Nina Seničar, Monika Beluči i Sofija Milošević Foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia, EPA-EFE/ETTORE FERRARI, Dragan Mujan/Nova.rs

One su imale želju da se oprobaju i u drugim profesijama.

Mnoge manekenke, kako strane, tako i naše, imale su želju da se oprobaju i u glumačkim vodama i pokažu još neke svoje talente.

PROČITAJTE JOŠ:

One su pažnju privlačile svojom lepotom i atraktivnim izgledom, zbog čega su neretko dobijale uloge fatalnih žena i zavodnica u poznatim filmskim ostvarenjima.

Jedna od svakako najpoznatijih manekenki koje su ostvarile i uspešnu glumačku karijeru jeste Monika Beluči koja važi i za jednu od najlepših žena na svetu.

Monika Beluči Foto:EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Monika se prvi put na filmu pojavila 1990. godine u ostvarenju „Život sa sinovima“, a onda su uloge počele da se nižu. Najpoznatija uloga svakako joj je ona u filmu „Malena“, a gledali smo je i u filmovima „Pakt sa vukovima“, „Jecaji sunca“, „Matriks 2“, „Matriks 3“, „Stradanje Hristovo“, „Braća Grim“, a sarađivala je i sa našim rediteljem Emirom Kusturicom na filmu „Na mlečnom putu“.

I slavna Sindi Kraford oprobala se u glumačkim vodama, mada ne toliko uspešno kao Monika.

Cindy Crawford
Sindi Kraford Foto:EPA-EFE/FLAVIO LO SCALZO

Sindi je prvu ulogu dobila 1995. godine u filmu „Fer igra“, ali su kritičari njenu glumu ocenili najgorom ocenom. Uprkos tome, ona je od ove uloge zaradila milione i kasnije se pojavila u još nekoliko filmova i serija.

Slavna Žizel Bundšen pojavila se u nekoliko filmova, i to: „Taksi“, „Poljubi tlo“, „Đavo nosi Pradu“, „Gospođica K.“.

Foto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Megan Foks je karijeru modela zamenila karijerom glumice.

Ona je prvu ulogu odigrala 2001. godine u „Nezaboravnom putovanju“, što joj je otvorilo vrata filmske industrije.

Megan Foks
Megan Foks Foto:EPA/BRITTA PEDERSEN

Odskočnu dasku za nju je predstavljala uloga u „Transformersima“ 2007. godine, nakon čega smo je gledali u ostvarenjima „Ovo su četrdesete“, „Dženiferino telo“, „Nindža kornjače“, „Do smrti“, a pojavila se i u hit serijama „Prijatelji“ i „Dva i po muškarca“.

Nemica Klaudija Šifer jedna je od najpoznatijih manekenki na svetu i pojavila se na više od 1000 naslovnih strana svetskih časopisa.

Klaudija Šifer; frizura
Foto: Featureflash Film Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

Svojom lepotom privukla je veliku pažnju, pa se tako pojavila i u mnogim poznatim filmovima i serijama. „Bogati Riči“, „U stvari ljubav“, „Prijatelji i ljubavnici“, „Visoka moda“, samo su neki od njih.

I naše manekenke, takođe, oprobale su se kao glumice, a svakako najpoznatija među njima je Nina Seničar.

Nina Seničar Foto: AXELLE/BAUER-GRIFFIN / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ona je glumila, kako u domaćim, tako i u stranim ostvarenjima, a prvu zapaženu ulogu ostvarila je 2011. godine u italijanskoj komediji „Napoletans“. Nakon toga je na Filmskom festivalu u  Milanu osvojila nagradu „Najbolja nova glumica“. Glumila je i u filmovima  „Tutto molto bello“, „Sve najlepše“ i serijama„The downside of Bliss“, „The Librarians“. Od domaćiih filmova gledali smo je u „Apsolutni eksperiment – rajska prevara“ i „Prokleti pas“.

I manekenka Sofija Milošević imala je male, ali zapažene uloge u seriji „Ubice mog oca“ i filmu „Hotel Beograd“.

Sofija Milošević
Sofija Milošević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Priliku da pokaže glumački talenat dobila je i jedna od naših najlepših manekenki, Tamara Paunović. Ona je, za razliku od svojih koleginica koje su glumile na televiziji, ulogu dobila u predstavi. U pitanju je predstava „Povratak otkačenih“, a Tamara je tada istakla da je veoma uzbuđena i ponosna zbog svega.

„Oduševljena sam i presrećna nakon sinoćne premijere. Super je prošlo sve, zaista jako lep osećaj. Uživala sam da delim scenu sa tako sjajnim glumcima i ponosna sam što mi se pružila ovako sjajna prilika da se oprobam u glumi“, rekla je ona tada za „Blic“.

„Imala sam veliku tremu, ali uspela sam da je pobedim. Zato sam posebno srećna, jer koliko god da imam iskustva sa javnim nastupima kroz manekenstvo, nije mi bilo ni malo lako. Ali, rekla sam sebi da ću pobediti tremu i drago mi je što sam uspela! Čak su me i glumci nakon predstave pohvalili, što mi je jako značilo“, dodala je Tamara.

Osim njih, u glumi su se oprobale i Kejt Mos, Naomi Kembel, Bar Rafaeli, Kara Delevinj i druge.

BONUS VIDEO: Balkanskom Ulicom: Nina Seničar

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter