Oženio se Mate Rimac: U kariranom odelu došao po dragu

Showbiz 24. jul. 202122:32 > 23:07
Podeli:
Mate Rimac Foto: DENIS LOVROVIC / AFP / Profimedia

Miljenik Hrvatske, inovator i preduzetnik ili Elon Musk kako ga nazivaju neki mediji, po drugi put za dva meseca potvrdio je svoju ljubav s dugogodišnjom devojkom, Katarinom Lovrić, koja mu je u maju postala supruga nakon sedam godina veze i 17 godina poznanstva.

PROČITAJTE JOŠ

Oženio se Mate Rimac. Opet.

Nakon intimnog i tajnog venčanja pred matičarom u Vili Dalmacija, skrivenoj na južnim padinama Marjana za tridesetak gostiju Mate i Katarina sada su priredili raskošnu feštu u Livnu.

Fama i interes javnosti koji su okruživali ovo venčanje bili su neverovatni.

Miljenik Hrvatske, inovator i poduzetnik ili, pak, Elon Musk ovog dela sveta, kako ga nazivaju neki mediji, po drugi put u dva meseca potvrdio je svoju ljubav s dugogodišnjom djevojkom, 30-godišnjom Katarinom Lovrić, koja mu je u svibnju postala supruga nakon sedam godina veze i 17 godina poznanstva.

Danima se izveštavalo o svim detaljima i pripremama, dizali su se dronovi za ekskluzivne snimke, čitaoci su iz Livna su redovno zvali u redakcije s novim informacijama.

Nije trebalo dugo da se Rimčevo venčanje proglasi, venčanjem godine.

Nakon crkvenog obreda, Rimac je svadbeno slavlje priredio na Livanjskom polju, u mestu Čaić, u okolini rodnog Livna, mesta koje Matu i Katarinu povezuju, jer oboje iz tog bosanskohercegovačkog grada vuku porodične korene, a tamo su se i upoznali.

Lokacija venčanja bila je smeštena na polju, a do iste je vodila tek jedna ulica niz koju su simpatični svadbeni putokazi vodili goste u pravom smeru.

Još od ranog jutra pred dvoranu su dolazili kamioni sa keteringom. Kasno poslepodne počeli su da pristižu i gosti, neki čak i u organizovanim autobusima. Ceo kraj slavi, a priča se kako je fešta i sutradan.

✨ ČESTITKE MATE I KATARINA ✨Stručnjak, ili bolje rečeno, mađioničar za automobile, Mate Rimac, izrekao je sudbonosno…

Posted by Vesna SPOSA on Friday, May 7, 2021

Dan ranije na polju je postavljena i velika staklena dvorana za slavlje, u kojoj su na propisanoj udaljenosti postavljeni okrugli stolovi.

Tema venčanja bila je priroda. Oslikavalo se to u samom odabiru lokacije, zelenom prostranstvu Livanjskog polja, ali i u prostoru postavljenom oko staklene dvorane u kojem su bili stolovi od drvenih paleta te više od 150 bala sena koje su bile u vidu stolica.

Taj je prostor bio usmeren na postavljenu pozornicu na kojoj će se tokom večeri, prema nekim informacijama, smenjivati poznata muzička imena – Bajaga i Zabranjeno pušenje, dok je na samom venčanju navodno zapevao mladi zagrebački muzičar Matija Cvek.

Well, we just met each other, so it took a bit of time 🙂 What an amazing spontaneous party we had – love all of you! I'm sure our coming years will be even more exciting than those that have passed. <3

Posted by Mate Rimac on Wednesday, July 29, 2020

Bajagu, kao i Zabranjeno pušenje lično je odabrala mlada koja je njihova velika obožavateljka.

Potvrđuje to i njena Fejsbuk objava iz 2018. kada je podelila fotografiju s jednog događaja u Osijeku kada je uhvatila priliku i popela se na binu do Momčila Bajagića Bajage, legendarnom rok pevaču, i zapevala.

“Nakon toliko koncerata, došlo je vreme da i ja jednom zapevam s njim”, napisala je tada lepa Katarina ne skrivajući da sigurno zna i sve Bajagine hitove među kojima su “Tišina”, “Plavi safir”, “Muzika na struju” i drugi.

Niko se od brojnih gostiju se nije smeo pohvaliti na društvenim mrežama jer je objavljivanje bilo zabranjeno kako bi se sačuvala privatnost para. Ipak, nisu svi to poštovali pa se tako ubrzo saznalo da je par uplovio u bračnu luku.

Upravo o privatnosti i sigurnosti mladenaca i njihovih gostiju u staklenoj dvorani i oko nje te u Matinom obiteljskom domu u blizini, u mestu Lištani, gde je uoči venčanja posebnu pažnju privlačila parkirana žuta Nevera, brinuo je i velik broj obezbeđenja.

Upravo u toj Neveri, na početku kolone, Mate je, u kariranom odelu i belim starkama, došao po svoju Katarinu u grad Odžak. Pratili su ga trubači i tamburaši s barjaktarom, a potom i ostali gosti.

Mate je zaprosio pre godinu dana prstenom od žutog zlata koji krasi veliki kamen zelene boje, nalik smaragdu:

„Upoznao nas je moj najbolji prijatelj i Matin bratić Ante u Livnu. Tačnije, ispred dućana koji smo zvali Ljubina zadruga i ispred kojeg me je deda čekao nedeljom posle mise da mi kupuje slatkiše“ , prisetila se Katarina.

“Tek smo se upoznali pa nam je trebalo malo vremena. Kakvu sjajnu spontanu zabavu smo imali, volim vas sve! Siguran sam da će godine koje dolaze biti još uzbudljivije od onih prošlih”, napisao je tada Mate uz dve zajedničke fotografije: jednu iz 2005. i jednu iz 2020. godine.

Uoči ove, mnogo raskošnije proslave i crkvenog obreda, mlada je devojačko veče provela zabavljajući se s prijateljicama u Livnu, dok je Mate momačko veče proveo uživajući s prijateljima u Crnoj Gori. – piše Jutarnji list

Burna je ovo godina za Rimca, jer nakon prvog tajnog venčanja, u maju ove godine ostvario je veliki poslovni pothvat.

Rimac Automobili i „Bugatti Automobiles“ objavili su stvaranje nove kompanije u kojoj će udružiti znanja na području dizajna, inovacija i tehnologije.

Nova kompanija zvaće se „Bugatti Rimac d.o.o“, a glavni će joj izvršni direktor biti Mate Rimac koji je ovom uspehu, kao i svojoj lepoj poslovnoj i privatnoj partnerki sigurno danas nazdravio proslavljajući u velikom društvu porodice i prijatelja svoje venčanje.

O inovatoru i preuzetniku Mati se zna mnogo, a njegov trud i uspeh mediji prate od početaka, još otkad smo ga 2006. godine. Ali, Katarina je javnosti nepoznanica

Posted by Kate Katush on Saturday, July 25, 2020

Odrastala je u Solinu pa je jako vezana za taj grad, kao i za Split, u kojem je često boravila s Matom pa su zato odlučili tamo da se venčaju.

Na privatnoj poslovnoj školi u Zagrebu Katarina je diplomirala komunikacije i marketing, a poslednjih sedam godina radi u „Rimac“ Automobilima.

Počela je kao studentkinja kada je u firmi radilo jedva trideset ljudi, a sada je u odeljku koji se bavi razvojem autonomne vožnje, na poziciji Data & Test Team Lead pa dosta vremena provodi na trkačkim stazama gde se obavljaju testiranja.

“ Firma naglo raste, sad nas je više od hiljadu zaposlenih, a Mate i ja dosta dobro podnosimo taj spoj privatnog i poslovnog odnosa.

Ja imam svoj sektor i odgovaram svom šefu, a to nije Mate. Moja kancelarija je u Zagrebu, njegov u Svetoj Nedelji, a preko nedelje se skoro i ne vidimo.

Ali, naravno da živimo za fimru i da pričamo o svemu što se na poslu događa i kad smo kod kuće. Ne bih mogla da zamislim da radim negde drugde“, rekla je Katarina za Gloriju.

Bonus video:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar