Nostalgija: Najveći hitovi koji su obeležili „desete“

Showbiz 03. maj. 202017:29
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Katy Perry

Prethodna decenija vrvela je od planetarno popularnih hitova i mnogobrojnih javnih ličnosti koje danas nazivamo zvezdama, a koje su svoj veliki karijerni uspeh doživele baš u periodu od 2010. do 2020. godine.

Od samog početka „desetih“ pa sve do njenog kraja, obožavali smo da đuskamo uz „Party Rock Anthem“, „Gangam Style“, „Born This Way“, „Roar“, „Happy“, „Uptown Funk“, itd.

PROČITAJTE JOŠ

Ukoliko ste nostalgični za tim vremenom i nedostaje vam da na radiju čujete neke od starih pop pesama, u nastavku ovog teksta prisetite se deset najvećih hitova koje su tokom prethodnih deset godina obeležile našu svakodnevnicu.

Pesme koje ćete videti u nastavku su, u godini u kojoj su objavljene, bile najpopularnije numere u SAD, ali i u ostatku sveta. Imale su najviše pregleda na striming platformama, najveću živu prodaju kopija, ali i najviše radio spinova širom sveta, navodi „Bilboard“.

2010 – Rijana i Eminem

Jedna od prvih Rijaninih planetarno popularnih kolaboracija i pesma koja ju je u prvim godinama karijere lansirala među najveće svetske zvezde, gde se nalazi i danas. Za skoro deset godina na Jutjubu, pesma broji skoro dve milijarde pregleda.

2011 – LMFAO

Zaboravljeni bend „žario je i palio“ muzičkom industrijom tokom 2011. i 2012. godine. Njihov najveći hit ubedljivo je „Party Rock Anthem“ , koji baš kao i Rijanin prethodno spomenuti hit broji skoro dve milijarde pregleda na Jutjubu. Zahvaljujući ovoj pesmi, duo se čak pojavio i na poluvremenu Superbola sa kraljicom pop muzike Madonom.

2012 – PSY

Kada je izašao „Gangam Style“ ceo svet je igrao u ritmu ove pesme. Svojevremeno je bio najgledaniji video na Jutjubu, a do danas broji više od tri i po milijarde pregleda.

2013 – Kejti Peri

„Roar“ je bila pesma koja je pop zvezdi Kejti Peri obezbedila do tada neviđenu popularnost i uspeh. Kejti je „razbila“ svu ostalu konkurenciju na muzičkim lestvicama te godine, a prvi udarni singl bio je uvertira za jedan od pevačicinih najprodavanijih albuma svih vremena. Pesma do danas broji više od tri milijarde pregleda na Jutjubu.

2014 – Farel Vilijams

2014. godine je bila „ogromna“ za Farela Vilijamsa. Ne postoji osoba na planeti koja nije čula pesmu „Happy“. Zvanične muzičke lestvice u Velikoj Britaniji proglasile su ovu pesmu za najpopularniju pesmu decenije.

2015 – Bruno Mars i Mark Ronson 

Još jedan veliki hit stigao je od Bruna Marsa i Marka Ronsona 2015. godine – „Uptown Funk.“ Tokom gotovo cele godine, a i one sledeće, pesma se nije skidala sa radio stanica širom SAD. Važi za najpopularniju pesmu dvojice muzičara, a na Jutjubu ima skoro četiri milijarde pregleda.

2016 – Sia 

Nakon nekoliko godina u kojoj je njena karijera bila „nevidljiva“, kantautorka Sia doživela je veliki uspon popularnosti pesmama poput „Chandelier“ i „Cheap Trills“. Druga pomenuta numera ujedno važi i za jednu od najpopularnijih pesama 2016. godine.

2017 – Ed Širan

„Shape of you“, muzičara Eda Širana, pokorila je muzičku industriju tokom 2017. godine. Ne samo da je bila najpopularnija pesma u SAD, već je bila ogroman hit u ostatku sveta, a zahvaljujući njoj, Širan je postao jedan od najbogatijih muzičara na svetu, ali je naredne godine osvojio i četiri Gremija.

2018 – Lejdi Gaga i Bredli Kuper

Iako se činilo da nikada više neće biti mejnstrim i da je njena karijera kraljice top listi nestala tokom 2011. godine, Lejdi Gaga doživela je svoj veliki „comeback“ ulogom u filmu „Zvezda je rođena“ i pesmom „Shallow“ koja je vrlo brzo postala masovni, planetarno popularni hit.

2019 – Bili Ajliš

Najveća tinejdž zvezda na svetu „rodila se“ upravo u 2019. godini i to velikim hitom „Bad guy“ koji broji skoro devet stotina miliona pregleda na Jutjubu i više od milijardu strimova na „Spotifiju“. Zahvaljujući ovoj pesmi i „uvrnutom“ spotu, pevačica je uspela da stekne planetarnu popularnost i danas važi za jednu od najpopularnijih javnih ličnosti na svetu.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar