Foto: Valerie MACON / AFP / Profimedia, EPA-EFE/PAUL BUCK,EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Skandal na 94. dodeli Oskara, kada je Vil Smit lupio šamar komičaru Krisu Roku zbog šale na račun svoje supruge Džejde, ponovo je pokrenuo temu otvorenih brakova.

Razlog tome su spekulacije koje godinama kruže o odnosu ovo dvoje supružnika. Vil i Džejda su se upoznali na setu serije „Princ iz Bel Era“ koja je sa emitovanjem počela 1990. godine. Venčali su se sedam godina kasnije, a tokom braka dobili dvoje dece – ćerku Vilou i sina Džejdena.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je njihova zajednica godinama delovala kao tipičan brak, ubrzo su počele da kruže priče o tome da poznati par zapravo praktikuje poliamoriju. Glumac je prošle godine konačno progovorio o toj temi i otkrio da je maštao da ima mnogo žena istovremeno.

„Ne znam gde sam to video, ali kao tinejdžeru mi je delovalo kao sjajna ideja da imam 20 žena koje bih voleo, s kojima bih putovao i o kojima bih brinuo“, rekao je on i otkrio da je dugo želeo da deo njegovog harema budu glumica Hale Beri balerina Misti Kopland. Kako je objasnio, radom na sebi došao je do zaključka da nema ničeg lošeg u tome što je oženjen i misli da Hale Beri izgleda dobro.

Vil Smit i Džejd Pinket Smit Foto: Angela WEISS / AFP / Profimedia

On je potvrdio i da njegova supruga Džejda ima sličan stav.

„Džejda nikad nije verovala u konvencionalni brak. Imala je članove porodice koji su bili u nekonvencionalnim vezama. Tako da je odrasla drugačije nego što sam ja odrastao. Postoji neprestana rasprava o tome šta je savršena veza. Veći deo naše veze ono što smo birali bila je monogamija,ali nismo razmišljali o monogamiji kao o savršenoj vezi“, ispričao je tada Smit.

Da nisu jedini u Holivudu koji praktikuju ovakav odnos, pokazuju brojni drugi primeri.

Među njima je i ćerka Vila i Džejde, Vilou Smit, koja je priznala da praktikuje poliamoriju.

„Sa poliamorijom imam slobodu da kreiram vezu kakva meni odgovara. Ne želim monogamiju samo zato što svi oko mene pričaju da bi tako trebalo da živim. Kada sam istraživala poliamoriju, shvatila sam da se većina tradicionalnih razvoda dogodi zbog prevare“, objasnila je svoju odluku Vilou.

Glumica Megan Foks i njen bivši suprug Brajan Ostin Grin su prema nekim navodima takođe praktikovali otvoren brak. Kako su još 2009. godine izveštavali američki mediji, Brajan je svojoj tadašnjoj supruzi dao zeleno svetlo za veze van braka, ali on nije imao iste pogodnosti.

Foto: EPA-EFE/PAUL BUCK

Njihov brak se uprkos ovim izmenama završio nakon 10 godina zajednice, a glumica je brzo uplovila u novu vezu, sa kontroverznim muzičarom Mašinom Ganom Kelijem.

Jedan od svojevremeno najpoznatijih holivudskih parova, Demi Mur i Ešton Kučer, često su bili tema medija zbog svog kontroverznog odnosa. Više puta se spekulisalo o tome da oboje imaju partnere van braka, a izvor je 2011. otkrio magazinu Star da je „ceo Holivud znao za njihove vanbračne afere“.

Demi Mur i Ešton Kučer Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Gvinet Paltrou, jedna od najpoznatijih američkih glumica, 2003. godine je uplovila u brak sa frontmenom grupe Coldplay Krisom Martinom. Iako je Martin vernik, pa su imena njihove dece inspirisana hrišćanskom simbolikom (ćerka se zove Jabuka, a sin Mojsije), njihov brak je, prema nekim tvrdnjama, bio prilično otvoren.

Kako su britanski tabloidi pisali pre njihovog razvoda, Paltrou nije pravila problem oko Martinovih afera. Njoj one nisu ništa značile, niti je pokazivala ljubomoru.

Da je poliamorija aktuelna u Holivudu pokazali su i Anđelina Džoli i Bred Pit. Oni su zajedno proveli 13 godina, a tokom tog perioda su, navodno, praktikovali otvoren brak. S obzirom na to da su oboje imali sličan pogled na ideju slobode u emotivnom odnosu, nisu pravili problem jedno drugom kada je reč o paralelnim vezama.

Kako je Džolijeva istakla u intervjuu za jedan nemački medij, Bred i ona nikada nisu sputavali jedno drugo. Istakla je i da sumnja u neophodnost tradicionalnih principa vernosti u braku. Iako nikada nije jasno otkrila da li su prevare bile deo njihovog braka, ovom izjavom je pokrenula lavinu komentara i potvrdila sumnje jednog dela javnosti da je njihov brak bio otvoren.

Anđelina Džoli i Bred Pit
Anđelina Džoli i Bred Pit Foto: EPA/IAN LANGSDON

Pre braka sa Kanjeom Vestom, Kim Kardašijan je neko vreme provela u vezi sa Nikom Kenonom. U jednom trenutku ju je američki voditelj pitao da stupi u brak sa njim, ali pod jednim uslovom – da mu dozvoli paralelne veze, dok njoj to ne bi bilo omogućeno.

Kim je očigledno odbila ovakav predlog, a Kenon je kasnije bio u centru više skandala zbog vanbračnih afera, kao i činjenice da je napravio decu sa različitim ženama tokom kratkog vremenskog perioda.

BONUS VIDEO: Vil Smit udario Krisa Roka na dodeli Oskara

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)