Kalina Kovačević i Svetozar Cvetković Foto: Jadranka Ilić/Tanjug, Zoran Lončarević/Nova.rs

Glumica Kalina Kovačević rastala se od drugog supruga, naučnika Vladimira Rekovića, sa kojim je pre tri godine dobila ćerku Aniku.

Sada je prvi put javno za magazin „Gloria“ govorila o kraju njihove ljubavi.

PROČITAJTE JOŠ:

„S bivšim partnerom sam se razišla jer sam shvatila da je bolje da budem sama nego u vezi koja me ne ispunjava. Međutim, od Ijubavi ne odustajem. Desiće mi se nova, sigurna sam, jer kakav je to život bez ljubavi? Ako je nešto okončano, ne mora da znači da je bilo neuspešno. To ne znači da sad nisam srećna i ispunjena. I te kako jesam“, rekla je glumica.

Ona je zatim dodala da smatra da žena i u zajednici sa partnerom treba da ostane nezavisna.

„Mnoge žene su ubeđene da će dolaskom partnera uspeti da reše sve životne probleme, ili se, ukoliko ga nemaju, smatraju usamljenim i tužnim. Ali to ne treba da bude tako. Jer ako imate kvalitetan i ispunjen život, prijatelje i posao koji volite, hobije koji vas čine srećnim, nije vam nužno potrebna i ljubav partnera. Najvažnije je da imate slobodu da budete samostalni u svakom smislu. To podrazumeva finansijsku nezavisnost, kao i slobodu govora, da niko nikog ne ograničava, jer nažalost živimo u takvom vremenu gde su mnoge slobode uskraćene, iako se predstavlja kao da nisu“, rekla je glumica.

Kalina Kovačević je, inače, prošle godine ispričala da nije udata i da živi sama sa dvoje dece, ali tada nije otkrivala mnogo detalja i nije otkrila da se sa Vladimirom, zapravo, razišla.

Medju nama
Kalina Kovačević Foto:Ivan Dinić/Nova S

Nije jedina iz sveta glume koja je više puta pokušavala da se okuša u braku.

Svetozar Cvetković i njegova supruga Jelena Đokić rešili su nedavno da stave tačku na svoj dugogodišnji brak.

Cvetković je pre Đokićeve imao brak iza sebe, iz kojeg ima ćerku, dok je sa Jelenom dobio sina i naslednicu.

Predstavnici sedme umetnosti su se upoznali 2000. godine, a venčali su se šest godina kasnije.

Inače, Jelena je od Svetozara mlađa dvadeset godina, ali to im nikada nije predstavljalo prepreku da uživaju u ljubavi.

Svetozar Cvetković i Jelena Đokić Foto:E-Stock/Danijel Milutinovic

I legendarni glumci su se više puta ženili i razvodili, a Simić je rekorder.

Jedan od naših najomiljenijih glumaca, legendarni Dragomir Bojanić Gidra, jednu ženu voleo je trideset godina. U pitanju je njegova supruga Ljiljana Kontić, koja je takođe glumica. Upoznali su se na studijama glume, Ljiljana je bila dve godine starija od Gidre.

Svoju romansu Ljalja, kako je Gidra često od milošte zvao svoju dragu, i glumac održavali su i posle studija dok je ona bila u pozorištu u Užicu, pa zatim u Vršcu. Venčali su se 1966. po njenom povratku u Beograd, a četiri godine kasnije dobili su i ćerku Jelenu.

Iako su se mnogo voleli i bili zajedno tri decenije, Ljalja i Gidra su imali i mnogo problema, pa su se tako čak dva puta razvodili i tri puta venčavali.

Dragomir Bojanić Gidra
Dragomir Bojanić Gidra Foto:Screenshot

Nikola Simić, legenda jugoslovenskog glumišta, preminuo je 2014. godine, a ostaće upamćen po maestralnim ulogama koje je odigrao. Važio je za glumca koji ljubomorno čuva svoj privatni život. Voleo je scenu, glumu i svoj poziv, ali o porodici je nerado govorio.

Iako se u medijima često pisalo o Simićevoj ćerki Ani i unukama Isidori i Sari, njegov bratanac Nenad Simić, rekao je za „Kurir“ svojevremeno da njegov stric nije mogao da ima dece, stoga takvi navodi nisu istiniti.

„Nikola nije imao ćerku, ni unuke. Ana je ćerka njegove poslednje žene Snežane. On je bio dobar prema njoj, ali joj nije otac. Nikola je u mladosti puklo slepo crevno, došlo je do sepse, to se tada zvalo tuberkuloza stomaka, a lečili su ga radijacijom, nakon čega je ostao sterilan i nije mogao da ima dece. Oni sve pokušavaju zbog nasledstva“, rekao je Nenad.

On je takođe za jedan dnevni list ispričao je da se glumac četiri puta ženio i razvodio, da je obožavao žene i bio veoma galantan prema njima. Poslednjih godina Nikolinog života pričalo se da je u vezi sa 48 godina mlađom glumicom.

Nikola Simic
Foto: Zoran Lončarević

Život Laneta Gutovića obeležile su dve žene. Ipak, o njegovoj prvoj supruzi ne zna se ništa.

Glumac nikada nije govorio o prvom venčanju, niti je želeo da otkrije ime tadašnje supruge. Sa njom je dobio ćerku Milicu, koja je glumica i balerina.

Razveli su se pre više od 30 godina, ali su ostali u prijateljskim odnosima.

Nakon razvoda Gutović je uplovio u drugi brak sa Biljanom Knežević.

Brak je trajao je deset godina, a sa njom je dobio sinove Jakova i Spasoja. Sa svojim partnerkama se nikada nije fotografisao, niti pojavljivao na javnim događajima.

Lane Gutović, Milan Gutović, Milan Lane Gutović
Milan Lane Gutović Foto: Zoran Lončarević

BONUS VIDEO: Balkanskom ulicom i gošća Kalina Kovačević

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.