u takmičarsku trku mogli da se vrate Anđela Vujović Angellina, grupa „Gift“, Zejna Murkić i iskusna evrovizijska učesnica iz 2014. Tijana Dapčević. Među onima koji su konkurisali nalaze se i članice akustičnog ženskog trija „Frajle“, dok se spekuliše da će svoju pesmu predstaviti i Stefan Zdravković, poznat kao „Princ od Vranje“, koji je prošle godine prepustio svoju pesmu upravo Tijani Dapčević.

Dragan Kojić Keba, Foto: rarrarorro/Shutterstock, Nova.rs

Šta je od svega navedenog istina, i da li će se neka od navedenih imena naći na finalnoj listi, saznaćemo ovih dana, kako prenosi Evrovizija.rs.

BONUS VIDEO:  Konstrakta nastupila kao gošća Beogradske filharmonije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar