Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Poznato je da estradne zvezde najviše novca zarađuju na privatnim veseljima, posebno na svadbama, krštenjima, proslavama punoletstva... Neki od njih za noć zarade i po nekoliko desetina hiljada evra. Mnogi bi rekli "blago njima"...

Romske svadbe su svakako jedne od najisplativijih kada je bakšiš u pitanju, u šta smo imali prilike više puta da se uverimo ne samo po priči pevača koji su na njima pevali, već i po snimcima kojih na Jutjubu ima onoliko.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što je posebno zanimljivo, na privatnim veseljima pevači osim pevanja izvode i čitave performanse kako bi oduševili domaćina i prisutne goste, dok novčanice padaju kao kiša.

Pevač Darko Lazić je već neko vreme prvi na listi kraljeva bakšiša. Kako je jednom prilikom otkrio, za jednu tezgu u Beču, zaradio je 50.000 evra za veče, i to bez deljenja sa ostalim muzičarima.

„Često sam pevao na romskim, vlaškim i rumunskim slavljima. Ne stidim se to da kažem, i oni su moja publika. Osim toga, tu se dobija najveći novac. Najviše što sam uzeo je oko 50.000 evra bakšiša za jedno veče! Bilo je tu i više para, ali nije sve bilo samo za mene, već su ostatak dobili ostali muzičari“, ispričao je Darko.

Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

Pre nekoliko godina na Jutjubu se pojavio video snimak sa jedne proslave u Nemačkoj, na kojoj je pevač Ljuba Aličić uzeo bakšiš od 25.000 evra, za samo nekoliko minuta. A pevač je to i sam potvrdio u jednoj emisiji.

„Gostovao sam u Berlinu na jednoj svadbi i čovek je pravio rođendan svom sinu. Pozvao je mene, Darka Lazića, i još neke pevače… Aleksandru Prijović, Šerifa Konjevića, ne sećam se baš tačno. I kaže meni: ‘Otpevaj mi pesmu ‘Njen oproštaj“, i ja kako sam počeo da pevam, on je krenuo da daje novčanice od 500 evra. I stvarno nisam mogao da sve stavim u ruke, pa sam stavljao u džepove. To se sve podelilo na nas sve, nisam ja samo uzeo“, ispričao je Ljuba tada.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Radiša Trajković Đani poznat je kao neko ko podiže atmosferu do usijanja, a posebnu motivaciju za to ima naročito u dijaspori, gde dobija najveći bakšiš.

Kako se spekulisalo, Đani je za otpevanu pesmu „Najjači“ za pet minuta dobio čak 15.000 evra.

„Publika je malo dalje od bine u klubu u kom smo nastupali, pa nema klasičnog bakšiša. Video sam da je jedan momak otvorio ogradu da čovek prođe. Nisam mislio da prilazi da da bakšiš jer to nije pravilo u tom klubu. Čovek mi je mahnuo, ja sam prišao i video da mi je dao topku novca u dolarima. Zahvalio sam, klimnuo glavom, ali nisam video koliko ima. Posle, kada smo brojali, kolege kažu: ‘Care, za pesmu si dobio 30.000 dolara’. Mislio sam da se šale, pa sam prebrojao. Posle mi kaže čovek iz obezbeđenja da je to naš čovek, 11 godina živi u Americi i to mu je omiljena pesma“, ispričao je Đani svojevremeno, a svi se sećaju jedne proslave na kojoj je Đani pio alkohol iz cipele.

Radiša Trajković Đani
Foto: Goran Srdanov

Saša Matić je jednom prilikom, kako je sam i otkrio, uzeo 2.000 evra za dva minuta.

„To sam skoro otkrio, najveći bakšiš za 5 minuta pevanja, došao sam gost u jedan klub u Beogradu, bio je tu Zoran Šijan, tražio je od mene da otpevam ‘Dva galeba bela’, i ja sam otpevao tu pesmu i vratio sam mikrofon Vladi Stojanoviću koji tada svirao i pevao tamo, i dobio sam 2.000 maraka“, ispričao je pevač svojevremeno i otkrio šta je uradio sa zarađenim novcem:

„Ja onda kažem Vladi, ‘Da ti dam samo ovo’, a on meni ‘Pa je l’ ti znaš koliko je to para’, ja kažem ‘znam, 2.000 maraka’, ‘I ti to meni vraćaš sad’ kaže on meni… ‘Sale, mene da su pitali da pevam tu pesmu, ja ne bih znao, ostavi te pare i kad završim idemo u restoran da jedemo’ i tako smo sve rešili“, ispričao je pevač u emisiji „Premijera – Vikend specijal“.

Kopaonik Saša Matić, Music week, Mjuzik vik, muzički festival
Saša Matić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tea Tairović je od nedavno „kraljica bakšiša“. Svaki put kada izvodi svoj hit „Hajde“ na veseljima nastupi prava pometnja, a svemu doprinosi i njen zavodljivi trbušni ples. Internet je pun klipova na kojima Tea pored mikrofona drži i novčanice u ruci, a jednom prilikom je navodno uzela čak 14.000 evra na jednoj svadbi.

„Tea je imala tezgu na romskoj svadbi u Berlinu. Kada je zapevala ‘Hajde’ svi su skočili i počeli da je kite evrima! Ruke su joj bile pune para. Svi su naručivali samo tu njenu pesmu. Brojao sam, otpevala je ‘Hajde’ 47 puta“, ispričao je jednom prilikom očevidac.

Tea Tairović
Tea Tairović Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Šerif Konjević takođe je proglašen za jednog od estradnog kralja bakšiša. Naime, kako se pričalo, on je na jednoj svadbi zaradio 30.000 evra. U prilog tome ide i video na kojem se vidi kako je pevač okićen evrima. Gosti su mu novčanice stavljali oko glave i oko pojasa, pa je tako Konjević bio pretrpan novčanicama, da ni sam nije znao koliko para ima oko sebe.

Pevačica Aleksandra Mladenović je pre tri godine nastupala na jednoj rođendanskoj žurki, gde je prema pisanju domaćih medija, uzela bakšiš od 5.000 evra.

BONUS VIDEO: Top 5 tuča na estradi

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.