Keith Richards Kit Ricards
Kit Ričards Foto:EPA-EFE/WARREN TODA

Gitarista Roling Stonsa otkrio je da već dve godine živi zdravijim načinom života.

Gitarista Roling Stonsa rekao je za „CBS Sunday Morning“ da je pre 2 godine bacio cigarete nakon 55 godina ove nezdrave navike, a na to ga je naterala smrt kolege iz benda Čarlija Votsa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ponekad, znate, upali mi se neka lampica kaže: ‘Hej, prijatelju, dosta. Tako da sam stavio tačku na to“, objasnio je Kit.

Frontmen grupe „Keith Richards & X-Pensive Winos“ dodao je, otkako je prestao da puši,  shvatio da ima 10 puta više vazduha.

Vots, bubnjar Roling Stonsa,  umro je dva meseca nakon što je napunio 80 godina. Bez njega možda odavno ne bi ni bilo najvećeg rokenrol benda svih vremena.2021. godine.

Ovo je značajno uticalo na Ričardsa. Njegov odlazak niko iz benda nije očekivao.

„Mislim da je prošle godine pokušao to da drži u tajnosti neko vreme, tako da je to bio pravi šok za mene“, rekao je Ričards.

Roling Stonsi su čak razmišljali o otkazivanju turneje ako Vots ne prisustvuje, ali su na kraju odlučili da bi bilo najbolje da je nastave.

„Ukratko, mislim da je Čarli želeo da krenemo na put; želeo je da se turneja dogodi. To je moj iskren osećaj, zadnji put kada sam razgovarao s njim“, rekao je.

Međutim, ipak je bilo pomalo čudno gledati na pozornicu i ne videti Votsa tamo.  „Da, to je čudno, iznenada se okrenuti i znaš, nakon svih ovih godina, očekuješ to lice tamo!“

Pronalaženje vlastitog identiteta izvan jednog od najvećih muzičkih bendova bilo je zanimljivo putovanje za Ričardsa.

Stonsi su proveli 60 godina zajedno nastupajući, ne uključujući deo u 80-ima kada je frontmen Mik Džeger želeo da nastavi solo karijeru.

„Mik je hteo da  radi odvojene stvari, a ja nisam!“  rekao je Ričards smejući se.  Ali sada, Ričards nalazi veliku radost u potrazi za stvarima izvan grupe koju je tako dobro upoznao.

Izdao je tri albuma sa bendom, a to je iskustvo za koje je rekao da je „uvek čista radost.“

„Mik i ja nismo ozbiljno razgovarali o tome“, rekao je Ričards.  „Ne znam jesmo li spremni prodati naš album. Možda ga malo odužimo! Možda ubacimo još neke stvari u njega!“

BONUS VIDEO:  Kit Ričard – Neuništivi buntovnik

 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

 

Komentari

Svi komentari (0)