Nevena Madžarević: Najveći izazov mi je trajanje bez mnogo kompromisa

Podeli:
Nevena Madžarević Foto: Zoran Lončarević

Građani Srbije se svakog radnog dana bude uz Nevenu Madžarević i jutarnji program TV Nova S. Voditeljka i urednica "Probudi se" u intervjuu za Novu između ostalog ističe da je za nju najveći poslovni izazov trajanje, a ima i savet za mlade novinare i one koji to žele da budu.

Pročitajte još:

Nova sezona jutarnjeg programa „Probudi se“ uveliko je počela. Jeste li uspeli da se odmorite i naspavate tokom leta?

– Iza mene je jedno divno leto – provela sam tri nedelje na moru uživajući sa dragim ljudima i potpuno isključena iz aktuelnih dešavanja. I da, naspavala sam se!

Pada li vam teško buđenje u ranu zoru?

– Teže mi padaju pitanja ljudi: “Kako ustaješ tako rano?!” Videla sam juče na instagramu da kolege koje rade US Today (najpoznatiji američki jutarnji program) ustaju u 03.15 sati, tako da mi sada mojih 04.15 deluje humanije. Jeste teško, najteže na početku sezone, ali iz dana u dan krene organizam da se navikava.

Šta je za vas lično najveći izazov u ovom poslu?

– Kao i u svakom drugom: trajati bez (mnogo) kompromisa.

Kada se vratite u prošlost, na početak karijere, koliko se toga promenilo kad je novinarska profesija u pitanju?

– Pravila profesije su ostala ista. Način kako gledaoci konzumiraju naš sadržaj se promenio. Sada smo dostupniji.

Jeste li ikada pomišljali da odustanete od novinarskog posla?

– Mislim da nema novinara u Srbiji koji to u nekom trenutku nije pomislio. Na sreću, ta ideja je kod mene uvek bila kratkog daha, jer je ljubav prema profesiji i potreba da se njom bavim veća. Nijedno vreme nije idealno za novinarstvo, tako da to ne može da bude izgovor da ne radim ono što najviše volim.

Kako se oslobađate stresa, s obzirom na to da ovaj posao i te kako jeste stresan?

– Ovaj posao vam priredi najstresnije, ali i najlepše trenutke u životu. Zato je tako i poseban. Antistres terapiju nekada dobijam kroz posao, a nekada na potpuno drugom mestu. To drugo mesto je obično priroda.

– Šta biste, kao iskusna novinarka i TV lice, savetovali mladima koji žele da postanu novinari?

– Sigurna sam da moje mlađe kolege u redakciji sve ovo već znaju napamet! (Smeh) Savetovala bih im da se spreme za maraton. Da budu uporni i strpljivi, jer se na kraju to ipak isplati. Ali, pre svega toga nek zapitaju sebe da li im je novinarstvo strast. Ako u milisekundi odgovor nije “da”, bolje je da odmah odustanu. Ovim poslom se možete baviti samo ako vam je to strast.

Bonus video: Anđela Jovanović na premijeri filma „Nečista krv“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar