Foto: E-Stock_milos_rafailovic

Komemoracija povodom smrti glumca Desimira Stanojevića zakazana za 16. mart u Pozorištu na Terazijama otkazana je, stoji na njihovom zvaničnom sajtu.

„Shodno merama donetim od strane nadležnih organa Republike Srbije o zabrani javnih skupova u zatvorenim prostorima, nažalost otkazujemo komemoraciju povodom smrti našeg kolege Desimira Stanojevića planiranu za ponedeljak 16. mart“, stoji na zvaničnom sajtu pozorišta.

PROČITAJTE JOŠ

Oproštaj od Desimira Stanojevića biće u ponedeljak 16. marta u 15 časova na Novom groblju u Beogradu.

Podsetimo, glumac Desimir Stanojević široj publici najpoznatiji po ulozi Vukašina Golubovića u seriji „Srećni ljudi“, preminuo je u utorak, 10. marta u 69. godini u svom stanu.

Glumac je rođen 7. oktobra 1950. godine u Nišu. Igrao je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Bio je i osnivač Omladinskog pozorišta „Treća polovina“ u Nišu.

Zaslužan je za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji niškog pozorišta, „Violinista na krovu“. Takođe je zaslužan za postavljanje mjuzikla „Cigani lete u nebo“ u Niškom Narodnom pozorištu (u njegovoj režiji).

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.