Vladan Simić, Ađelka Mandić i Robert Stone Foto: Grand Online

Njihove priče dirnule su i publiku i žiri.

Takmičenje „Nikad nije kasno“ jedno je od najpopularnijih na našim prostorima, a u njemu svoj talenat pokazuju stariji pevači koji svojim pevačkim umećem  zaista pokazuju da nikad nije kasno da pravi talenat dođe do izražaja.

PROČITAJTE JOŠ:

Svojim moćnim vokalima mnogi takmičari su oduševili, kako publiku, tako i žiri, a neretko su nas dovodili i do suza svojim životnim pričama, izborom pesama itd. Sada ćemo ponovo imati priliku da ih gledamo na kanalu Grand nostalgija, koji od 28. oktobra pokreće United Media za sve korisnike SBB-a.

Tako je vozač u penziji, Vladan Simić iz Osečine, svojim nastupom uspeo da rasplače Šerifa Konjevića koji je u tom trenutku bio u ulozi žirija.

Vladan se predstavio pesmom Safeta Isovića „Kad sretneš Hanku“, a njegovo izvođenje dirnulo je i Nedu Ukraden, a kod Šerifa izazvalo suze.

„Ja sam emotivac, suze su mi krenule, verujem i Žiki i svima u studiju. Stvarno nemam reči za Vašu interpretaciju, donosite sevdah na neki poseban način. Neka Vam Bog podari zdrvalja sto godina, a ja bih voleo da se nekad i privatno družimo i zapevamo. Svaka čast“, rekao je Šerif.

Foto: NOVA S

„Ja sam ostala bez teksta. Vladane, ti si negde moja generacija i mnogo si me iznenadio. Pevač koji odabere ovu pesmu, mora da zna da peva, mora da zna i intonaciju i dinamiku i ogroman raspon i ogromno nijansiranje, ma svaka ti čast“, dodala je Neda.

Dragan Stanković iz Minhena je u ovom takmičenju pevao pesmu Šabana Šaulića „Odlaziš, odlaziš“ i oduševio žiri izvođenjem, a sve je naročito dirnuo razlog zbog kog je odabrao baš ovu numeru.

„Ja sam oduševljena Vama. Prosto čovek ne može da prestane da Vas gleda. I ja to radim i dopada mi se što tražite povezanost sa nebom“, rekla mu je Kaliopi pošto je primetila da je Dragan sve vreme gledao ka gore dok je pevao.

„Zbog pokojne majke sam sve vreme gledao gore“, objasnio je on sa suzama u očima i dirnuo sve.

„Svaka čast kad ste ovako pevali. Boriti se sa suzama i pevati kao da ste najači na svetu,ma svaka Vam čast“, dodala je Kaliopi.

Goran Filić Gogac raznežio je i publiku i sve u studiju nakon što je ispričao kako je samo godinu dana pre takmičenja imao transplantaciju srca.

„Zahvaljujući porodici dečka koji su donirali meni njegovo srce ja sam ovde večeras, sa novim srcem“, rekao je Goran.

„Dečko je bio mlađi od mene 15 godina i preminuo je u Urgentnom, pa su njegovi roditelji meni donirali njegovo srce. Mi se ne poznajemo, možda putem ove emisije oni saznaju za mene i upoznam ih. Želim da znaju da srce njihovog sina kuca u meni i da je ovo naša zajednička borba“, ispričao je on, a voditelj Žika Jakšić nije mogao da zadrži suze.

„Kad jedan razuman gest može da spasi nečiji život, to su predivne stvari“, rekao je Jakšić.

„Ti si dokaz da human gest koji su ljudi uradili, znači da je dobro urađena stvar. Tvoja energija je divna. Danas slušamo pesmu mog omiljenog benda Generacija 5 ‘Dolazim za 5 minuta'“, rekao je Saša Milošević Mare.

„Pobedio si smrt, ti si pobednik u svakom smislu“, dodala je Tanja Savić.

Takmičar Saško Janjić odlično je otpevao Šabanov hit „Viđaš li mi staru ljubav“ i dobio odlične komentare žirija.

Nakon toga, njegov stariji sin Srećko zamolio je produkcije da sa ocem i on otpeva jednu pesmu, a izbor je ponovo bio Šabanov hit, „Majko, sve ti opraštam“.

Srećko je otkrio da je ovo izvođenje posvetio majci koja ga je ostavila, što nikoga nije ostavilo ravnodušnim, a voditelji Žika Jakšić i Dragana Katić su se rasplakali.

Sanja Živković iz Austrije je u soul varijanti na engleskom jeziku otpevala pesmu „Uvek si mi majko govorila“ Verice Šerifović, koju je napisao pokojni Šaban Šaulić, a njeno izvođenje svi su ocenili kao veoma emotivno.

Pevačica Milica Todorović u tom trenutku je bila deo žirija i nije mogla da sakrije suze nakon što su je preplavile emocije.

Potresna priča Anđelke Mandić, ćerke solunskog ratnika, mnogima je naterala suze na oči.

Kada je imala samo tri godine, Anđelka je sa svojom porodicom odvedena u logor na Starom Sajmištu, a potom su prebačeni u drugi logor, na Banjici.

Nakon oslobođenja Beograda, poslata je na usvajanje u jednu rusku porodicu. Tamo je stekla muzičko obrazovanje, a kasnije se zaposlila kao novinar. Ovaj životni poziv umalo ju je koštao života kada je izveštavala sa ratišta u Egiptu.

Tada je pretrpela teško oštećenje kičme, a deo svoje životne priče ispričala je upravo tokom takmičenja u „Nikad nije kasno“, gde je otpevala kozačku pesmu „Jihav kozak na Dunaj“.

Tom prilikom je rekla i da je na snimanje došla sama, budući da nema nikog bliskog među živima, što je sve u studiju rasplakalo.

“Nisam sama, večeras sam najbogatija jer imam Vas. Ovaj aplauz čekam ceo zivot“, rekla je Anđelka tada.

Robert Stone rođen je u Splitu, ali preko 30 godina živi u Danskoj.

On je do svoje četvrte godine bio u domu za nezbrinutu decu, a onda ga je uzela jedna hraniteljska porodica. O njegovom životu i odrastanju napisana je i knjiga.

Istakao je da je bio dobar đak, a završio je fakultet za školskog pedagoga što obrazlaže činjenicu da obožava decu i ponosan je tata blizanaca.

Robert je svoju biološku majku upoznao tek kada je imao 25 godina i videli su se samo jednom, dok oca nikada nije upoznao.

„Nažalost sam je video samo jednom, ona je 2018. godine preminula. Takvo je vreme bilo, šta da se radi. Tačno je da je napisana jedna knjiga, ona je opisala moj život, tu se govori o vremenu kada sam bio u domu“, rekao je takmičar.

Nakon toga je izveo pesmu „In The Name Of Love“ i sve oduševio.

Takmičarke Mirsada Mekić i Slađana Lacku Spirovski rasplakale su publiku i žiri, a ni same nisu krile suze nakon emotivnog izvođenja.

„Mene je Mirsada toliko oduševila da sam i ja počela da plačem, jedva sam se smirila“, rekla je Slađana.

Mirsada je pevala pesmu Hanke Paldum „Mojoj majci“, a priznala je da joj to nije bilo nimalo lako.

„Videla sam da su drugi plakali, ali sam se trudila. Počela sam drhtati jer su i meni zasuzile oči. Govorila sam čak pre nastupa da ću da popijem neku tabletu da ne bih plakala. Ovu pesmu sam godinama želela da pevam, ali mi deca nisu dozvolila jer je previše emotivna. Ja sam izgubila majku, a moja deca su sada otišla preko, nije niko sa mnom i zato im je to još teže“, objasnila je Mirsada za Grand Online.

Istu sudbinu deli i Slađana.

„Ja sam ostala bez majke pre trinaest godina i to baš između prvog i drugog maja. Znači meni je ovo..uh“, istakla je ona.

BONUS VIDEO: Milica Todorović o susretu s Nebojšom Stefanovićem: Pocrvenela sam od srama

Komentari

Svi komentari (1)