Foto:Shutterstock/E-Stock/Tik Tak/Mateja Stanisavljevic/ATAImages/Antonio Ahel/ATAImages/E-Stock_caslav_vukojicic/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pojedini nisu imali želju ni da viđaju decu nakon razvoda.

Mnoge naše javne ličnosti su nakon razvoda vodile bitku sa svojim partnerima oko starateljstva nad decom i alimentacija.

PROČITAJTE JOŠ:

I dok su se neki lako dogovarali, drugi su u javnost iznosili sav svoj „prljav veš“, a među njima su i pevačica Nataša Bekvalac i njen bivši muž Luka Lazukić.

Nataša Bekvalac i Luka Lazukić Foto:E-Stock/Milan Lučić

Njih dvoje dobili su ćerku Katju, a nedugo nakon njenog rođenja, pevačica je tadašnjeg supruga optužila da ju je pretukao.

Sporni događaj odigrao se 14. aprila 2018. godine u njihovom stanu, a sud je starateljstvo nad ćerkom dodelio Nataši.

Prvi osnovni sud u Beogradu  pravosnažno je osudio Lazukića na tri godine uslovne kazne zbog nasilja u porodici, a ćerku je zbog toga mogao da viđa jednom nedeljno u Centru za socijalni rad, te da za nju plaća alimentaciju 13.000 dinara mesečno.

Luka Lazukić Foto:Screenshot/Youtube/Tv Happy

Međutim, kako su kasnije trvdili izvori, Lazukić je u prvih pet meseci Katju video samo tri puta.

„Viđao je ranije Katju jednom nedeljno u Centru za socijalni rad, ali posledenje vreme i ne traži viđenje. Ne znam da li nema vremena ili je nešto drugo u pitanju. Navodno mu je daleko što je dete uglavnom u Novom Sadu, a on u Beogradu“, rekao je tada izvor za domaće medije.

Osim što nije viđao ćerku, pričalo se da Luka nije plaćao ni alimentacije za nju.

Nataša Bekvalac Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Iako je kasnije dobio dozvolu da ćerku vodi kući svakog drugog vikenda, on navodno nikada nije to tražio, niti je pozvao da pita za nju.

Luka Lazukić, međutim, nije jedini koji ne ispunjava svoje obaveze prema detetu.

Naime, pevačica Goca Tržan tužila je svog bivšeg supruga Ivana Marinkovića da godinama nije plaćao alimentaciju za njihovu ćerku Lenu.

Ivan Marinković i Goca Tržan Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić/Goran Srdanov/Nova.rs

„Danas je trebao da bude glavni pretres za krivično delo nedavanje izdržavnja. Ivan Marinković je već dva puta već pravosnažnom presudom osuđen zbog istog krivičnog dela“, otkrio je advokat. Imamo popis imovine, imamo sve, imamo i blokadu računa. Za sada sud nije uspeo da sprovede izvršenje rešenja“, rekao je pre tri godine za „Kurir“ advokat Branislav Bogdanović koji zastupa Lenu i Gocu.

Osvrnuo se i na to što Marinković godinama boravi u rijalitijima, te je tvrdio da zbog toga nije bio u mogućnosti da plaća alimentacije.

Goca Tržan Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„I mi imamo te informacije i njegov branilac je danas izjavio da je završio sa tim pa ćemo videti kako će se izjasniti. On je priznao izvšenje dela, s tim da on nema para i kada bude imao, platiće. Neko je dva puta već platio dug koji je imao i to je jedini način da on plati kada mu se pripreti zatvorom“, dodao je Bogdanović, a Goca je tada potvrdila da neko drugi umesto Ivana izmiruje dugove.

Tada se saznalo i da je visina alimentacije koju Marinković treba da plaća za dete  12000 dinara.

Ivanov advokat Rade Todorović tada je izjavio da neće biti potrebe za suđenjem, jer će njegov klijent izmiriti svoje obaveze.

Goca Tržan Foto: Zoran Lončarević

„Suđenje je odloženo za septembar, ali neće ni imati potrebe da se održi jer je Ivan izmirio obaveze. Uplatio je ceo iznos. Pokušaćemo da se dogovorimo s Gocom da više ne bude ovakvih tužbi jer je bespotrebno, Ivan će ubuduće izmirivati svoje obaveze, a ako slučajno bude problema, rešićemo ih mirnim putem. Nema potreba da se on blati toliko po medijima kad nije tako. Čovek nije imao novca, a čim je zaradio, platio je svoju obavezu. Pa, svaka druga žena u Srbiji bi trebalo da tuži muškarca zbog neplaćanja alimentacije, to nije u redu. Takođe, tražićemo i da Ivan može da viđa dete, obratićemo se socijalnoj službi. Goca nije dala da viđa ćerku jer nije plaćao alimentaciju, po meni su to ucene. Evo, sad je platio i više nema prepreka“, izjavio je Todorović za domaće medije.

Osim ovoga, Goca i Ivan su vodili spor i oko kredita za stan u Mirijevu.

Goca Tržan Foto: Nemanja Jovanović

„To stoji i dalje. Ali rešićemo i to uskoro. Trebalo je da se hipoteka skine sa Ivanove pokojne majke. Pet godina to nije urađeno. Ivan je mogao da tuži Gocu zbog toga, ali on nije takav, neće to da uradi“, izjavio je Todorović za „Kurir“.

Pevač Aca Lukas i njegova bivša supruga Sonja razveli su se u Trećem osnovnom sudu u Beogradu, a pevač je tada izjavio da je u sudnici bilo „kao na pijaci“, te da su se cenjkali oko alimentacije za ćerkicu Viktoriju.

Aca Lukas i Sonja Vuksanović Foto:E-Stock/Kobra

„Sonja je tražila 5.000 evra za alimentaciju. Pošto Aca nije hteo popustiti, predložila je 3.000 evra. Pevač je rekao da mu ne pada na pamet da joj toliko plaća i ponudio joj 1.500 evra. Sonja je ponavljala da joj je malo jer će s ćerkom često putovati u Nemačku, pošto je njihov državljanin“, rekao je izvor za domaće medije.

Lukas je, navodno, nakon svega pristao da alimentaciju plaća 2000 evra mesečno.

„Ona je zahtevala da joj plaća i ćerkino školovanje koje će ga godišnje koštati 9.000 evra. Aca se nije bunio jer je i do sada plaćao Viktorijino školovanje“, zaključio je izvor.

Aca Lukas i Sonja Vuksanović FOTO: Zoran Lončarević

„Bilo je kao na pijaci. Problem su bile pare, važno je da smo sve rešili“, izjavio je tada ukas, dok je Sonja rekla da joj je dan razvoda „najsrećniji u životu“ i da „ide da slavi“.

Pevačica Ana Nikolić i reper Stefan Đurić Rasta razveli su se bez velike pompe, a Rasta je dužan da plaća Ani alimentaciju od 2000 evra za ćerku Taru.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Kada su shvatili da je zajednički život nemoguć, počeli su da pričaju o ćerki i njenoj budućnosti. Ona ima tek tri i po meseca i potrebni su joj i majka i otac, a pošto više neće biti par, bitno je da normalno komuniciraju kako dete ne bi imalo traume. Bebi je mesto uz majku, tako da Rasta nije ni pomišljao da traži starateljstvo, a Ana želi da otac bude što prisutniji u njenom životu pa mu je rekla da može da viđa Taru kad god poželi“, rekao je tada izvor za „Telegraf“.

Pevač Darko Lazić je u braku sa koleginicom Anom Sević dobio ćerku Lorenu, dok je u vezi sa Marinom Gagić dobio sina Alekseja.

Ana Sević i Darko Lazić Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Kako ni sa jednom od njih više ne živi, dužan je da za svoje dvoje dece plaća alimentaciju.

Ipak, više puta se našao u centru skandala upravo zbog optužbi da ne izmiruje svoje obaveze prema detetu.

„Lazić je bio dužan velik cifru za alimentaciju i mi smo podneli zahtev za izvršenje naplate, te je podneta i krivična prijava. On je u međuvremenu platio veći deo alimentacije sa kojim je kasnio i tu se zatvorilo njegovo dugovinje na mart mesec ove godine. Međutim, sada ima novo dugovanje, jer je od marta prošlo osam meseci, a on nije uplaćivao ni dinara. Njegovo zaduženje je da mesećno plaća 50.000 dinara, što znači da trenutno duguje 400.000 dinara, zaključno sa oktobrom mesecom“, rekao je za „Blic“ Anin advokat Miša Petrovski.

Foto:Zoran Lončarević

Pisalo se i da su u pevačevu kuću u Brestaču dolazili izvršitelji kako bi mu popisivali stvari zbog neplaćenih alimentacija. Međutim, pevačicin advokat je rekao da nije upoznat sa tim.

„Da li je bilo popisa to mi ne znamo, već samo nadležne službe. Oni nas samo obaveštavaju da li je bila uplata ili ne, što ovoga puta nije slučaj. Za sve ostalo se pitaju sud i tužilac, to je u njihovoj nadležnosti, mi smo prosto od početka podneli izvršnu presudu koju pokušavamo da naplatimo“, istakao je on.

Pevača je i bivša verenica Marina Gagić tužila zbog alimentacija i potražilvala 500 evra mesečno za sina, ali se pričalo da Darko ni njoj nije uplaćivao novac.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić, E-Stock/Miloš Rafailović

„Neplaćanje alimentacije predstavlja krivično delo, koje se goni po službenoj dužnosti. Tako treba imati na umu da je nedavanje izdržavanja krivično delo za koje je u osnovnom obliku zaprećena novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do dve godine. Ovo krivično delo se inače goni po službenoj dužnosti, a u presudi kojom se okrivljeni oglašava krivim sud može naložiti isplatu svih zaostalih alimentacionih obaveza i buduće redovno davanje izdržavanja, pod pretnjom kažnjavanja. Prema tome nadležni sud će odlučivati da li će podnositi i pokretati postupak, to je u nadležnosti tužioca i mi ne možemo da ulazimo u postupanje. Sve zavisi od procene sudije“, izjavio je advokat Ane Sević.

Marina Gagić je tokom rasprave oko visine alimentacije izjavila da Darko duplo više novca daje za ćerku nego za sina, na šta je Lazić rekao da je to „sasvim dovoljno“.
Marina Gagic
Marina Gagić Foto:E-Stock/Miloš Rafailović
„Moji zahtevi su bili da viđa dete u kontrolisanim uslovima, zbog njegovog ponašanje koje svi znaju kakvo je. Popustila sam jer smatrtam da toliko baš nije nesavestan da se tako ponaša pred detetom. Tu sam popustila jer nemam više snage sa njim da se raspravljam. Onda oko alimentacije, gde je on nudio 25000 dinara sa čime se ja nisam složila. Onda je nudio 30000 pa se ni oko toga nismo složili pa smo danas došli da rešimo, međutim, nećemo rešiti nikada“, rekla je Gagićeva za „Telegraf“.
S obzirom na to da za ćerku plaća 50.000 mesečno, otkrila je i zbog čega pevač ne želi isto da plaća i za sina.
Darko Lazić
Darko Lazić Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić
„On je naveo da dete koje živi na selu nema tako velike potrebe kao dete koje živi u gradu. Što nema veze sa mozgom. To me je pogodilo kao majku ali dobro, izboriću se. Planiram da se uskoro preselim u Beograd i počeću da radim“.
„Darko i ja smo se u međuvremenu dogovorili i složio se sa tim da daje alimentaciju 50.000 dinara. Stvarno ne znam šta mu je taj dan bilo. Što se tiče viđanja prihvatiću njegove zahteve, dva puta nedeljno. Ako se ne pojavi na sledećem ročištu ovlastiće advokata da on umesto njega sve dogovori. Što se tiče starateljstva, prihvatio je da pripadne meni u potpunosti“, dodala je Marina.
BONUS VIDEO: Darko Lazić intervju sa svadbe Vanje Mijatović