Pet vesti koje ni Njuz.net ne bi mogao da izmisli

Showbiz 26. jul. 202120:29
Podeli:
Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Ne zna se da li je neverovatnija činjenica da predsednik države može u živom TV prenosu da traži milione evra za put ili ono što na svojoj Fejsbuk strani objavljuje zamenik gradonačelnika Beograda.

Marko Dražić, jedan od urednika satiričnog sajta Njuz.net i deo scenarističkog tima emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ koja se emituje na TV Nova S, odabrao je prave vesti koje su u proteklih mesec dana ostavile građane bez reči. Svaka od njih je toliko bizarna i nestvarna da bi bile previše čak i za Njuzov sajt, koji kreira humoristične, lažne vesti i zbija šale na račun vladajuće garniture, opozicije i opšteg stanja u našem društvu.

Vučić telefonira Malom i traži mu devet miliona evra

Uvek su bili nezgodni ti prijatelji koji vas neočekivano zovu i traže vam neke pare na zajam. Ako ste ministar finansija, još je nezgodnije, jer može da vas pozove predsednik. I to u direktnom televizijskom prenosu. Pritom, ne traži 100 evra do prvog, već devet miliona evra. Ne znam da li je Mali gledao taj prenos, ako jeste, video je šta mu se sprema, ali možda nije stigao da ugasi telefon. Predsednik, doduše, nije vodio ovaj razgovor kako se to inače radi kad nekog zovete da mu tražite pare. Nije ga prvo pitao kako je, šta ima novo, je l’ viđa nekog od naših, nego je odmah prešao na stvar. U kadru se vide direktor puteva Zoran Drobnjak i ministar saobraćaja Tomislav Momirović. Deluju zadovoljno što ovog puta nisu oni na tapetu, ali ne smeju ni da se previše opuste, jer znaju da za čas predsednik može na njih da pređe.

Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić u Despotovcu Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Tvit Tomislava Momirovića o situaciji pre 2012.

Kad je Marko Đurić otišao u SAD, rastužili smo se, jer je on bio veoma zahvalan i za „Njuz“ i za „24 minuta“, pa smo se pitali da li će se ikad pojaviti neko ko je toliko živopisan. Srećom, nismo previše čekali i dobili smo više nego što smo mogli da sanjamo. Ministra Tomislava Momirovića je nemoguće izmisliti. Kada bi u nekom sitkomu postojao takav lik, publika bi rekla da su se scenaristi malo zaigrali i da niko ne može da bude baš takav. Skoro svako njegovo gostovanje je blago, a slično je i sa njegovim Tviter nalogom. Poslednji biser je tvit u kom je želeo da naglasi kako je stanje u zemlji bilo katastrofalno pre 2012, ali je zaboravio da napiše reč „ne“ u delu rečenice „da se Srbija NE bi vratila“, pa je u njegovoj verziji ispalo da sadašnja vlada ulaže stotine miliona da bi se Srbija vratila u vreme bivše vlasti kada je sve bilo uništeno.

Tomislav Momirović Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Palma pozvao građane da ne letuju u Albaniji

Kada dođe leto, jedno je sigurno – gledaćemo Palmu kako reklamira grčki turizam. Ove godine nije pričao samo o blagodetima Paralije i svemu što njegova stranka nudi svojim glasačima u ovom gradu, već je otišao korak dalje, izjavivši da mu je neshvatljivo kako neko može da letuje u Albaniji. Možda bi moglo da se kaže da je neshvatljivo kako ovaj čovek nakon svega i dalje skoro svakodnevno priča u medijima, umesto na nekom drugom mestu, a osim toga, zašto bi iko prilikom odluke gde će ići na odmor slušao šta Palma ima da kaže.

Dragan Marković Palma Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Opozicija može u Jutarnji program RTS-a

Javni servis odlučio je da otvori vrata svog Jutarnjeg programa pripadnicima opozicije, dok se još uvek ne spominje njihovo gostovanje u Dnevniku RTS-a. Ovo bi mogao da bude tek početak, i opozicija bi uskoro mogla da dobije priliku i da se pojavi u „Slagalici“, „Poteri“, ako budu dovoljno snalažljivi, mogu i da iskoče iz neke šume dok Memedović snima „Sasvim prirodno“.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Vesićev Fejsbuk status

Goran Vesić se na Fejsbuku pohvalio da je u tajnosti planirao da Muzej grada kupi na bečkoj aukciji sliku Paje Jovanovića, ali nije hteo da zvanično učestvuje, jer bi to povećalo cenu slike, pa je zato, kako kaže, zamolio jednu stranu firmu da kupe tu sliku i poklone je gradu. Oni su bili spremni da daju do 50.000 evra, ali je slika prodata nekoj drugoj osobi koja je ponudila više. I kada je delovalo da je to kraj priče, kao i u svakom dobrom filmu, dolazi do obrta, a obrt je takav da je osoba koja je sliku kupila pokušala ilegalno da je unese. Sakrivena slika je pronađena i ona će, kako Vesić kaže, doći tamo gde joj je bilo
suđeno. Nije do kraja jasno kako to Vesić moli stranu firmu da potroši svoj novac na sliku koju posle treba da poklone, zašto je neko ko je toliko pare dao za sliku pokušao da je prošvercuje, i kako će ta slika, koja je legalno kupljena na aukciji, biti zaplenjena od njenog novog vlasnika, i poklonjena Muzeju. Kao što znamo, Goran Vesić ima spisateljske ambicije, pa bi možda mogao da napiše špijunski triler po ovom događaju i ponudi odgovore na sva ova pitanja.

Goran Vesić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar