Foto: Dragan Mujan/Goran Srdanov/Nova.rs, E-Stock_milos_rafailovic

Estrada je puna inteligentnih ljudi.

Iako je uvreženo mišljenje da estrada nije bogata visokoobrazovanim ličnostima, to nije sasvim tačno. Među našim pevačima su brojni oni koji su završili fakultete, a samo neki od njih su Zdravko Čolić, Viki Miljković, Đorđe David…

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, ima i onih koji mogu da se pohvale visokim IQ-om bez obzira na formalno obrazovanje.

Pevačica Goca Tržan je 2014. godine tvitovala o svojoj inteligenciji i tom prilikom otkrila da joj je IQ 141.

„Na koju foru sam ja resila Mensin IQ test i dobila odgovor da imam IQ 141?! I ajde 41, ali odakle ovih 100?!“, napisala je ona tada.

Rade Jorović je karijeru započeo pre više od 40 godina, a svojevremeno je otkrio i da ima visok IQ.

„Ne volim da se hvalim time. Ali izmerili su mi koeficijent inteligencije od 167. Valjda je tačno“, rekao je on 2017. godine.

Rade Jorović

Folker Aca Lukas je u svojoj autobiografiji „Ovo sam ja“ otkrio da ima IQ od 166. On je ovu činjenicu više puta koristio kada se svađao sa kolegama. Nakon što ga je Željko Šašić isprozivao posle njegovog razvoda sa Sonjom Vuksanović, vrlo brzo se oglasio i sam Lukas.

„Pre svega, Šašiću, da bi mogao da daš bilo kakvu analizu, morao bi da imaš IQ bar trećinu u odnosu na moj. A ti imaš trećinu, ali trećinu celokupne moždane mase, a dve trećine su ti glatke kao staklo. Vijuga imaš da se mogu izbrojati na snimku tvoje doduše prilično velike, ali šuplje glave“, poetično mu je poručio Lukas.

Aca Lukas Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Lukas je jednom prilikom udario i na Lepu Brenu, a tada je kao svoj adut opet iskoristio inteligenciju.

„Kada pokušavate da klasifikujete ljude, aludirajući na mene, morate da imate IQ veći od broja cipela, mislim da je 44, 45? Gospođo Breno, to što vas gleda veliki broj ljudi nikako ne mogu da povežem sa time da vas ne interesuje mišljenje pojedinaca“, rekao je on tada.

BONUS VIDEO: Top 5 poznatih koji imaju vanbračnu decu