Otkrivamo: Estrada zbog korone srozala cene nastupa

Showbiz 19. maj. 202109:11
Podeli:
Milan Stanković, Tanja Savić, Aleksandra Mladenović, Goran OK bend
Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Nakon godinu dana pauze usled koronavirusa estrada konačno staje na noge i hvata se mikrofona. Kako Nova.rs saznaje, brojni pevači i muzičari zakazali su nastupe, a neki uveliko rade krišom. Međutim, mnogi neće raditi za istu fiksnu cifru koju su imali u normalna vremena.

PROČITAJTE JOŠ

Cena honorara korigovaće se iz više faktora. S obzirom na to da su klubovi i splavovi zatvoreni nepunih godinu dana, te nisu imali prihoda, oni u dogovoru sa estradnim menadžerima dogovaraju cenu.

Imajući u vidu situaciju koja je zadesila ceo svet, poslodavci nemaju novca da isplate pevača koji traži nekoliko hiljada ili desetine hiljade evra. Međutim, zbog dugogodišnje saradnje pojedini estradnjaci su spremni da spuste svoju cifru ili da uzmu novac pd prodatih ulaznica, samo da bi radili, ali i radi druženja s publikom, a među njima su Aleksandra Mladenović, Goran Gluhanović iz „OK benda“, Tanja Savić, Milan Stanković i mnogi drugi.

„Evropa još uvek ne radi, uglavnom će raditi Srbija, Crna Gora, Hrvatska i Makedonija. Pevači će u Hrvatkoj i Makedoniji imati fiksnu cenu, a što se tiče naše zemlje vlasnici ugostiteljskih objekata traže da se radi na karte uz neku garanciju. Jedino će Beograd i Novi Sad biti fiksno. Mnogi su već dogovorili tezge na otvorenom prostoru, i počinju već ovog vikenda. U estradnim klubovima spekuliše se da će se situacija unormalizovati od sredine juna i da će moći fino da se funkcioniše. Naravno, i dalje će postojati mere predostrožnosti koje će gosti morati da poštuju“, otkriva naš izvor.

ONI NE SPUŠTAJU CENU

Saša Matić, Aco Pejović, Nataša Bekvalac, Lepa Brena, Aleksandra Prijović
Foto: Ivan Dinić/Nova S/E-Stock/Časlav Vukojičić/Dragan Mujan/Nova.rs

Za razliku od pevača koji su spremni da rade za manju, ima i onih koji nipošto neće da spuštaju svoju cifru. Iako su godinu dana sedeli kod kuće i pevali u dnevnoj sobi ili za Instagram profil, mnogi ne žele da pevaju ispod cene, osim ako nije neka prijateljska varijanta.

Što bi se reklo, imaju prava da zahtevaju, a među njima su Lepa Brena (25.000 evra), Aco Pejović (12.000 evra), Saša Matić (12.000), Buba Koreli i Džala Brat (15.000),  Nataša Bekvalac (8.000), Aleksandra Prijović (8.000), Dženan Lončarević (5.000),  Teodora Džehverović (7.000 – 9.000 evra), Sloba Radanović (5-000 – 9-000 evra)…

Kako bi potvrdili sva naša saznanja, pozvali smo nekoliko estradnih menadžera koji su potvrdili ove informacije, a samo je Goran Lečić, inače vlasnik muzičke produkcije „Infiniti“ dao svoj zvaničan komentar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goran Leka Lecic (@goran_lecic_leka)

„Za pevače sa kojima ja sarađujem ostale su iste cene kao i ranije. Nisam ni spuštao, a ni dizao.S druge strane, imaćemo toleranciju i korigovati cenu ako bude bilo potrebe u slučaju određenih mera ili lošije posećenosti“, rekao je Leka, koji u svojoj produkciji ima dvadesetak pevača.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar