Foto:Promo

Poznati menadžer Srđan Nikodijević, koji direktno sarađuje sa pevačicom i reperom, tvrdi da su svi njegovi izvođači veoma traženi i da su njihovi nastupi širom Balkana i Evrope zakazani.

Muzička scena, kako svetska, tako i naša, poslednje dve i po godine bila je u ozbiljnom problemu zbog pandemije koronavirusa. Pevači i muzičari i danas trpe posledice nerada jer su se nastupi masovno otkazivali tokom epidemioloških mera i zabrane okupljanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Doduše, malo se raduckalo, ali sve je bilo tanko i nesigurno, a ujedno i rizično.

Međutim, nedavno je došlo do ukidanja mera pa može normalno da se radi na Balkanu i u Evropi, što je estradu „vratilo u život“. S obzirom na to da su izvožači u velikom novčanom gubitku, oni sada grabe svaku priliku da rade, pa ne biraju mesto i vreme.

Ipak, iako je za sada sve pod kontrolom, njihovi menadžeri polažu sve nade da će se fino igurati prolećna i letnja sezona, ali i dalje sve drže sa rezervom ukoliko dođe do nekih komplikacija.

Prema našim saznanjima, neki folkeri i reperi pogodili su svirke do jeseni i neće imati nijedan slobodan vikend.

Buba Koreli i Jala Brat za sada imaju najviše nastupa i prednjače u odnosu na sve ostale, a posle njih najviše posla će imati Cobi, Inas, Nikolija Jovanović, Relja Popović, Nucci, Vojaž, Gazda Paja, Rimski i Korona i drugi.

Jala brat i Buba Corelli Doto: E-Stock/Caslav Vukojicic

Kako bi proverili šta će se dešavati u najudarnijem periodu za estradu, pozvali smo nekoliko menadžera, koji uostalom dogovaraju nastupe, bave se finansijama i celokupnim biznis planom.

Srđan Nikodijević, koji godinama direktno sarađuje sa Reljom Popovićem, Nikolijom Jovanović i THC Familijom, tvrdi da je svojim izvođačima popunio sve termine do jeseni, ali da je situacija još uvek nesigurna.

„Ima posla, ima tezgi, ima zakazanih koncerata. Relja, Nikolija i THC Familija su zaista traženi i ljudi jedva čekaju njihova gostovanja. Ajde da pričamo malo o globalnoj situaciji, odlazeći kovid je tu, daj Bože da je tako i da vidimo šta ćemo iz svega toga izvući. Datumi stoje, u planu su velike stvari posle nerada od dve i po godine. Doduše, ne mislim samo na nas nego na sve naše kolege i muzičare. Dugo smo bili u mirovanju, imamo nekoliko ekonomskih globalnih situacija koje utiču direktno na naš posao. Videćemo do kraja leta kako će se sve to u praksi završiti. Svi očekujemo da bude uspešno, ali evidentno je da nakon svih tih situacija utiče na ekonomiju regiona Balkana i Evrope. Na kraju ćemo znati šta smo zaradili, a sad za početak je najbitnije da je počelo nešto da se dešava i to nam je sad prioritet“, rekao je Nikodijević i dodao da će rezultati biti uočljivi tek na jesen i da je sada rano govoriti o svemu.

„Što se konkretno tiče te letnje turneje, odnosno maja, juna, jula, avgusta i polovine septembra, sve nam je puno, a sdruge strane smo obezbeđeni produkcijski i marketinški. E sad, uvek kažem na kraju dana da se nadam da će sve to da rezultira u pozitivnom smislu, pa hajde onda da se svi lepo vidimo na jesen i tada pričamo kako je prošao posao. Evidentno je da će sve biti puno i super posećeno, samo je znak pitanja ta ekonomija i koliko je to stvarno u praksi uspešno“, završava poznati menadžer.

Nikolija Jovanovic i Relja Popovic
Nikolija Jovanović i Relja Popović Foto:E-Stock/Dušan Milenković

Kada je reč o folkerima, Aca Lukas za sada ima najviše zakazanih nastupa i koncerata, čak 110 do kraja godine. Ako finansijski sračunamo sve, on će biti dobar preko 400.000 evra. Posle Lukasa, opariće se i Đani, Dara Bubamara, Sloba Radanović, Darko Lazić, Aleksandra Prijović, Peđa Medenica, Rada Manojlović i drugi.

Menadžer Saša Đurić, koji vodi Radu Manojlović od početka njene karijere, ali i mnoge druge izvođače, tvrdi da će prolećna i letnja sezona biti veoma uspešna i da ne strahuje.

„Konačno se od 2019. godine vraćamo u normalu da se znaju termini oko nastupa, odnosno kada su prolećni, kada su letnji… Takođe znamo do kad radi Evropa, Srbija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Švajcarska, a još treba Hrvatska skroz da se otvori. U suštini, vraćamo se na staro. Idemo napred, radimo kako treba, popunjavaju se termini. Za sada moji pevači najviše rade Srbiju, Bosnu i Crnu Gore, a verovatno će biti i Grčka koja je bila aktuelna nekoliko godina pre koronavirusa. E sad, videćemo još šta se sve dešava. Letnja sezona kreće od drugog vikenda jula, eventualno od trećeg pa do poslednjeg vikenda avgusta. Imamo četrdesetak radnih dana letnje sezone. Krajem avgusta kreće više da se radi inostranstvo i nadamo se da će sve biti kako treba i da više ništa neće moći da nas spreči. Zaslužili smo svi da normalno radimo i živimo“, rekao je Đurić.

BONUS VIDEO: Nikolija drastično promenila fizički izgled: Fanovi je upoređuju s Hejli Biber

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)