Foto: M.K./ATAImages, Zoran-Loncarević, Instagram/sla_sla

Mnoge žene dugo su čekale da postanu majke, a neke su se izborile sa velikim teškoćama.

Međutim, brojne priče pokazuju da ništa nije nemoguće i ohrabruju mnoge dame koje se još nisu ostvarile u ovoj ulozi.

PROČITAJTE JOŠ:

Među njima su i brojne javne ličnosti, koje svojim primerom pokazuju da od ove namere ne treba odustajati.

Pop pevačica Leontina Vukomanović ostvarila se u ulozi majke u svojoj 40. godini i dobila ćerku Luciju. Leontina je želela da sa 26 godina ima porodicu, međutim to nije išlo po planu. Bez obzira na zo, ona smatra da je dete rodila u pravo vreme jer se tada već ostvarila na poslovnom planu.

„Uopšteno, za ženu u nekim zrelim godinama veoma je bitno da bude ostvarena na polju karijere, privatnog života i kao majka – po mogućustvu. Danas je to pitanje čak postalo i veoma diskutabilno i česti su slučajevi da idealne žene ne mogu da se ostvare u majčinskoj ulozi. Ja sam imala sreću što sam tu negde na početku četrdesetih postala majka, kada sam se ostvarila u životu i karijeri, kada sam rešila neka bitna pitanja i materijalni status pa imam puno vremena da se posvetim detetu“, izjavila je svojevremeno pevačica, kako prenosi „Kurir“.

Foto:M.K./ATAImages

Glumica Ljiljana Jakšić, poznata kao Salveta, ostvarila se u ulozi majke u 52. godini, a kako je isticala, kad je uzela bebu u ruke, shvatila je smisao života.

„Pravo da vam kažem, bila sam, naravno, u početku malo uplašena, kako ću, šta ću, ali brzo sam se opustila, jer bila mi je takva radost da budem s njom, pa nisam htela samo da brinem. A i sve ide tako brzo, stalno se nešto menja. Taman se navikneš na jednu njenu promenu, kad eto ti nešto novo nauči. I tako stalno. Evo, juče je napravila prva dva koraka samostalno, i verujem da će brzo prohodati. Ma, znam da se sve majke tako osećaju, ali ta radost kada sam s njom, to se stvarno ne može opisati. I svi problemi oko mene su mnogo manji, nisam ih ni primećivala dok sam bila samo s njom. E, kad sam izašla u stvarnost, pa kada su me sačekale neke odluke, knedla mi se vratila u grlo“, pričala je tada Ljiljana.

Foto: Zoran Lončarević

Pevačica Maja Šuput je dobila sina u 41. godini i dala mu ime Blum. Ona i njen suprug Nenad želeli su da ostanu na jednom detetu.

„Ostala sam pri tome ne zato što mislim da ne bih mogla ishendlati dvoje, mogla bih jer sam ovo ishendlala kao da ih imam šest. Međutim, prvo i osnovno imamo moje godine, s druge strane sam oduvek osećala da će tako biti, ali to je samo zato što sam ja jedinica. Meni nikad niko nije falio pa mislim da će i mom detetu biti u redu. Ali sad sam prvi put u životu razmišljala kako bi bilo lepo, a to još nisam nikome rekla, imati još jedno dete. Nikada dosad nisam mogla zamisliti da možeš nekoga tako voleti“, izjavila je jednom prilikom za medije Maja.

Maja Šuput Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Voditeljka Slađana Slavković je prošle godine u 48. godini rodila sina i postala majka. Slađana je krila trudnoću sve do devetog meseca, a onda je saopštila radosne vesti.

„Mama i sin, devet meseci trudnoće“, napisala je tada voditeljka u opisu fotografije na Fejsbuku.

Slađana Slavković Foto: Instagram/sla_sla

Jasminka Hamza Tajči, pevačica koje je osamdesetih godina bila iznenađenje na folk sceni, dobila je blizance u pedesetoj godini, a nakon porođaja se povukla sa javne scene, zbog dece, ali i zbog zdravstvenih problema.

„Moja dva sina, Feliks i Maks danas imaju pet godina. Ja ne bežim od toga i uvek kažem da sam majka u godinama, a to tako i jeste. Veoma lako sam se navikla na sve to, jer čovek se veoma brzo navikne na lepe stvari u životu. Kada sam pomislila da nikada neću biti majka, desilo se čudo. Kada njih dvojica budu imala 20 godina ja ću imati sedamdeset, ali šta da radim. Samo da ostanem zdrava i vitalna, godine nisu problem. I ono što me veoma raduje je to da su muzikalni na mene“, ispričala je pevačica.

Foto: Instagram/ jasminka_tajci

BONUS VIDEO: Boban Rajović o Grandu, karijeri i svojoj supruzi

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar