Foto: Eurovision/EBU/SARAH LOUISE BENNETT

Ana Đurić dobro će unovčiti visoko peto mesto koje je osvojila na Evroviziji i popularnost koju je stekla predstavljajući Srbiju s pesmom "In corpore sano".

Kako je i sama umetnica izjavila nakon povratka iz Torina, ona će tokom leta sa svojom grupom „Zemlja gruva“ imati više koncerata i to uglavnom festivalskih, a oni su zakazani tokom prethodnih meseci, nakon što je pobedila na festivalu Pesma za Evroviziju ’22.

Šira javnost je tada prvi put čula za Konstraktu i pravac muzike kojim se ona već duže vreme bavi.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je stekla simpatije i popularnost, kako u Srbiji i regionu, tako i širom sveta. Njen hit „In Corpore Sano“ postao je za kratko vreme planetarno popularan, pa je tako završio i na Global viral listi Spotifaja, na kojoj je zauzela 23. mesto, što do sada nije uspelo nijednom izvođaču iz naše zemlje. Samim tim, ni cena njenih nastupa ni koncerata više neće biti ista kao ranije.

Menadžer Saša Đurić tvrdi da postoji mogućnost da Konstrakta zaradi i do 10.000 evra po jednom koncertu.

„Konstrakta je bila odlična, ja bih iskreno voleo da ona može da zaradi i pet i deset puta više nego što je realno da će da zaradi u našoj zemlji. Ona je to zaslužila, ali koliko će taj njen fazon proći ovde na terenu, to je pitanje… Po mom mišljenju i iskustvu, realna cena njenog nastupa, s obzirom na njenu priču i koncept, bila bi 10.000 evra. Ona treba maksimalno da iskoristi taj hajp koji sada ima. Želim joj svu sreću u tome“, rekao je Đurić.

Poznata je činjenica da se za milion Jutjub pregleda plaća u proseku oko 1.000 evra, što znači da je zarada od 15 miliona pregleda Konstraktine pesme sa festivala Pesma za Evroviziju ’22 oko 15.000 evra, a isti iznos će imati i od svih pregleda sa nekoliko snimaka sa zvaničnog kanala Evrovizije.

Treba napomenuti da Konstrakta ovu zaradu od kanala „RTS Pesma Evrovizije – zvanični kanal“ deli napola s Javnim servisom, što znači da je „teža“ za 7.500 evra, dok se zarada od evrovizijskog kanala deli napola između njih i RTS, a RTS polovinu svog dela daje izvođaču, tj. Konstrakti (3.750 evra).

Ana Djuric Konstrakta
Ana Đurić Konstrakta Foto:REUTERS/Yara Nardi

Osim Jutjuba, daleko više se zarađuje od preslušavanja i skidanja muzike sa ostalih digitalnih platformi, kao što je npr. već pomenuti Spotifaj. Tu cena za milion strimova iznosi u proseku od 3.000 do 3.500 evra. Trenutno na ovaj platformi Konstrakta ima nešto malo manje od tri miliona pregleda, što znači da, s obzirom na to, i ovde deli zaradu po pola sa RTS, od ove platforme trenutno na računu ima oko 5.000 evra više, dok je na zvaničnom Spotifaj kanalu pesma postavljena tek u utorak, pa će i od nje imati određenu zaradu u narednom periodu.

Dakle, kada se sve izračuna, do sada je Ana od pesme s latinskim nazivom zaradila 16.000 evra.

BONUS VIDEO: Konstrakta stigla u Beograd

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.