Foto: Vladislav Mitić

Bojana Barović priznala je da je njen suprug Nikola Rokvić razmišljao o monaškom životu, a dodala je i da razume šta ga je u tome privuklo.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je trenutaka kada je Nikola pomišljao na monaški život, ne u smislu da bi nas ostavio, daleko od toga, već zato što je to njega izuzetno vuklo. I ja to potpuno mogu da razumem. To je bogatstvo koje duša može da oseti samo na takvom mestu. I kad dobijemo tu blagodat, taj blagoslov od molitve ili posta, to je nemerljivo s bilo kakvim ovozemaljskim životom, tako da ja mogu da razumem šta je njega vuklo“, rekla je Bojana.

„On je stvarno u jednom trenutku duboko ušao u veru, okružio se ljudima koji su u tome. Ali kasnije shvatio da je najbolje što čovek može da uradi implementirati taj duhovni život u ovaj koji živimo, uspeo je da nađe neku sredinu da živi zdravim duhovnim životom, a da nije monaški, koji je teško živeti“, ispričala je nekadašnja manekenka.

Nikola je potvrdio tu prilu i dodao da je bio „malo naporan“ porodici tada.

„Hteo sam svima da prenesem to kako sam ja goreo u veri, ali ne može to tako. Ja sam čovek koji ima porodicu, ima decu i moja kelija je moja porodica. Tako živim i pokušavam da nađem taj neki uzani put, porodični, a što se tiče monaštva, možda jednog dana kad izvedem decu na pravi put“, ispričao je pevač i dodao:

„Bojana je videla tu moju želju i ljubav da je rekla: ‘Nikola, ti ako budeš želeo da kreneš tim putem, daću ti blagoslov'“, otkrio je Rokvić.

BONUS VIDEO: Govor Nikole Rokvića na sahrani Marinka Rokvića

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.