Foto: Promo, Printscreen/YouTube/canzoniutili

Sara Jo objavila je ekscentrični spot za pesmu "Divlja" koji je stariju generaciju podsetio na legendarni spot Lepe Brene za pesmu "Robinja", objavljen pre trideset tri godine. Međutim, prave reference u spotu zapravo se odnose na kultne ličnosti iz savremene pop kulture, od Marine Abramović, do Madone.

Novi spot pop pevačice Sare Jo nije prošao nezapaženo, mahom zbog nekoliko atraktivnih sado-mazo kostima koje je promenila, ali i intrigantnih scena u kojima se valja u krvi.

U nekoliko scena, možemo da vidimo i mladu pevačicu koja je vezana lancima, što je neke starije podsetilo na legendarni Brenin spot za pesmu „Robinja“, objavljen 1989. godine, u kojem se na sličan način nalazi vezana u lancima.

Foto: Printscreen / Youtube

Međutim, Sara Jo nije samo Lepa Brena nove generacije, već i pevačica koja svojim performansom u videu dala omaž i nekim legendarnim, kultnim ličnostima iz savremene pop kulture.

Odmah na početku, kada Sara Jo gleda samu sebe sa lukom i strelom, i više je nego jasna referenca na Marinu Abramović, čuvenu performans umetnicu i njen komad „Umetnica je prisutna“.

Foto: Promo

Neki od poslednjih kadrova iz spota, međutim, referenca su na Madonin čuveni spot „Human nature“, što je takođe i više nego očigledno s obzirom na to da obe pevačice pozidaju u gotovo identičnim pozama.

Foto: Promo

U nekim delovima spota vide se i delovi spota „Slave 4 U“, pop princeze Britni Spirs, koja je inače Sarina omiljena strana zvezda.

Foto: Promo

Spot za pesmu “Divlja” režirala je slovenačka rediteljka Kukla, a kao “special guest star” u spotu se pojavljuje glumačka i plesačka legenda, balerina Sonja Vukićević. Kostime i stajling za kompletan spot potpisuje nagrađivana i svetski poznata dizajnerka Mia Mitanovski.

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Sara Jo pred nastup u polufinalu pesme Evrovizije

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar