Počelo suđenje decenije: Pevač optužen za silovanje i trgovinu ljudima

Showbiz 30. avg. 202115:19
Podeli:
Foto: Antonio PEREZ / AFP / Profimedia

Još jedna žena svedočila je ove nedelje na suđenju kontroverznom pevaču Robertu R. Kelliju zbog navodne trgovine ljudima, svedočeći da ju je zvezda zlostavljala, svesno inficirala herpesom i prisilila je na abortus.

PROČITAJTE JOŠ

Žena, koju su američki mediji identifikovali kao Džejn Dou, tvrdi da je njena veza sa pevačem počela 2014. godine i da je trajala do 2019. godine, kada joj je bilo samo sedamnaest godina. U svom iskazu tvrdi da je Keli kontrolisao svaki segment njenog života, da da ju je kažnjavao kada ne bi bila poslušna.

Pedesetčetvorogodišnji pevač je negirao ovakve navode, a njegov advokat tvrdi da je reč o osveti, s obzirom na to da tužiteljka „nije zadovoljna načinom na koji je njihova veza okončana“.

Džejn Dou, kojoj je sada dvadesettri godine, kaže da je upoznala Kelija nakon što ju je pozvao u svoju hotelsku sobu nakon koncerta na Floridi 2014. godine.

Nadala se, rekla je, da će moći da postane pomoćni vokal u njegovom timu, ali je pevač odbio da popriča s njom ukoliko ne budu imali seks.

„Samo sam želela da pevam“, rekla je.

„Nije me pustio. Tvrdio je da će se brinuti o meni do kraja života ukoliko sada budemo spavali zajedno. Na kraju sam pristala“, ispričala je ona na suđenju.

Foto: Antonio Perez / Newscom / Profimedia

Nakon što su prvi put spavali zajedno, otpočeli su vezu, a Džejn tvrdi da je Keli konstantno snimao njihove seksualne aktivnosti. Kada god ne bi bila poslušna, pevač bi je kažnjavao, a nekada ju je udarao toliko jako da je krvarila. Nasilje se dešavalo na svaka dva – tri dana. Kada mu je konačno priznala da još uvek ima sedamnaest godina, Keli ju je navodno izudarao, ali joj je dozvolio da bude deo njegovog života.

U jednom trenutku, tvrdi da ju je pevač namerno zarazio herpesom koji je znao da ima. Sudija je potvrdio da je Keliju dijagnostifikovan herpes još pre deceniju. Kada je ostala u drugom stanju 2017. godine, pevač ju je navodno prisilio da abortira, iako ona to nije želela.

Nedelju dana ranije, protiv Kelija je svedočila i Džerhonda Pis, koja tvrdi da je spavala sa pevačem kada joj je bilo tek šesnaest godina.

Obe devojke tvrde da je pevač bio nasilan, da je pokušavao da kontroliše njihov život – odlučivao je o tome šta će da obuku, da li će da jedu, s kim će da pričaju i da li smeju da idu u toalet. Bile su primorane da ga oslovljavaju sa „tatice“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar