Foto: Printscreen/Youtube

Članica žirija na izboru za srpskog predstavnika na Evrosongu, Nevana Božović, koja je prošle godine na evropskom takmičenju predstavljala Srbiju u Izraelu, jednom od favorita, Andriji Jo, nije dala nijedan bod.

Ona je na televiziji Nova S u emisiji „Među nama“ u kojoj je gostovala zajedno sa glumcem Banetom Tomaševićem na ovu temu razgovarala sa voditeljkama Majom Nikolić i Natašom Miljković, gde je istakla da žiri svoj posao obavio savesno i da je najbolja pesma pobedila.

„Kod mene nema protekcije, to svi znaju“, podsetila je pevačica, kada su voditeljke u šali pokušale da urgiraju za glumca, ukoliko mu padne na pamet da se dogodine prijavi na Beoviziju.

Foto: Printscreen/Youtube

Božovićeva je zatim pričala o tome kako je odgovorno pristupila svom zadatku.

„Imala sam i obavezu i odgovornost, i sa zadovoljstvom sam bila deo jednog festivala koji ja pratim godinama i na kom sam se više puta takmičila. Teže je biti u žiriju, nego nastupati, jer ako vi glasate na jedan način, uvek će biti neko ko se ljuti, to je prosto normalno. Ko gubi, ima pravo da se ljuti, ja to uvek kažem. Ja kad sam gubila, ja sam se ljutila, ali kod mene to kratko traje, brzo me prođe“, priznaje Nevena i nastavlja:

„Razmišljala sam sve vreme i pravila svoje neke procene, da jednostavno ja mogu mirno da spavam, e sad, nažalost, takve su propozicije i način glasanja takmičenja da neke kompozicije ostaju bez poena. Takva su pravila, to nisam ja smislila, nego jednostavno na taj način glasamo. Imamo pet članova žirija, i publika, i ono što je bila zlatna sredina i što smo svi zajedno odabrali su devojke iz benda „Hurricane“. Gledali smo da to bude dobar pevač, jer kad se sve sabere i najbolji kiksnu na „Evroviziji“ zato što je to velika trema, ogromna arena i ogroman broj ljudi koji vas gleda. Ja im želim svu sreću, da daju svoj maksimum na najvećem takmičenju u Evropi. To je veliko iskustvo i nešto što svi pamtimo – poručila je Nevena, koja kaže da bi se opet prijavila za „Beoviziju“, kao što bi ponovo pristala i da bude član žirija.

PROČITAJTE JOŠ

Pogledajte celo Nevenino gostovanje: