Zika Nikolić, Marija Veljković, Zoran Kesić Foto:Vladislav Mitić/Nemanja Jovanović/Ivan Dinić/Nova S

Već godinama unazad navikli smo da pevači i ostale javne ličnosti govore javno jedni o drugima. Međutim, to nije čest slučaj sa srpskim voditeljima. Voditelji Vesna Dedić, Marija Veljković, Zoran Kesić, Žika Nikolić i Zoran Pejić Peja su za Nova.rs otkrili ko je njihovo omiljeno TV lice, odnosno kog kolegu smatraju najboljim u poslu.

Voditelj Grandove muzičke emisije Zoran Pejić Peja je kao svog omiljenog voditelja naveo pokojnog Milovana Ilića Minimaksa, a od aktuelnih voditelja, izdvojio je Ivana Ivanovića, koji vodi autorsku emisiju „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ na televiziji Nova S.

„U počecima karijere bio mi je jako drag i idol Milovan Ilić Minimaks. On je bio čovek koji je, mogu slobodno da kažem, uvek bio jako interesantan, izuzetno pametan i nadaren što se retorike tiče. A opet je bio dovoljno prirodan i narodski čovek. Uživao sam gledajući njegove emisije. I dan-danas ga vidim kao nekog svog idola. Vidim ga kao nekog ko je u ovom našem poslu imao krunu na glavi“, kaže Peja i dodaje:

Foto: Ivan Dinić/Nova S

„Od ovih mlađih jako volim Ivana Ivanovića. On mi je stvarno super. Smatram da je dasa i šmeker i svoj posao radi vrhunski. Ognjen Amidžić je takođe super. Ja njega znam dugi niz godina, čak smo i trenirali zajedno. Nemam ništa protiv njega, štaviše mislim da svoj posao dobro radi. Sašu Popovića najviše cenim i poštujem njegov rad o mladih penzionera“, rekao je Peja za Nova.rs.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Živorad Nikolić, poznatiji kao Žika Šarenica dugi niz godina bio je jedno od zaštitnih lica Radio Televizije Srbija, gde je proveo 40 godina i odakle je otišao u penziju, ali njegova karijera se nije tu prekinula. Naime, voditelj je svoju autorsku emisiju „Žikina šarenica“ nastavio da vodi na Pink televiziji. Nikolić je od svojih kolega izdvojio nekoliko voditelja koji su mu omiljeni.

Foto:Nemanja Jovanović

„Teško mi je da se setim. Imam nekoliko favorita. Rado pogledam svoju generaciju, recimo Vanju Bulića. Od mlađih, dragi su mi voditelji Srđan Predojević i njegova koleginica Jovana Joksimović. Tu je i Sanja Marinković i Vesna Dedić“, kaže Žika.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Voditeljka i autorka emisije „Balkanskom ulicom“, vesna Dedić istakla je da sve svoje kolege podjednako voli i ceni, tako da nema omiljenog među njima.

„Iskreno. obožavam apsolutno sve svoje kolege. Neke koji su danas važni, ja sam učila novinarstvu i postali su bolji od mene. Neki voditelji su mi divni prijatelji. Omiljeni su mi svi koji su sačuvali čast profesije i mene nikad nisu kao koleginicu izdali“, rekla nam je Vesna.

Voditelj Vanja Bulić istakao da je  Žika Šarenica jedan od najboljih voditelja, kao i njegov mlađi kolega Zoran Kesić.

„U klasičnom voditeljstvu kao klasičan voditelj to je Žika, on je narodski čovek. Danas ove autorske emisije dođu kao voditeljstko-autorske, one već prelaze u šou. Tu mi je onda omiljeni Zoran Kesić. Takođe, najbolji voditelji su na RTS-u, tu nema šta. Kad se sve sabere, oni su najbolji. Voditeljstvo se vodi do Minimaksa i od Minimaksa, on je ustvari postavio neke standarde“, rekao je Bulić za Nova.rs.

Foto: Zoran Lončarević

Zoran Kesić, voditelj i autor emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, dugo nije mogao da se odluči koga bi mogao da navede kao omiljnog voditelja. On je pobrojao par svojih kolega, vršnjaka, od kojih nijedan ne bi mogao da zauzme prvo mesto na njegovoj listi omiljenih. Ipak, Kesićev odabir je na kraju pao na hrvatskog voditelja Olivera Mlakara.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

„Je l’ da je živ ili mrtav? Recimo, omiljeni voditelj koji više nije živ mi je Mića Orlović, ali njega nisam ni gledao nešto. On je jednostavno legenda Dnevnika. Nikako Minimaks, gde Minimaks, sačuvaj Bože! Minimaks nije definitivno. Ko od mlađih? Milan Kalinić, Zeka Milioner, Ivan Ivanović, Marija Kilibarda, Dea, možda? Možda mi je Sarapa omiljeni voditelj? Ne znam. Možda mi je Olivera Jovićević ili Jovan Memedović? Gledao sam „Sedmoricu mladih“, ali to nije klasičan voditelj, to je više šou program. Oliver Mlakar. On još nije umro, i on mi je omiljeni voditelj. On je vodio „Kviskoteku“ i ima specifičan šarm, gospodski, nekakav šarm prošlih vremena kojih se sećam kao kliac. Voleo sam da gledam Olivera Mlakara u odelu kako vodi legendarnu „Kviskoteku“. On je baš gospodin svetske klase. On me asocira na televiziju, džentlmenstvo, kulturu, na neko lepo ophođenje, pažnju na jezik. To je Oliver Mlakar“, ispričao je Kesić za naš portal.

Oliver Mlakar Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL

Voditeljka i zaštitno lice kviza „Slagalica“, Marija Veljković ipak nije želela da izdvoji nikog od svojih kolega.

„To su mi sve kolege, savremenici. Glupo je da ih odvajam, sve ih znam privatno. Ne bih stvarno nikog izdvojila, svi su mi negde omiljeni“, smatra ona.

Foto: Nemanja Jovanović

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (3)