Kombo Zdravko Čolić, Svetozar Cvetković, Slobodan Ćustić, Goran Bregović
Foto: Vesna Lalić, E-Stock/ Časlav Vukojičić, Ivan Dinić/ Nova.rs, Epa/Cezaro De Luca

Mnogi muškarci s javne scene odlučili su se ostvare u ulozi rodtelja posle pedesete godine.

Da roditeljstvo ne zna za godine, najbolje objašnjava primer Zvonimira Rogoza. Jugoslovenski glumac prvi put je postao otac s neverovatne 92 godine. Međutim, šuškalo se da Rogoz zapravo nije biološki otac deteta koje je rodila njegova 56 godina mlađa supruga Agata, ali je ona tvrdila da te tračeve plasiraju ljubomorne bivše ljubavnice glumca.

PROČITAJTE JOŠ:

Nekoliko srpskih glumaca dobilo je decu u poznim godinama. Svetozar Cvetković postao je tata kad su mu bile 52. Njegova dve decenije mlađa supruga, glumica Jelena Đokić, rodila je sina Luku. Njih dvoje imaju i devetogodišnju devojčicu Klaru, a on i ćerku Deu iz prvog braka.

Svetozar Cvetković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

I Miki Manojlović ušao je u šestu deceniju kad je sa suprugom Tamarom dobio sina Ivana.

Ipak, po broju dece vodi njihov kolega Slobodan Ćustić, koji je šesto dete dobio u 59. godini. Njegova 24 godine mlađa supruga Jelena donela je na svet dečaka Ozrena. Glumac iz prvog braka ima sinove Nikolu (39) i Ljubomira (35), a onda je dobio još troje dece u drugom braku,  Vasilija Vida (10), Tanasija (8) i Zariju (7). Ćustić je pre nekoliko godina postao i deda.

Foto: E-Stock/ Časlav Vukojičić

Ipak, apsolutni rekorder na domaćoj javnoj sceni je reditelj Dragoslav Lazić, koji je dobio blizance u 76. godini s glumicom Draganom Turkalj, dok iz prethodnog braka sa Snežanom Savić ima ćerku Anitu.

Pevač Haris Džinović je u braku sa 30 godina mlađom suprugom Melinom prvi put postao otac sa 53. On je dobio ćerku Đinu, a svoju novu ulogu je komentarisao ovako:

„Mislim da je sjajna stvar dobiti dete u kasnijem dobu, jedina mana je što su roditelji matori kad deca odrastu. Ali neuporedivo je pametnije dobiti decu kasnije nego sa 20 godina“, rekao je Haris za domaće medije.

Jedna od najvećih zvezda sa naših prostora, Zdravko Čolić, u ulogu roditelja prvi put je ušao sa 50 godina, kad mu se rodila ćerka Lara, dok je drugu ćerku Unu dobio pet godina kasnije. Baš zato što se u poznim godinama tek oženio suprugom Aleksandrom i postao otac kasno, on je priznao da je popustljiv prema svojoj deci.

Zdravko Colic
Zdravko Čolić Foto:Vesna Lalić

Goran Bregović imao je buran ljubavni život, pa je najstariju ćerku dobio još kao mladić, a onda je čekao nekoliko decenija da se ponovo ostvari u ulozi oca. Sa suprugom Dženanom Brega ima još tri ćerke, a najmlađu je dobio u 56. godini. Zanimljivo je da je Brega u međuvremenu postao i deda, pošto je njegova prva ćerka Željka rodila dvoje dece, a muzičar za sebe kaže da ponekad ne zna da li je svojoj deci otac ili deda, s obzirom na godine.

Nišvil, Nišville
Goran Bregović na Nišvilu

Željko Bebek takođe je u poznim godinama postao otac. On je dobio sina Zvonimira u kasnim pedesetim, a ćerku Katarinu čak u 61. godini. Njegov sin, krenuo je tatinim stopama, pa ponekad zasvira zajedno sa Željkom na nekim događajima.

Foto:Profimedia.rs

BONUS VIDEO: Petar Strugar i Igor Benčina o ulogama u filmu Zlatni dečko

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.