Stiven Tajler Foto:EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Skandalima je konstantno privlačio pažnju.

Slavni muzičar Stiven Tajler često je bio u centru pažnje zbog skandala koje je pravio, a posebno zbog svog burnog ljubavnog života.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako su ga u detinjstvu zadirkivali zbog klempavih ušiju i velikih usta, kasnije je osvojio brojne žene i postigao ogroman uspeh u svetu muzike.

Kada je imao 24 godine, usvojio je svoju šesnaestogodišnju obožavateljku Džuliju Holkomb čije roditelje je uspeo da uveri da mu daju puno starateljstvo kako bi je „upisao u školu“.

Stiven Tajler Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Njih dvoje počeli su da žive zajedno, a Tajler je ubrzo otkrio da želi dete sa Džulijom. Već godinu dana kasnije, maloletna devojka bila je trudna. Ipak, Rej Tabano, Tajlerov kolega iz benda „Aerosmith“, rekao je Stivenu da se bendu otvorila dobra prilika i da nije vreme za porodicu, te da bi pobačaj bio najbolje rešenje. Pevač je to prihvatio i tražio Džuliji da abortira, što ona isprva nije prihvatila.

Ipak, on joj je zapretio da će je ostaviti i vratiti je kod majke, nakon čega je pristala da abortira. Tabano je u autobiografiji napisao da je Tajler tada prisustvovao pobačaju, te da ga je to potpuno uništilo.

Iako je nastavio vezu sa Džulijom, Tajler se paralelno viđao i sa Plejbojevim modelom Bebe Bjul. Holkombova ga je tada zvala i pretila samoubistvom, a muzičar je sa Bebe otišao na turneju i uglavnom sve vreme bio drogiran i pijan.

U tom periodu pevač je stalno bio pod dejstvom opijata kojima se odao kako bi pronašao utehu usled posttraumatskog stresa zbog Džulijinog abortusa i kajanja zbog svega.

„Bila je to velika kriza. Strašno je to kada znate da novi život raste u ženi, ali svi oko vas vas uveravaju da će ta stvar u njenom stomaku uništiti živote svima, pa i vama i njoj. Onda odete kod lekara, on joj ubrizga nešto u stomak dok vi gledate i onda uskoro vidite mrtav fetus. Bio sam uništen i pitao se šta sam to uradio“, napisao je muzičar u autobiografiji.

I Bebe je ubrzo zatrudnela, ali bila je svesna da uz takvog partnera i okruženje u kakvom je on boravio, ne može da donese dete na svet. Tako je odlučila da se vrati bivšem dečku, producentu Todu Rundgrenu koji je odmah pristao da gaji njeno ete i čuva tajnu.

Bebe Bjul rodila je devojčicu, danas poznatu glumicu Liv Tajler 1977. godine, a ona do svoje osme godine nije znala ko je njen pravi otac.

„Liv je verovatno najveći razlog zbog kojeg sam promenio način života. Ona je ćerka iz snova. Kad je bila mala, nisam bio siguran jesam li joj otac. Video sam svoje crte lica na njoj i plakao. Počeo sam često da je viđam i mislim da je njena majka aludirala da je moja ćerka“, rekao je jednom prilikom Tajler, priznajući da je plakao kada joj je saopštio da je ona njegovo dete, a da je Liv viknula: „Znala sam“.

„Shvatila sam sve jer sam izgledala kao on. Imam i sestru Miju koja je godinu dana mlađa od mene i videla sam je kako stoji do pozornice na njegovom koncertu i mislila sam da gledam u svoju blizankinju. Izgledala je bukvalno kao ja. Pogledala sam majku, a ona je imala suze u očima. Tada mi je sve bilo jasno“, rekla je misleći na drugu ćerku koju je njen otac dobio s Sirindom Foks 17 meseci nakon što je Liv rođena.

Sa Sirindom je Stiven proveo devet godina u braku tokom kog su i dobili ćerku. Samo godinu dana nakon razvoda od nje, oženio se dizajnerkom odeće Teresom Barik i sa njom dobio dvoje dece, ćerku Čelzi Anu Talariko i sina Tadža Monroa Talarika.

Ipak, nakon sedam godina braka, Stiven se razveo i od druge supruge. Nakon toga je sedam godina bio u vezi sa Erin Brejdi, od čega su poslednje dve godine bili vereni. Međutim, do venčanja nije došlo.

Pre nekoliko godina, Tajler je uplovio u vezu sa svojom asistentkinjom Ejmi En Preston koja je 10 godina mlađa od njegove ćerke Liv. Zanimljivo je da je Ejmi nekada bila asistentkinja i Viktoriji Bekam, a pričalo se da ju je Viktorija otpustila jer se, navodno, previše zbližila sa njenim suprugom Dejvidom.

Muzičar je mnoge šokirao kada je priznao da je imao intimna iskustva i sa muškarcima, ali da se u tome „nije pronašao“. Tvrdi i da ga je do sada odbila samo jedna žena, a to je Džoan Džet pred čijom hotelskom sobom se pojavio potpuno nag.

Javnost je često intrigirao i nesvakidašnji odnos Stivena Tajlera i njegove ćerke Liv. Naime, osim što su više puta snimljeni kako se ljube u usta na crvenom tepihu, jedna pevačeva izjava biće upamćena zauvek.

Novinar Gavin Edvards jedan je od najuspešnijih autora “Njujork Tajmsa” i imao je priliku da razgovara s mnogim zvezdama, a s obzirom na to da je napisao i dosta knjiga, među njegovim raznim pričama, našla se i ona Stivena Tajlera.

„Smatra li Stiven Tajler neprikladnim što oseća privlačnost prema svojoj ćerki Liv?“, glasilo je pitanje u njegovoj knjizi.

„To je jedno od pitanja koje ćete poslednje postaviti za vreme intervjua, u slučaju da se sagovornik uvredi ili spusti slušalicu, ali kada sam to pitao Tajlera, pevača ‘Aerosmita’, on je odgovorio: ‘Da, naravno'“, objasnio je on.

Stiven Tajler Foto:EPA/STEPHEN MORRISON

„Kako da oca ne privlači njegova ćerka? Pogotovo kada je ona veza između njega i žene kojom se oženio? Osim ako je reč o ružnom muškarcu, otac će uvek osećati sek*ualnu privlačnost prema svojoj ćerki, na nekom nivou“, rekao je Stiven.

„Dakle, tvrdite da se incest temelji na taštini“, upitao ga je Gavin.

„Da, naravno. Postoji određen nivo narcizma u incestu. Muškarac mora biti u potpunosti iskren prema sebi i može to videti. Međutim, pravi muškarac zna da je to mesto na koje se nikada ne zalazi. Umesto toga, govori svojoj ćerki koliko je prelepa i kako je Božje dete. Postoje načini za ljubav, a da se ne vodi ljubav. Napisao sam ‘Janie’s Got a Gun’ o očevima koji ne znaju tu razliku“, zaključio je pevač.

Uz to, mnogima je bilo čudno kada je Stiven 1993. godine pozvao tada 16-godišnju Liv i njenu prijateljicu, glumicu Ališu Silverstoun, da glume u Aerosmitovom spotu za pesmu “Crazy” koji je, prema mišljenju nekih, sadržao neprimerene scene za pevačevu ćerku, kao i da Liv na Instagramu komentariše fotografije u donjem vešu.

Muzičar je u svojoj knjizi otkrio brojne šokantne detalje, a ono što je mnoge najviše iznenadilo jeste Tajlerovo priznanje da je nevinost izgubio sa samo sedam godina.

Kako je otkrio, to se dogodilo sa bliznakinjama iz Francuske koje je upoznao u crkvenom horu, a nakon igrarija u crkvenom dvorištu, zaputili su se njihovoj kući gde se čin i dogodio.

Stiven Tajler Foto:Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prošle godine pevač se našao u centru skandala kada ga je Džulija Holikomb optužila za seksualni napad, seksualno zlostavljanje i namerno nanošenje emocionalnog stresa dok je ona bila maloletna.

Tužba je podneta nakon kalifornijskog zakona koji je privremeno ukinuo zastarelost optužbi za se*sualno zlostavljanje u detinjstvu.

Iako nije imenovala Tajlera u tužbi, Holkombova je javno govorila o svojoj vezi sa njim u prošlosti. Ona je tvrdila da je upoznala muzičara na koncertu Aerosmita u Portlandu, gde je živela, i da ju je odveo u svoju hotelsku sobu nakon koncerta.

Nakon što je, prema njenim rečima, pitao zašto je sama bila napolju, Tajler i Holkombova su pričali o njenim nevoljama kod kuće. Zatim je „nad njom izvršio različite radnje kriminalnog se*sualnog ponašanja pre nego što ju je sledećeg jutra taksijem poslao kući“, navodi se u tužbi.

Stiven je takođe kupio devojci avionsku kartu za njegov sledeći Aerosmit šou u Sijetlu pošto je bila maloletna i nije mogla legalno da putuje sa njim preko državnih granica, navodno piše u tužbi.

„U to vreme, mislila sam da mi je on jedina nada. Uskoro sam upala u ceo taj svet rokenrol života, prepun s*ksa i opijata. Nakon par meseci veze, Stiven mi je rekao da želi da imamo dete. Ja sam bila na kontracepcijskim pilulama koje mi je bacio kroz terasu hotela u kome smo odsedali u tom trenutku“, tvrdi Džulija, pa dodaje:

Stiven Tajler Foto:EPA/LARRY W. SMITH

„U roku od godinu dana, ostala sam trudna. Iako Stiven Tajler tvrdi da mi to nije bilo prvi put, to nije istina. To mi je bila prva trudnoća u životu. Međutim, Stiven je počeo da se hladi. Odjednom više nije bio tako zainteresovan za budućnost sa mnom – otac mu je govorio da sam premlada i previše nezrela. I Tajlerova baba je bila protiv naše veze. Tek tada shvatila sam u kakvom sam strašnom položaju. Stiven je imao svu moć, a ja sam bila trudna sa čovekom koji odjednom nije zainteresovan za mene iako me je uveravao da želi da provede život sa mnom. Veliki teg oko vrata bila mu je činjenica da je moj staratelj. Govorio mi je da ne planira da se venča sa mnom, uprkos tome što sam trudna i to na njegovo insistiranje.“

Prošle su tri godine nakon što su se upoznali, u jesen 1975. godine, vratili su se u Boston gde su živeli nakon posete Tajlerovim roditeljima. Posle nekoliko nedelja, Stiven Tajler je otišao na turneju.

„Bila sam sama i trudna, bez novca, bez obrazovanja, bez vozačke dozvole, sa malo hrane. Stiven me je zvao svakog dana da proveri kako sam, a ja sam ga molila da mi pošalje malo para za namirnice. Rekao mi je da će poslati svog prijatelja Reja Tabana da ide sa mnom u supermarket. Sećam se da sam stajala kraj prozora i čekala da Tabano naiđe. Ušao je u stan i sledeće čega se sećam je da se budim boreći se za dah. Reja nije bilo“, rekla je ona u jednoj emisiji objašnjavajući da je došlo do požara zbog kog je hospitalizovana.

Tada je govorila i kako ju je Stiven nagovarao da abortira.

„Oko sat vremena mi je pričao o tome kako sam previše mlada za dete, da će dete ionako sigurno imati oštećenje mozga zbog dima, a i zato što sam uzimala opijate. Ponavljala sam tiho: ‘ne’, i rekla sam da nije u redu da me tera da donosim takvu odluku dok se još oporvljam. Rekao mi je da moram sada da izvršim abortus, jer će inače biti prekasno. I dalje sam odbijala, a onda mi je zapretio da će me ostaviti i vratiti me kod majke. Slomila sam se, uplašila sam se da će me i on napustiti kao i moji roditelji. Počela sam da plačem i pristala na abortus. Kasnije sam saznala da me je on tada već uveliko varao sa Bebe Bjul, koja će kasnije roditi Liv Tajler. Verovala sam da me Stiven sigurno voli kada je preuzeo starateljstvo nada mnom i kada je toliko želeo bebu sa mnom“, rekla je Džulija.

Tom prilikom je dodala i da ne mrzi Stivena, a šta će se dogoditi sa tužbom koju je podnela, ostaje da vidimo.

BONUS VIDEO: Fredi Merkjuri – Jedan od najupečatljivijih muzičara ikada

Komentari

Svi komentari (3)