Negativci iz horor filmova koje volimo ili mrzimo

Showbiz 29. maj. 202018:00 > 18:05
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Ukoliko ste mislili da samo superjunaci postaju zvezde filmova i dobijaju svoje nastavke i zasebne serijale, prevarili ste se.

U nastavku teksta pogledajte listu pet negativaca čija imena znaju i oni koji obično nisu fanovi horor filmova, što samo dokazuje koliki uticaj imaju na sedmu umestnost.

Fredi Kruger

Fredi je odvratan, pokvaren i zao. Ima kandže na rukama i dolazi u snovima, a njegove žrtve navode da je prosto neizbežan. Fredi se davno pojavio na filmu i od tada je figurirao u dosta ostvarenja, a tumačio ga je glumac Roberta Englunda. Fanovi su imali prilike da vide i ne tako uspešni pokušaj oživljavanja franšize sa Džekijem Erlom Hejlijem.

Majkl Majers

Jedan od likova najzaslužnijih za kliše nezaustavljivog i jezivog ubice, koji ništa ne govori, već samo ima za cilj da ubije sve pred sobom. Majers se pojavio u desetini filmova. Jezivo je sve u vezi sa njim, a najviše to što je svoju prvu žrtvu dočekao kada je imao samo šest godina.

Hanibal Lektor

Opasan i upečatljiv čak i kada je vezan, Lektor je definitivno najrečitiji na ovoj listi. Kod njega ne postoji aura nesvakidašnje mističnosti i nezemaljskosti, ali to ga ne čini manje uverljivim. Za njegovu izvedbu zaslužan je maestralni Entoni Hopkins.

Pinhed

Možda bi po opisu delovao apsurdno, ali kada se pojavi na ekranu vrlo je uverljiv. Ljubitelji horor filmova do sada su imali prilike da ga vide u čak deset filmova. Nekada je bio čovek, ali je zbog jedne misteriozne kutije postao nešto drugo i misija mu je da skupi ljudske duše koje će učestvovati u sadističkim eksperimentima.

Penivajz

Klovn koji je zapravo krvoločni ubica koji vreba iz kanalizacije. Penivajza smo videli na velikom ekranu devedesetih, ali je nedavno stigla nova dvodelna ekranizacija čuvenog romana Stivena Kinga u kome je ovaj klovn još jeziviji.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari

Vaš komentar