Foto:Keith Mayhew / Landmark / Profimedia; SETH BROWARNIK / INSTAR Images / Profimedia;

Popularne holivudske zvezde, najpoznatije svetske manekenke i Viktorijini anđeli samo su neki od slavnih ličnosti koji su u prošlosti dobili srpski pasoš. Među najnovijim svetski poznatim facama koja će dobiti srpsko državljanstvo, nalazi se i glumac Džon Čalis, čuveni Bojsi iz Mućki, obelodanio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Mnogi su se u Srbiji obradovali fotografijom koju je britanski glumac Džon Čalis, koji je tumačio ulogu čuvenog Bojsija u kultnoj seriji Mućke objavio na društvenim mrežama. Kako i ne bi, kada je na fotografiji Džonov crni „mercedes“, na čijim tablicama piše „Srbija“. Vreme je da otkrijem tajnu kako je slika nastala“, napisao je Vesić, između ostalog, na svom Fejsbuk profilu.

PROČITAJTE JOŠ

Bojsi je ranije prilikom intervjua za strane medije hvalio Srbiju, te navodio da je oduševljen Beogradom, ali i ovogodišnjim srpskim predstavnicama na Evroviziji – devojkama iz grupe Hurricane.

Rekao je da je uživao dok je snimao dokumentarac „Boycie In Belgrade“ („Bojsi u Beogradu“).

„Sedeo sam i potpisivao nešto kad se iz Srbije pojavila TV ekipa. Mislio sam da se šali, ali nisu! Znao sam da se „Mućke“ dobro kotiraju u tom delu sveta, jer sam svojevremeno dobio honorar od četiri penija i pola penija kada je BBC prodao srpskoj TV kući seriju. Rekli su: „Morate doći u našu popularnu emisiju u Beogradu!“ I ja sam to učinio i bilo je to izvanredno iskustvo. Ljudi su me zaustavljali na ulici“, rekao je on.

Srpskom putnom ispravom mogu se pohvaliti i holivudski akcioni glumac Stiven Sigal, zamalo i najlepša žena na svetu i Viktorijin anđeo Adrijana Lima, ali i zvezda filmova „Sobarica i senator“ i „Harija Potera“ Ralf Fajns.

Adrijana Lima

Pre 11 godina manekenka Adrijana Lima, koja je u tom trenutku bila udata za srpskog košarkaša Marka Jarića, dobila je srpski pasoš i državljanstvo, nakon što je u kabinetu tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića zatražila isti. Međutim, ubrzo su krenule trzavice u braku poznatog para, pa je obelodanjeno da zbog proceduralnih prepreka posao oko dodele pasoša nikada nije priveden kraju i da „Viktorijin anđeo“ nikada i nije imala putnu ispravu Srbije.

Foto: JPI Studios/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Stiven Sigal

Akcioni holivudski glumac je 2016. godine dobio srpski pasoš.

Sigal je u to vreme dva puta boravio u Srbiji, gde se sreo sa najvišim rukovodstvom Srbije.Tada je obišao Prihvatilište za decu u Beogradu, delio mališanima novogodišnje paketiće, a na dočeku Nove godine svirao je sa svojim bendom ispred Skupštine u Beogradu.

Ralf Fajns

Britanski glumac često posećuje Srbiju i Beograd, a pre tri godine je od Predsednika Aleksandra Vučića dobio srpski pasoš.

Pre njega državljanstvo Srbije dobio je francuski humanitarac Arno Gujon, fudbaler Gabrijel Kleo, bivši košarkaši KK „Crvena zvezda“ Demarkus Nelson i Čarls Dženkins, kao i fudbaler Zvezde Evandru Goebel iz Brazila.

Bonus video

Trotočkaš iz serije „Mućke“ prodat za neverovatnu sumu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.