Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN/Chris DELMAS / Visual / Hugh Thompson / Capital pictures / Profimedia

O ovim stravičnim nezgodama i danas se priča.

Od naših televizijskih i kompjuterskih ekrana do časopisa i novina, poznate ličnosti su bez sumnje deo našeg svakodnevnog života. Zato i ne čudi što vesti o saobraćajnim nesrećama slavnih često izazivaju talase tuge i saosećanja širom sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznata holivudska glumica En Hejš doživela je tešku saobraćajnu nezgodu, pošto se autom zakucala u kuću u Los Anđelesu. Izvor blizak glumici rekao je za CNN da Hejš čeka dugotrajan oporavak.

„En je na intenzivnoj nezi, imala je sreću da preživi. Ima teške opekotine i čeka je dug oporavak. Njen tim i porodica i dalje pokušavaju da shvate šta je dovelo do nesreće“, rekao je izvor za CNN.

En Heš Foto: Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zastupnik glumice rekao je za magazin Pipl da je Hejš „trenutno u stabilnom stanju“ nakon nesreće koja se desila u naselju Mar Vista oko 10.55 pre podne.

„Vozilo se kretalo velikom brzinom, ušlo je u raskrsnicu i zakucalo se u kuću“, rekao je nakon incidenta portparol policija Los Anđelesa.

Auto En Hejš se zatim zapalio, a glumica je sa strašnim opekotinama prebačena u bolnicu.

I kuća u koju se En Hejš zakucala autom je planula, a 59 vatrogasaca je gasilo požar više od sat vremena. Niko drugi nije povređen u nesreći.

Ovo međutim nije jedina saobraćajna nesreća slavnih glumaca i glumica koja je potresla svet.

Pol Voker

Dok je snimao scene za najnoviji deo „Fast and Furious“, Voker je zajedno sa svojim prijateljem poginuo u saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao Porsche Carrera GT. Porše se kretao brzinom većom od 100 kilometara na sat u vreme incidenta.

Foto: Sony Pictures Collection / Everett / Profimedia

Usled sudara pri velikoj brzini, automobil je na kraju izgoreo. Voker je preminuo od opekotina i teških povreda. Imao je 40 godina u vreme ove zloglasne saobraćajne nesreće.

Princeza Dajana

Dana 31. avgusta 1997. godine, voljena princeza Dajana poginula je u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Ova nesreća je verovatno jedna od najpoznatijih saobraćajnih nesreća sa obiljem medijskog izveštavanja i paparaco fotografijama sa mesta nesreće.

Vozeći Mercedes-Benz V140 iz 1994. godine kroz tunel u Francuskoj, vozač automobila je izgubio kontrolu i udario u stub.

Foto: Supplied by LMK Media / Landmark / Profimedia

Prvobitna krivica svaljena je na vozača koji je bežao od paparaca. Međutim, kasnije je ustanovljeno i da je bio pod dejstvom alkohola i opijata.

Arnold Švarceneger

Godine 2006. Arnold Švarceneger bio je u automobilu sa sinom Patrikom koji je sedeo u dečjjim kolicima. Automobil je krenuo nazad pri maloj brzini i sudario se sa drugim vozačem.

Arnold i Patrik su zbog toga zadobili lakše povrede.

Arnod Švarceneger Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Ova nesreća je bila manje teška u odnosu na nesreću na motociklu koja se dogodila još u decembru 2001. godine, gde je Arnold slomio šest rebara i četiri dana bio u bolnici.

Kevin Hart

Jedna od saobraćajnih nezgoda koja se dogodila u skorije vreme bila je ona kada je Hart poslat u bolnicu nakon ozbiljnog sudara 1. septembra 2019. godine. Džered Blek, Hartov vozač u to vreme, izgubio je kontrolu nad vozilom, zbog čega je automobil pao niz liticu i udario u drvo.

I Hart i Blek su zadobili teške povrede u ovoj nesreći. Hart je zadobio teške povrede leđa.

Majkl Felps

Olimpijac sa 28 medalja doživeo je nesreću – ne svojom krivicom. Godine 2009. olimpijsku slavnu ličnost udario je automobil koji je prošao kroz crveno svetlo, što je dovelo do teške štete na Felpsovom automobilu.

Srećom, u ovoj saobraćajnoj nesreći niko nije bio ozbiljno povređen.

Iako Felps nije bio kriv, on je osuđen zbog vožnje bez važeće vozačke dozvole u to vreme. Takođe je priznao da je popio jedno pivo pre ovog incidenta. Međutim, zvaničnici nisu sprovodili alko testove, tvrdeći da on nije bio pod uticajem alkohola.

Kejtlin Džener

Kejtlin Džener je svojevremeno izazvala lančani sudar. To je bilo vreme pre nego je promenila pol, te se kao Brus Džener sudarila sa još dva automobila. Nesreća je rezultirala smrću Kim Hou – pošto je njeno vozilo gurnuto u saobraćajnu traku iz drugog smera.

Kejtlin Dzener Caitlyn Jenner
Kejtlin Džener Foto:EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Džener nije optužena jer je utvrđeno da je vozila po propisima. Ona je platila iznos od 800.000 dolara na osnovu tužbe koju je protiv nje pokrenuo jedan od povređenih u sudaru.

BONUS VIDEO: Milica Zarić, glumica, komemoracija Marko Živić

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter