Foto: Nemanja Jovanović

Patrijarh srpski Porfirije danas je, na Đurđevdan, u Vršcu krstio najmlađeg sina Milana Popovića – Đorđa, starog godinu i po dana, prenose Novosti.

PROČITAJTE JOŠ

Svečani čin krštenja upriličen je u crkvi Svetog oca Nikolaja, gde je prethodno patrijarh sa episkopom banatskim, vladikom Nikanorom, služio svetu arhijerejsku liturgiju pred brojnim vernicima.

Popović, koji važi za velikog vernika i dobrotvora SPC, simbolično je izabrao baš ovaj dan za krštenje trećeg sina, jer je Đurđevdan njegova porodična slava i dečakov imendan.

Sa 28 godina mlađom partnerkom Bojanom srpski kralj bakra ima još i četvorogodišnjeg sina Milana, dok iz veze sa hrvatskom pevačicom Severinom ima devetogodišnjeg Aleksandra, koji je takođe prisustvovao krštenju u Vršcu.

Foto: Nemanja Jovanović

Slavlje je, uz poštovanje svih epidemioloških mera, u najužem krugu rodbine i prijatelja nastavljeno u Popovićevom hotelu „Vila Breg“, gde su na ručku bili i patrijarh i vladika.

Prva Vaskršnja poslanica patrijarha Porfirija, patrijarh Porfirije, polsanica, Vaskrs, Uskrs
Prva Vaskršnja poslanica patrijarha Porfirija Foto: Printscreen/RTS

Iako ovo nije bila zvanična patrijarhova poseta Eparhiji banatskoj, čije sedište se nalazi u Vršcu, ona je značajna zato što je poglavar srpske pravoslavne crkve poslednji put u ovom južnobanatskom gradu bio pre 16 godina. Bilo je to 2005. kada je patrijarh Pavle takođe u crkvi Svetog oca Nikolaja služio svetu arhijerejsku liturgiju, a potom obišao manastir Mesić.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)