Poslednji intervju Gordane Suše: O čemu je sve pričala

Showbiz 22. jun. 202115:05 > 16:31
Podeli:

Čuvena novinarka Gordana Suša preminula je danas posle duge i teške bolesti u 75. godini života, potvrđeno je za Nova.rs. Jedno od svojih poslednjih televizijskih gostovanja imala je krajem januara ove godine, i to u kultnoj emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" na televiziji Nova S.

Suša je u emisiji pričala o tada aktuelnim političko-društvenim događajima, s akcentom na tada sveže održane američke izbore i ispovest glumice Milene Radulović, koja je otkrila da je bila silovana od strane učitelja glume Mike Aleksića.

PROČITAJTE JOŠ

„Mene je ta vest izuzetno potresla. U Srbiji i u svetu, svako peto dete doživi neku vrstu nasilja. Divim se izuzetnoj hrabrosti Milene Radulović i Ive Ilinčić. Umesto da se sećaju bezbrižnog detinjstva, one su zatrpavale mračnu rupu. One su spasile mnogo dece i mnogo devojaka. Toplo se nadam da će sud ovaj put reagovati, da će škola biti zauvek zatvorena, a da će se u društvu povesti javni dijalog o tome ko može da radi sa decom, ko vaspitava našu decu i koja su pravila“, rekla je Suša tom prilikom.

Gordana Suša je posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka novinarstvom počela da se bavi od 1970. prošlog veka. Radila u Radio Beogradu, Televiziji Beograd, Yutel-u, VIN produkciji, poslove od reporterskih do glodurskih. Pisala za Našu Borbu, Oslobođenje, Nezavisne, Blic… Bila predsednica NUNS-a i članica Saveta REM.

Kako se navodi na sajtu Radio slobodna Evropa, Sušu veliki broj ljudi pamti kao najboljeg izveštača sa iscrpljujućih sednica Skupštine SFRJ. Kad joj je režim ograničio novinarsku slobodu, Suša je napustila beogradsku televiziju i priključuje se novinarima YUTEL-a. Pisala je za list Borba, a pokrenula je i prvu nezavisnu TV produkciju u Srbiji – VIN.

U ratnim godinama borila se za slobodu profesije, ukazujući na krivicu medija za stanje u društvum zbog čega joj je neretko bila ugrožena sigurnost.

Sahrana Gordan Suše, kako prenosi Danas, biće održana u krugu porodice.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar