Severina
Severina Foto: E-Stock/Kobra

Severina Vučković je dobila zajedničko starateljstvom nad sinom kojeg ima s Milanom Popovićem, nakon što je on 20 meseci živeo s ocem, a pevačica se sada oglasila o odluci suda.

Odluku suda da oba roditelja dele starateljstvo nad detetom potvrdio je i Severinin advokat, Mate Matić, a o svemu se sada oglasila i pevačica preko svog PR tima.

PROČITAJTE JOŠ

„Presuda govori o tome da nikada nije postojao razlog da mi se oduzima dete. Mreža uhodanih pojedinaca priuštila mi je 20 meseci tuge i 8 godina sudskog pakla. Znam da nije gotovo, ali znam i da dete dolazi kući makar na pola vremena. Bitka je dobijena i hvala svima koji su uz mene, koji su verovali u sistem i poštenje“, stoji u Severininoj izjavi dostavljenoj portalu Dnevnik.hr.

Severina je na svom koncertu u Luštici u Crnoj Gori nagovestila publici da joj je vraćeno starateljstvo nad sinom.

„Ne mogu vam reći o čemu se radi, ali vratilo se dite doma“, poručila je Severina s pozornice nakon što je izvela pesmu „Rođeno moje“, i tom rečenicom mnoge ostavila u nedoumici.

„Županijski sud u Splitu odlučio je da vrati dete Severini. Odlučeno je da će dete pola vremena provoditi s majkom, a pola s ocem, odnosno da će imati zajedničko starateljstvo nad detetom. Preostaje nam da vidimo hoće li roditelji uspeti da se dogovorimo ili će sud precizirati detalje“, izjavio je advokat pevačice.

„Odluku nisam video, ali je definitivno to – to. To je bio deo našeg zahteva, da ravnopravno starateljstvo imaju majka i otac, s tim da je odlučeno da će prebivalište deteta biti kod majke“, dodao je Matić.

Foto: Nemanja Jovanović

Podsetimo, sud je krajem 2019. godine doneo privremenu meru, prema kojoj je odlučeno da njen sin kog je dobila sa srpskim preduzetnikom Milanom Popovićem živi s ocem. U skladu s tom odlukom imala je pravo da ga viđa dva puta nedeljno i svakog drugog vikenda, te praznicima, letnjim i zimskim raspustima.

Severina i Milan su se nedavno pojavili na Županijskom sudu u Splitu, na ročištu u kojem se odlučivalo o starateljstvu nad njihovim zajedničkim sinom. Popović nije davao izjave, a Severina je tada izjavila kako se nada da će sina viđati češće.

Foto:Zoran Lončarević

„Jako sam tužna. 20 meseci moje dete je bez majke i ja sam bez deteta pod jako neobičnim okolnostima, ali verujem u pravdu i nadam se da će biti sve u redu“, rekla je za Dnevnik Nove TV.

S njom se na sudu pojavio i njezin advokat.

„Odluka je završena, nikakvi dokazi se više neće provoditi. Zaključili su ročište i raspravu i odluka će uslediti u jednom vremenskom periodu“, izjavio je tada Matić.

Bonus video

Severina nakon ročišta s Milanom Popovićem

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.