Foto: Printscreen/Youtube

Miroljub Trošić, koji se proslavio glumeći Đodu u seriji „Selo gori, a baba se češlja”, preminuo je danas u 72. godini, a njegove kolege sa seta rekle su za portal Nova.rs po čemu će ga pamititi

Glumica Olga Odanović, koja je tumačila ulogu Zlatane, žene britkog jezika koja je često vodila „seoske abrove” sa Đodom, veoma je potresena zbog vesti o njegovoj smrti.

– Malo da se saberem, iz Kanade sam doputovala pre pet minuta, na aerodromu sam. Toliko mi je sad ovo strašno i toliko sam dekoncentrisana od svega. Mi smo jako lepo sarađivali. Pamtiću ga po jednom vedrom duhu, po mnogo čemu… Mnogo nas je naučio tamo na snimanju, iako nije bio profesionalni glumac, mi smo svi učili od njega. Zaista je bio divan čovek, kolega… Voleo je život, šaljivdžija, bio je omiljeni lik – rekla je Olga za Nova.rs u suzama.

Glumica Ljiljana Stjepanović, koja je u pomenutoj seriji takođe tumačila jednu od glavnih uloga, Đodu će pamtiti po tome što je, kako kaže, uvek bio pozitivan:

PROČITAJTE JOŠ

– Mnogo mi je žao, naravno… Jedan po jedan nam odlazi iz naše ekipe, a svi smo bili bliski i voleli se. Iskreno, mi nismo imali mnogo zajedničkih scena, ali smo se dosta svi družili. On je uvek bio i šarmantan i duhovit. On je predavao muziku, voleo je muziku i ostaće mi u sećanju po tome što je uvek bio pozitivan. Moje iskreno saučešće porodici – rekla je ona za Nova.rs.

Foto: Printscreen/Youtube

Reditelj i glumac Radoš Bajić, koji je u Trošiću prepoznao talenat za glumu, danas je u saopštenju za medije naveo da je upravo lik kog je tumačio proslavio seriju „Selo gori, a baba se češlja”:

„Đoda je lik iz mog detinjstva i mladosti, iz vremena zajedničkog školovanja u muzičkoj školi u Nišu i nezaboravnih druženja na obalama Morave, koju smo podjednako voleli. Bio je i ostao svoj, beskrajno dobar i talentovan. On je proslavio „Selo gori” i „Selo gori” je proslavilo njega. Živeo je kako je hteo i otišao je kako je hteo.”

Foto: Printscreen/Youtube

 

Sahrana Miroljuba Trošića Đode biće održana u četvrtak 27. februara 2020. u 12h u njegovom rodnom selu Medveđa kod Trstenika.